Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Basketbola treneri izsaka atbalstu Anetei Jēkabsonei-Žogotai

Andrejs Siliņš

Basketbola treneri izsaka atbalstu Anetei Jēkabsonei-Žogotai
Armands Krauliņš. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Tuvojoties 21. janvārim un Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta vēlēšanām, vairāki leģendāri Latvijas basketbola treneri – Armands Krauliņš, Kārlis Muižnieks un Maija Kubliņa - izteikuši savu atbalstu Anetes Jēkabsones-Žogotas kandidatūrai, vēstī Jēkabsones-Žogotas pārstāvji.

Armands Krauliņš, bijušais Latvijas vīriešu un sieviešu izlašu galvenais treneris: “Man ir bijuši seši basketbola prezidenti, starp viņiem līderis ir Miervaldis Ramāns. Liela personība, kas nāca no basketbola vides, pārējie tādi nebija, un varbūt tieši tāpēc viņu uzskatu par labāko. Redzu, ka arī Anete var būt tieši tāda prezidente, jo zinu viņas attieksmi un personību gan laukumā, gan ārpus tā. Par LBS prezidentu nevar kļūt basketbola līdzjutējs, vienalga ar cik labu CV. Man nav nekas pret bijušo Latvijas Valsts prezidentu, bet šajā cīņā uzskatu, ka Anete ir pārāka. Anete varbūt vēl nav gatava tādām aizkulišu cīņām, kādas šobrīd notiek, bet ceru, ka 21. datumā mums visiem pietiks gaišā saprāta un par LBS prezidenti kļūs Anete Jēkabsone-Žogota.”

Kārlis Muižnieks, kādreizējais Latvijas izlases līderis un bijušais Latvijas vīriešu valstsvienības treneris: ”LBS ir nobriedusi pārmaiņām, ilgu laiku par prezidentu ir bijis cilvēks, kam nav bijusi tieša saistība ar basketbolu. Es gribu redzēt savienības prezidentu ar basketbola pieredzi un perfektu reputāciju, un Anete Jēkabsone-Žogota tāda ir. Piedevām tas, ja LBS vadītu sieviete, pēc manām domām būtu pluss gan starptautiski, gan arī tepat Latvijā. Aneti zinu personīgi jau daudzus gadus un esmu pārliecināts, ka basketbola atslēgas tiktu nodotas drošās rokās, jo viņa nekad nerīkotos ne tikai pretēji likumiem, bet arī morāles normām.”

Maija Kubliņa, Anetes Jēkabsones-Žogotas pirmā trenere: “Viņa jau intervijās ir parādījusi, ka ir kompetentāka par citiem kandidātiem, turklāt viņa ir jauna un izskatīga, un tas ir svarīgi. Viņa saprot basketbola virtuvi. Anete kā spēlētāja ir iepazinusi basketbolu no A līdz Z un tikusi tik tālu, cik vien vispār šajā sporta veidā var tikt. Laiki ir bijuši visādi, pirms viņa uzvarēja Eirolīgā un kļuva par WNBA čempioni, viņa ziemā trenējās zālē, kur nebija pieslēgta apkure. Gribas LBS vadībā jaunas vēsmas, un man šķiet, ka tur jābūt cilvēkam, kurš saprot basketbolu, es taču, piemēram, nevarētu tagad sākt trenēt florbolu vai rokasbumbu. Mūsu valstī gan ir pieņemts politiķiem vadīt vienu ministriju un nākamajā Saeimā citu, bet es nedomāju, ka tā ir pareizi. Man būtu liels prieks, ja Anete kļūtu par prezidenti.”

Informāciju sagatavoja
Anetes Jēkabsones-Žogotas
preses pārstāvis

     [+] [-]

, 2020-01-17 10:01, pirms 4 gadiem
Zvirgzdiņš atturas ?

  +1 [+] [-]

, 2020-01-17 10:17, pirms 4 gadiem
Tikai Anete, tikai Jēkabsone!!!

  +2 [+] [-]

, 2020-01-17 11:52, pirms 4 gadiem
Mhm Anetei apakšā stāv Jaunups

     [+] [-]

, 2020-01-17 11:52, pirms 4 gadiem
Un ne tikai Zvirgzdiņš ?

     [+] [-]

, 2020-01-17 12:32, pirms 4 gadiem
AJŽ preses pārstāvis ir kāds robots? kāpēc jākaunās no vārda, uzvārda?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2020-01-17 12:55, pirms 4 gadiem
Ne jau visi... Lai nu Anete patrenē bērnus kādu laiciņu , pabeidz augstskolu, pārtrauc attiecības ar AP, kura VEF-u nolaidusi līdz zemākajam līmenim pēdējos gados!Vienīgā kandidāte, kura grib sev maksāt algu.... ir viela pārdomām!!!

     [+] [-]

, 2020-01-17 14:51, pirms 4 gadiem
Vairs jau nav tik jauna un izskatīga. Izplūdusi ar rukša ģīmi. Nez kurš ir Žogotas preses pārtāvis?