Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Žagaram trīs piespēles ACB līgā, Robertam Freimanim 19+7 pret Igaunijas līderiem

Rolands Eliņš

Žagaram trīs piespēles ACB līgā, Robertam Freimanim 19+7 pret Igaunijas līderiem
Artūrs Žagars. Foto: Joventut

Artūrs Žagars Spānijas čempionātā kopā ar "Joventut" komanda cieta zaudējumu 90:94 pret "Gipuzkoa", kamēr Igaunijā Roberta Freimaņa 19 gūtie punkti neglāba "AVIS Rapla" vienību no zaudējuma pret Laura Blaua un Linarda Jaunzema "Parnu Sadam" komandu.

Artūrs Žagars "Joventut" sastāvā sestdien nospēlēja 6:32 minūtes, kurās netrāpīja savus abus metienus no spēles (2p. 0/1, 3p. 0/1). Taču viņš paspēja izdalīt trīs rezultatīvas piespēles, kas bija otrs labākais rādītājs komandā. Žagars spēli pabeidza ar vienu piezīmi, kamēr pret viņu noteikumi tika pārkāpti divas reizes.

Žagara komanda nespēja pārtraukt savu zaudējumu sēriju, piekāpjoties ar 90:94. "Joventut" pēc veiksmīgā sezonas sākuma tagad zaudējusi četrās ACB spēlēs pēc kārtas (pa vidu gan divi panākumi Eirokausos) un ar bilanci 10-9 ieņem septīto vietu Spānijas līgā, kamēr tās pretiniece "Gipuzkoa" sestdien guva savu tikai ceturto uzvaru sezonā un saglabā pēdējo vietu līgā.

"Pafbet" Igaunijas un Latvijas apvienotajā līgā, kurā spēles pagaidām tiek aizvadītas tikai valstu robežās, "Parnu Sadam" viesos ar 93:88 pārspēja "Rapla". Uzvarētāju sastāvā Linards Jaunzems un Lauris Blaus katrs iemeta pa 13 punktiem (Blauam 1p. 1/2, 2p. 3/4, 3p. 2/2, Jaunzemam 1p. 2/4, 2p. 4/6, 3p. 1/3). Jaunzemam arī četras atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles, kā arī divas pārtvertas bumbas un trīs piezīmes, kamēr Blaus savāca septiņas atlēkušās bumbas, arī pārtvēra divas bumbas un nopelnīja divas piezīmes.

Savukārt "Rapla" rindās Roberts Freimanis bija otrs rezultatīvākais komandā – viņš iemeta 19 punktus (1p. 3/3, 2p. 5/7, 3p. 2/5) un savāca septiņas atlēkušās bumbas. Viņš nospēlēja 31:57 minūtes un tika pie piecām piezīmēm un trim kļūdām, kā arī veica vienu rezultatīvu piespēli.

Sezonas kopvērtējumā "Parnu" ir pirmajā vietā Igaunijā ar bilanci 14-3, kamēr "Rapla" šis bija astotais zaudējums 17 spēlēs.

Beļģijas čempionātā spēli aizvadīja Viktora Iļjina pārstāvētā Briseles "Phoenix" vienība, kas ar 84:107 piekāpās "Okapi Aalst" komandai. Iļjins nospēlēja 13 minūtes, kurās guva sešus punktus (2p. 3/6) un tika pie trim atlēkušajām bumbām.