Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam -1, "Sabres" iemet trīs vārtus 91 sekundē, satriecot Toronto

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Girgensonam -1, "Sabres" iemet trīs vārtus 91 sekundē, satriecot Toronto
Jūhans Lāšons un Zemgus Girgensons. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) trešo panākumu pēc kārtas izdevies svinēt latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētajai Bufalo "Sabres" vienībai, kas savā laukumā ar 5:2 sakāva vienu no turnīra daudzsološākajām komandām Toronto "Maple Leafs".

26 gadus vecais latviešu hokejists šonakt laukumā pavadīja 14:39 minūtes (no tām 1:10 minūtes mazākumā), uzvarot vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, izdarot un bloķējot pa vienam metienam, kā arī nopelnot lietderības koeficientu -1. Girgensons cīnījās "Sabres" ceturtajā - "spēka" - maiņā, kas šoreiz parādīja neierasti produktīvu sniegumu uzbrukumā - Jūhans Lāšons gūtajiem vārtiem vēl pievienoja rezultatīvu piespēli, savukārt Kails Okposo izcēlās ar vienu rezultatīvu raidījumu.

"Maple Leafs" šī bija otrā spēle diennakts laikā, kamēr "Sabres" iepriekšējās divas dienas bija iespējas mājās atvilkt elpu. Šonakt Toronto hokejisti ne tuvu neparādīja savu labāko un apņēmīgāko sniegumu, pirmajos divos periodos metienu skaita ziņā zaudējot ar 12:28. Lielu darba apjomu padarīja dānis Frederiks Andersens, kurš ilgu laiku palīdzēja "Sabres" vienību noturēt sausā. Tomēr otrā perioda ievadā Lāšona un Konors Šīrija metieni ļāva mājiniekiem panākt 2:0 vadību. Tiesa kļavu lapas līdz trešās trešdaļas trešajai minūtei atjaunoja paritāti - viesu labā izcēlās Jegors Korškovs un Zaks Haimans - 2:2.

Par "atslēgas" momentu kļuva Toronto aizsarga Džeika Mazina otrais noraidījums spēlē, Džekam Aikelam sekojošo vairākumu realizējot ar ļoti meistarīgu plaukstas metienu vārtu tuvējā stūrī (3:2). Nākamās pusotras minūtes laikā kļavu lapu caurā aizsardzība pilnībā sabruka, Okposo pēc aktīva presinga izraujoties vienatnē ar Andersenu un panākot 4:2 (amerikāņa 500. rezultativitātes punkts NHL karjerā), bet Džimijam Vīzijam izmantojot lielisku Rasmusa Ristolainena piespēli vārtu priekšā - 5:2.

Pēc gūtā panākuma "Sabres" ar 59 spēlēs nopelnītiem 62 punktiem Austrumu konferencē pakāpās uz 12. vietu, kamēr "Maple Leafs" ar 70 punktiem 60 mačos ir devītajā pozīcijā. Nākamo cīņu Bufalo vienība aizvadīs naktī uz 19. februāri, viesojoties pie Otavas "Senators", kas pēdējā laikā cīnās bez uzbrucēja Rūdolfa Balcera.

     [+] [-]

, 2020-02-17 07:46, pirms 4 gadiem
Tad nu gan Andersenam ilga savainojuma ārstēšana, ka bija jāmeklē cits vārtsargs.