Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

NCAA zvaigzne Malkija: "Sezona turpinās, jo visvarenais dolārs pārtrumpo veselību"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

NCAA zvaigzne Malkija: "Sezona turpinās, jo visvarenais dolārs pārtrumpo veselību"
"UConn" treneris Džīno Oriemma un "Baylor" trenere Kima Malkija. Foto: ZUMApress/Scanpix

"Atbilde ir: sezona turpināsies. Šo parādību sauc visvarenais dolārs," NCAA pirmās divīzijas sieviešu basketbola komandas "Baylor" galvenā trenere Kima Malkija nerunāja aplinkus, atgriežoties laukuma malā pirmo reizi kopš 2020. gada 19. decembra.

Kalifornijā dzimusī trenere 21. sezonu trenē “Baylor” komandu. Būdama “Louisiana Tech” saspēles vadītāja, Malkija 1982. gadā uzvarēja pirmajā NCAA čempionātā, bet vēlāk izveidoja ļoti sekmīgu treneres kajeru. Viņas trenētās “Lady Bears” basketbolistes trīs reizes triumfēja nacionālajā čempionātā (2005, 2012, 2019).

Sestdien, 16. janvārī, “Baylor” (8-2, 3-1 Big 12) savā laukumā Vako pilsētā zaudēja “Iowa State” (9-4, 5-1 Big 12) ar 71:75. Tā beidzās pašreiz garākā mājas uzvaru sērija – “Lady Bears” savā laukumā uzvarēja 61 spēlē pēc kārtas. Malkijas bilance joprojām ir fantastiska – viņa uzvarējusi 85,7% spēļu (600-100).

Ziemassvētku dienā, 25. decembrī, Malkija kļuva par elpceļu vīrusa kontaktpersonu pēc tam, kad vienam no ģimenes locekļiem tika reģistrēts pozitīvs PCR tests. Viņa bija spiesta izlaist 2. janvāra izbraukuma spēli pret TCU, bet 4. janvārī pēc vairākiem negatīviem testiem atgriezās treniņos.

Tajā pašā dienā “Baylor” rindās tika reģistrēts viens pozitīvs tests un 5. janvārī treniņi tika pārtraukti. “Lady Bears” izlaida ārpuskonferences spēli pret “UConn” (7. janvārī), kā arī “Big 12” cīņas pret “Kansas State” (10. janvārī) un “Kansas” (13. janvārī). Divas spēlētājas – Didžonai Karingtone un Keitlina Baikla – joprojām atrodas pašizolācijā.

Piektdien, 15. janvārī, “Baylor” atsāka treniņus, bet sestdien otro reizi vēsturē savā laukumā zaudēja “Iowa State” – iepriekšējo reizi tas notika “Big 12” pirmajā sezonā 1997. gadā. “Viņu trīspunktnieki atklāja mūsu vājās vietās – “Cyclones” ir lieliski trenēta komanda.”

Mediji trenerei uzdeva jautājumu, vai viņu uztrauc sezonas iespējamā nepabeigšana pandēmijas laikā. “NCAA ir jāsaņem visvarenais dolārs, sarīkojot vīriešu finālturnīru. Visvarenais dolārs ir svarīgāks par manu, spēlētāju vai jebkura cita veselību un labklājību.”

“Viena konference rīkojas tā, cita – atšķirīgi. Sērgu kontroles centrs (CDC) izsakās vēl citādi. Visi apjukuši. Es esmu apjukusi un nejūtos komfortabli. Saprotu, vīruss pastāv. Man tas bija – pienāciet parunāt. Taču es nezinu...visas procedūras padara to neparastu un neērtu ikvienai programmai. Mēs neesam izņēmums.”

NCAA vadība pieņēma lēmumu visas vīriešu basketbola čempionāta spēles aizvadīt Indianas pavalstī. Sievietēm oficiāls lēmums vēl nav pieņemts, taču gaidāms, ka finālturnīrs ar 64 komandu līdzdalību risināsies Teksasas pilsētā Sanantonio un tās apkārtnē.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/womens-college...