Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas kērlingistes saglabā perfektu bilanci

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Zviedrijas kērlingistes saglabā perfektu bilanci
Zviedrijas kērlingistes
Foto: AFP/Scanpix

Ceturto uzvaru olimpiskajā kērlinga turnīrā sievietēm izcīnījusi Zviedrijas izlase. Zviedrietes spraigā cīņā pieveica Šveici, saglabājot līderpozīcijas turnīra tabulā. Zviedrijai ar vienu zaudējumu seko Japānas un Dienvidkorejas izlases.

5. Kārta

Par ceturto uzvaru un perfektu bilanci Zviedrijas kērlingistes cīnījās pret Šveici. Spēli krietni labāk sāka Šveices kērlingistes, izvirzoties vadībā ar 4:1. Trešajā endā Šveice ielika akmeni mājas centrā un ar sargiem labi aizsedza. Ar pirmspēdējo akmeni zviedrietes mēģināja to izsist, bet tas neizdevās. Savu pēdējo akmeni šveicietes lieliski aizlika aiz sarga mājā, nevienam no akmeņiem zviedrietēm netiekot klāt. Zviedrijas kērlingistēm izdevās pirmo punktu nozagt sestajā endā, bet septītajā un astotajā viņas parādīja augstāko klasi.

Septītajā endā Šveicei bija divi akmeņi mājas dziļumā, bet zviedrietes aizslēpa vienu akmeni mājas centrā aiz diviem sargiem. Arī pēdējos akmeņus izdevās salikt mājā, cerot uz kādu nozagtu punktu. Šveicietēm ar pēdējo akmeni neizdevās panākt ko labu sarežģītajā situācijā, Zviedrijai nozogot uzreiz trīs punktus. Astotajā endā pirms pēdējā akmens izspēles Zviedrijai bija divi akmeņi tuvāk mājas centram, bet Silvana Tirinzoni tos abus izsita. Tiesa Šveices akmens nepalika mājā, kamēr divi citi Zviedrijas akmeņi gan - 8:4. Šveicietes nepadevās, nozaga divus punktus 10. endā, bet ar to tāpat bija par maz. Zviedrija saglabāja perfektu bilanci, uzvarot ar 8:7.

Spraigs izvērtās arī Āzijas komandu duelis starp Japānas un Ķīnas izlasēm. Japānietes pēc četrām kārtām bija līderpozīcijās kopā ar Zviedriju, cerot tur arī palikt. Pēc ļoti sekmīgā sākuma, kad otrajā endā izdevās nozagt punktu, Japāna izvirzījās vadībā ar 3:0. Ķīnietes principā visu laiku tika turētas divu punktu atstatumā, bet visu izšķīra astotais ends. Pēc 13. akmens izspēles vēl nekas neliecināja par Japānas sakāvi, bet tad Bingju Vaņa izsita Japānas akmeņus no mājas centra. Pretinieces ar savu pēdējo akmeni īpašas korekcijas neieviesa, kas beidzās ar trīs punktiem Ķīnai. Japānai izdevās nonullēt devīto endu, atstājot cerības uz desmito, bet tajā tikai gūts punkts. Komandas aizvadīja 11. endu, kurā Ķīna spēja izcīnīt uzvaru ar 7:6.

11 endi bija nepieciešami arī spēlē starp olimpiskajām atlētēm no Krievijas un ASV kērlingistēm. ASV pēdējā endā guva minimālu pārsvaru un uzvarēja ar 7:6. Tikmēr Lielbritānija, neskatoties uz Dānijas nozagto punktu pēdējā endā, izcīnīja panākumu ar 7:6.

6. kārta

Šajā kārtā līdzīgākā spēle bija starp Dienvidkorejas un Lielbritānijas izlasēm, kas cīnījās par otro vietu turnīra tabulā. Spēle nebija īpaši rezultatīva, komandām nonullējot pirmos divus endus. Trešajā endā britu kērlingistēm vajadzēja paņemt punktu, bet korejietes uzreiz panāca izlīdzinājumu. Piektajā endā Dienvidkorejas kērlingistes uzreiz ievirzīja divus akmeņus mājas dziļumā, bet pēc tam Lielbritānijas izlase cīnījās ar mājinieču akmeņiem mājas priekšā. Ar pirmspēdējo akmeni Īvija Muirheda izsita divus pretinieču akmeņus, bet iniciatīva palika korejietēm. Pēdējo akmeni Muirhedai vajadzēja ielikt mājas centrā, bet tas izslīdēja nedaudz tālāk. Līdz ar to mājinieces nozaga punktu - 2:1.

Lielbritānija devās atbildes triecienā septītajā endā. Tā izskaņā Lielbritānijai bija trīs akmeņi mājā, kamēr pretiniecēm neviens. Ar pirmspēdējo akmeni korejietes izsita vienu no diviem akmeņiem no mājas centra, bet pēdējā metienā pieļāva kļūdu, ļaujot pretiniecēm nozagt divus punktus un atgriezties vadībā (4:2). Dienvidkorejas kērlingistes vairs nekļūdījās astotajā endā, tiekot pie diviem punktiem, bet devītajā endā spēra soli pretī uzvarai. Ar pēdējo akmeni britu sportistēm neizdevās izsist mājas centrā esošo mājinieču akmeni, kas beidzās ar divu punktu zaudējumu. Nu Dienvidkorejai 10. endā vajadzēja noturēt šo divu punktu pārsvaru. Pēdējā endā līdz pat tā beigām mājinieces kontrolēja notikumus, pašām arī noliekot trīs akmeņus mājā. Centrs vēl bija salīdzinoši brīvs, kurā savu akmeni novietoja Lielbritānija. Savus pēdējo akmeni labāk izmeta Dienvidkoreja, izcīnot arī uzvaru ar 7:4.

Citā spēlē Kanāda pēc trīs zaudējumiem pirmajās trīs spēlēs pamatīgi izrēķinājās ar ASV kērlingistēm. Pašreizējās olimpiskās čempiones maču beidza jau pēc septiņiem endiem, pēdējā no tiem paņemot četrus punktus (11:3). Arī Ķīna un Japāna izcīnīja pa uzvarai deviņu endu spēlēs. Ķīna pēdējā endā guva četrus punktus un pieveica Dāniju ar 10:7, bet Japāna pārliecinoši pieveica olimpiskās atlētes no Krievijas - 10:5.

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm, 5. un 6. kārta

SpēleRez./Laiks
Šveice-Zviedrija7:8
OAR-ASV6:7
Japāna-Ķīna6:7
Dānija-Lielbritānija6:7
OAR-Japāna5:10
Ķīna-Dānija10:7
Dienvidkoreja-Lielbritānija7:4
ASV-Kanāda3:11

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm

VietaKomandaUZ
1.Zviedrija40
2.Japāna41
3.Dienvidkoreja31
4.Ķīna32
4.Lielbritānija32
6.ASV23
7.Šveice13
7.Kanāda13
9.Dānija14
9.OAR14