Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kuldam pirmie vārti šosezon, Kalniņš un Indrašis nespēlē "Jokerit" 5:0 uzvarā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kuldam pirmie vārti šosezon, Kalniņš un Indrašis nespēlē "Jokerit" 5:0 uzvarā
Artūrs Kulda. Foto: severstalclub.ru

Ar savu pirmo vārtu guvumu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) šosezon atzīmējies Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda, kurš tādējādi palīdzēja izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā pazaudējušajai Čerepovecas "Severstal" viesos ar 4:2 uzveikt Austrumu konferences pastarīti Čeļabinskas "Traktor".

Kulda šodien laukumā pavadīja 16:15 minūtes, gūstot "Severstal" komandas pirmos vārtus (hokejista sestais (1+5) rezultativitātes punkts KHL šosezon), izdarot trīs metienus, kā arī bloķējot divus pretinieku raidījumus un nopelnot divas soda minūtes.

Paralēlajā cīņā Pekinas "Kunlun Red Star" sastāvā Ķīnas vienības priekšpēdējā spēlē regulārajā sezonā laukumā piecas minūtes un 23 sekundes tika uzbrucējs Gunārs Skvorcovs, kurš uzvarēja divos no pieciem iemetieniem. "Kunlun Red Star" izbraukumā ļoti svarīgā spēlē ar 1:2 atzina Magņitogorskas "Metallurg" pārākumu, pekiniešiem piedzīvojot septīto neveiksmi pēdējos astoņos mačos.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Kunlun Red Star" ir astotā, par diviem punktiem atpaliekot no "Metallurg" un par mata tiesu apsteidzot Ņižņekamskas "Neftekhimik" un Habarovskas "Amur". Minētās tiešās konkurentes katra ir aizvadījušas par trīs spēlēm mazāk, kas regulārās sezonas izskaņā tām dod ievērojamu handikapu.

Aleksandra Kadeikina un Līnusa Umarka gūtie vārti, kā arī vārtsarga Juhas Metsolas 21 atvairītais metiens kaldināja Ufas "Salavat Yulaev" panākumu 2:0 pār "Sochi". Ufieši trīs mačus līdz regulārās sezonas beigām ar 66 punktiem nostiprinājās Austrumu sestajā pozīcijā, kamēr "Sochi" (55 punkti) četrus mačus līdz noslēgumam par trim punktiem atpaliek no astotajā vietā Rietumos esošās Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Rietumu konferences pirmā četrinieka komandu duelī pamatīgu sagrāvi šovakar piedzīvoja bez uzbrucēja Mika Indraša spēlējošā Maskavas "Dynamo", kas izbraukumā ar 0:5 kapitulēja Helsinku "Jokerit" priekšā. Trešajā vietā esošās Somijas komandas pieteikumā nebija šajā sezonā KHL uzvarām bagātākā vārtsarga Jāņa Kalniņa. Viņa aizstājējam Anti Niemi šovakar bija jāatvaira nieka 13 pretinieku metieni. "Jokerit" aizsarga Miko Lehtonens nopelnīja četrus (1+3) rezultativitātes punktus.

Trīs Vladislava Ušeņina un divi Kirila Raskazova vārtu guvumi ļāva Habarovskas "Amur" ļoti principiālā spēlē cīņā par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā viesos ar 5:3 apspēlēt Ņižņekamskas "Neftekhimik", četras spēles līdz regulārā turnīra beigām panākot to turnīra tabulā un par diviem punktiem atpaliekot no astotajā vietā esošās "Kunlun Red Star". Interesanti, ka februāra izskaņā komandas savā starpā divreiz tiksies Habarovskā. "Amur" šī bija septītā uzvara pēdējās astoņās cīņās.

Līgas pirmās un pēdējās vietas komandu cīņā divi Kirila Kaprizova vārti ļāva Maskavas CSKA izbraukumā ar 4:1 apspēlēt Minskas "Dinamo". Savukārt Rietumu vicelīdere Sanktpēterburgas SKA savā laukumā izdarīja par 34 metieniem vairāk (47:13) nekā Vladivostokas "Admiral", izcīnot graujošu uzvaru ar 6:0. Vladimirs Tkačovs atzīmējās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

KHL spēļu rezultāti

KomandasRez.KomandasRez.
Traktor - Severstal2:4Salavat Yulaev - Sochi2:0
Neftekhimik - Amur3:5Metallurg - Kunlun RS2:1
Dinamo Mn - CSKA1:4Jokerit - Dynamo M5:0
SKA - Admiral6:0Dinamo R - Avtomobilist2:1

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...