Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cēsnieki jau cīnās par sava laukuma priekšrocībām

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cēsnieki jau cīnās par sava laukuma priekšrocībām
"Lekrings" pēdējā laikā punktus zaudē ļoti reti
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar tiks izspēlēta viena cīņa, kurā Cēsu "Lekrings" savā laukumā uzņems "Talsu NSS/Krauzers", uzvaras gadījumā saglabājot izredzes uz sava laukuma priekšrocībām ceturtdaļfinālā.

Sezona bija jau pāri pusei, kad Cēsu komandas rezultāti bija tādi, kas lika apšaubīt vienības izredzes sezonu turpināt izslēgšanas spēļu turnīrā. Tad notika krass pavērsiens, jo pēdējās desmit spēlēs komanda izcīnījusi septiņas uzvaras, bet visi trīs zaudējumi piedzīvoti vai nu papildlaikā vai pēcspēles metienu sērijās, tādējādi arī par šīm spēlēm nopelnot punktus tabulā. Pēc vakar izcīnītās uzvaras pār ogrēniešiem, "Lekrings" ar 32 punktiem atrodas piektajā vietā turnīra tabulā, tikai par punktu atpaliekot no "Rubene", bet otrā un trešā vieta atrodas vien četrus punktus priekšā. Pēc šodienas cīņas viņi šo atstatumu var sadeldēt līdz minimumam. Pret ogrēniešiem pa trim vārtiem guva Emīls Dzalbs un Toms Rīsmanis, kuriem arī attiecīgi četras un divas rezultatīvas piespēles. Dzalbs ar 37 (21+16) punktiem ir kluba pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs, tuvāko sekotāju Pēteri Trekši (12+13) apsteidzot par 12 punktiem.

Interesanti, ka arī "Talsu NSS/Krauzers" pēdējās desmit spēlēs izcīnījuši septiņas uzvaras. Divi no zaudējumiem piedzīvoti papildlaikā un vien pret čempioniem piedzīvota smaga 4:9 neveiksme Ulbrokā. Pašlaik talsinieki ir palikuši vienīgie, kuri var nobīdīt "Betsafe Oxdog Ulbroka" no pirmās vietas turnīra tabulā. Lai to paveiktu, šovakar jāpārved trīs punkti no Cēsīm un pēdējā spēļu kārtā savā laukumā ar vismaz sešu vārtu pārsvaru jāpieveic Ulbrokas vienība. Pēdējā spēle aizvadīta Bauskā, kur pēc ātri ielaistiem vārtiem sekoja atbilde septiņu precīzu metienu izskatā, kas nodrošināja 7:2 panākumu. Ar četrām piespēlēm tajā spēlē atzīmējās Jānis Ragovskis (15+11), bet rezultatīvākais komandas spēlētājs Toms Bitmanis (19+13) tika pie divām piespēlēm.

Cīņa Cēsīs šovakar sāksies pulksten 17:00, bet abu vienību pirmajā spēlē Talsos cēsnieki izcīnīja tobrīd gana neticamu 6:2 uzvaru. Vārtos lielisks bija talsinieks Markuss Plūdums, kurš atvairīja 12 no 14 pretinieku metieniem, Dzalbam uzbrukumā nopelnot trīs punktus.