Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Mančestras "United" iesoļo Anglijas kausa 1/4finālā, "Swansea" būs otrais mačs

Andrejs Siliņš

Mančestras "United" iesoļo Anglijas kausa 1/4finālā, "Swansea" būs otrais mačs
Romelu Lukaku
Foto: Reuters / Scanpix

Sestdien Anglijas kausa izcīņas piektās kārtas spēles aizvadīja astoņas komandas - dalību ceturtdaļfinālā nodrošināja trīs Premjerlīgas komandas, bet "Swansea City" viesos netika galā ar Čempionātā spēlējošo "Sheffield Wednesday" un spēlēs otro maču.

Premjerlīgas vicelīdere "Manchester United" viesos, pateicoties diviem Romelu Lukaku vārtu guvumiem, ar rezultātu 2:0 apspēlēja citu Premjerlīgas vienību "Huddersfield". Divu Premjerlīgas pastarīšu duelī "Southampton" izbraukumā ar 2:1 pārspēja "West Bromwich Albion". Uzvaras vārtus 56. minūtē guva serbu pussargs Dušns Tadičs, bet pāris minūtes vēlāk mājinieki atguva vienus vārtus, saglabājot intrigu līdz pat mača beigām. Vairāk gan rezultāts netika mainīts, un "Southampton" iesoļoja ceturtdaļfinālā.

"Brighton & Hove Albion" jau pirmajā puslaikā iesita divus vārtus, kam otrajā pievienoja vēl vienus un ar 3:1 apspēlēja pēc spēka ceturtajā līgā spēlējošo "Coventry City". Cīņa starp komandām, kas nespēlē vienā līgā, norisinājās arī Šefīldā, kur Čempionāta komanda "Sheffield Wednesday" uzņēma Premjerlīgā spēlējošo "Swansea City".

Lieliska iespēja atklāt rezultātu mājiniekiem bija jau otrajā minūtē, kad Adams Rīčs izgāja pa labo malu līdz soda laukumam, bet viņa sitienu vārtsargs atvairīja. 37. minūtē izcila iespēja bija "Swansea", bet Maika van den Horna ar galvu zem pārliktņa sisto bumbu, nodemonstrējot izcilu reakciju, atvairīja mājinieku vārtsargs. Citas tik labas iespējas vairs nebija ne vienai, ne otrai komandai, un spēle beidzās bez vārtu guvumiem - 0:0.

Tas nozīmē, ka šajā duelī būs nepieciešama arī otrā spēle.

Rīt un parīt piektā kārta turpināsies ar attiecīgi "Rochdale" un "Tottenham Hotspur", un "Wigan Athletic" un "Manchester City" mačiem.

Anglijas kausa izcīņa, 5. kārta

SpēleRezultāts
Leicester City (1) - Sheffield United (2)1:0
Chelsea (1) - Hull City (2)4:0
Sheffield Wednesday (2) - Swansea City (1)0:0
West Bromwich Albion (1) - Southampton (1)1:2
Brighton & Hove Albion (1) - Coventry City (4)3:1
Huddersfield Town (1) - Manchester United (1)0:2
Rochdale (3) - Tottenham Hotspur (1)
Wigan Athletic (3) - Manchester City (1)