Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" Hārtliju atstāj ar garu degunu… Īssavienojums "Dinamo" un LHF attiecībās?

Jānis Celmiņš

"Dinamo" Hārtliju atstāj ar garu degunu… Īssavienojums "Dinamo" un LHF attiecībās?
Bobs Hārtlijs un Juris Savickis
Foto: dinamoriga.lv

Lai gan sinoptiķi vēl sola pamatīgu aukstumu, Latvijas hokeja gaiteņos jau jūtami pirmie pavasara aizmetņi. Tas nozīmē, ka temperatūra kāpj, galvas kļūst karstas, kāds noķer iesnas, kāds pavasarīgu klepu… Izņēmums noteikti nebūs arī šis pavasaris, līdz kuram gan vēl nedaudz jāpagaida. Šobrīd dienaskārtībā stāsts par Latvijas hokeja izlases pārbaudes spēlēm februārī. To tuvums nervozas padara Latvijas Hokeja federācijas un Rīgas “Dinamo” kluba bosu attiecības. Kamēr “dinamiešiem” februāra plānos ir došanās uz vietu, kur regulāri risinās Pasaules ekonomikas forumi - Davosu, Latvijas izlases bosiem jālauza galva, kā “izklaidēt” Bobu Hārtliju, nodrošinot viņam kaujas spējīgu izlasi dalībai turnīrā Dānijā. Eļļu ugunij piešauj arī fakts, ka izlases “bāzes komandas” jauniešu komanda turpina dalību Krievijas Jaunatnes hokeja līgā… Kas cīnīsies zem Hārtlija karoga turnīrā Dānijā? Pret Kanādu gribētāju spēlēt netrūkst, būšot arī daži paši, paši spicākie. Neiztiekam arī bez baumām par un ap Laura Dārziņa apdrošināšanas jautājumu...

Sporta sabiedrībā bieži tiek runāts par prioritārajiem sporta veidiem, bet nereti ir reizes, kad jārunā par prioritātēm viena sporta veida ietvaros. Lieta pavisam vienkārša: februārī Latvijas hokeja izlasei paredzēta spēle ar Kanādu, kā arī kārtējais “Euro Ice Hockey Challenge” turnīrs Dānijā, kur Boba Hārtlija komandai pretiniekos būs Francija, Austrija un Dānija. LHF gaiteņos stresa līmenis šobrīd pamatīgs, jo paralēli turnīram Dānijā Rīgas “Dinamo” komanda ieplānojusi kāpt kalnos… lielklubam īsā laikā paredzēta otrā viesošanās Davosā, kur Ģirta Ankipāna vadītajai komandai pretiniekos būs vietējais klubs “Davos”, kā arī KHL klubs Magņitogorskas "Metallurg" un čehu vienība "Ocelari Trinec". Sliktā ziņa Aigaram Kalvītim, Viesturam Koziolam un Co ir tā, ka olimpisko spēļu laikā turpinās arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgas regulārais turnīrs… Tas nozīmē, ka ar roku jāatmet idejai pārbaudīt gados jaunos HK “Rīga” spēlētājus. Tāpat rokas nost no Krievijas Augstākās līgas spēlētājiem, arī VHL čempionāts olimpisko spēļu laika turpinās.

Te nonākam līdz stāstam par prioritātēm… Vai pareizi, ka “Dinamo” komanda, kura šosezon savu darbu lielā mērā jau “paveikusi” (KHL izslēgšanas spēles atkal palicis nesasniegts mērķis), “liek mīksto” izlases plāniem, un savus spēlētājus februāra izlašu pauzē ved uz Eiropas augstāko pilsētu (1560 metri virs jūras līmeņa) aizvadīt, atvainojos, bezjēdzīgu turnīru. “Dinamo” ir privāts klubs, var darīt, ko vēlas… jā, bet, tad vajadzētu sevi pārstāt dēvēt par izlases bāzes komandu. Daudziem nepatīk, bet “Dinamo” arī šodien ir valstsvienības bāzes komanda. Pēdējā pasaules čempionātā Latviju pārstāvēja 11 šīs komandas spēlētāji, vēl seši, kuri karjeras laikā ir vilkuši mugurā galvaspilsētas kluba kreklu, plus Jānis Jaks, kurš savulaik spēlējis HK “Rīga”. Ar “Dinamo” un tā sistēmu nekāda sakara nav bijis tikai septiņiem hokejistiem, kuri aizvadītajā gadā spēlēja Ķelnē. Bet labi, ne par to… Ja “Dinamo” arī Skanstes ielā tiek uzskatīts par izlases bāzes komandu, tad, kāpēc kluba vadībai tik ātri aizmirsies solījums LHF savus spēlētājus februārī (16. – 18. februāris) novirzīt spēlēm izlases kreklā? Tāda noruna esot bijusi. Novembrī, kad “Dinamo” klājās smagi, LHF vadība taču nāca pretī un piekrita uz Francijā notiekošā “Euro Ice Hockey Challenge” spēlēm “dinamiešus” izsaukt mazskaitlīgā skaitā. Bet “Dinamo” taču ir privāts klubs… dara, kā grib! Apnicis Jurčiks Ragana, būs cita maska, nepaklausīgs kļūst fanu klubs, būs jauni bungu sitēji. Nieki! Līdzīgs stāsts arī par Latvijas hokeja izlasi. Vienīgais iemesls “Dinamo” brigādi vest uz Davosu ir naudas meklējumi jaunajai sezonai. Nav noslēpums, ka vairākas gāzes kompānijas, kas saistītas ar Krieviju, reģistrētas tieši Šveicē.

LHF gaiteņos pēc varas maiņas pirmo reizi nopietni dzird viedokli, ka, iespējams, “Dinamo” klubs Latvijas hokejam nemaz nav tik ļoti vajadzīgs. Tas rada tik daudz galvassāpju, ka pretsāpju tablešu patēriņš LHF telpās sāk sasniegt Kirova Lipmana laikus. Toreiz gan rokas stiepiena attālumā bija “Grindex” zāļu skapītis, kura saturs ārstēja daudzas kaites.

Iespējams, jārunā par karmu. Kolēģis Jānis Matulis atminas 2005. gada decembri, kad “Rīga 2000” saimnieks Viesturs Koziols uz izlasi (turnīru Slovākijā, Pještanos) savulaik neesot palaidis Mārtiņu Cipuli un Arti Ābolu. Tas gan neliedz mums runāt par prioritātēm.

Kanādas stāsts…

Pilnīgi saprotams, ka pavadīt Kanādu uz olimpiskajām spēlēm Bobam Hārtlijam gribētos cienīgi, tāpēc sastāvs arī izskatās, ka būs solīds. Vēlmi zem Latvijas izlases karoga 4. februārī (nav IIHF noteiktā izlašu pauze) spēlēt pateicis Ronalds Ķēniņš, izlases kreklu mugurā vilkšot arī Artūrs Kulda, tuvāko dienu laikā būšot skaidrība par Oskaru Bārtuli, bet no Maskavas “Dynamo” kluba tiek gaidīts galīgais apstiprinājums par Mārtiņa Karsuma brīvlaišanu. Vai vārtu drošība mačā pret Kanādu tiks uzticēta Elvim Merzļikinam, kļūs skaidrs tuvāko nedēļu laikā, LHF priekšnieku plānā esot Merzļikina apciemojums Šveicē. Ir tikai nelielas, bet tomēr cerības, ka mačā pret Kanādu slidas kājās aus arī mūsu Čehijas kvartets – Oskars Cibuļskis, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš un Ralfs Freibergs. Viss atkarīgs no Viestura Koziola roku veiklības. Netiek izslēgts, ka daļa no augstākminētajiem mūsu ārzemniekiem dosies arī uz Dāniju.

Pilsētā mēļo, ka LHF mītnē aizvadītajā nedēļā notikusi trīs nopietnu vīru “strelka”. Aigars Kalvītis, Viesturs Koziols un Lauris Dārziņš ne tikai dzēruši kafiju (kas interesanti - bez “jumtiņa”), bet arī panākuši loģisku vienošanos aizvadītā gada pavasara apdrošināšanas jautājumā. Ja baumas tiešām ir patiesas, tad nu abas puses atkal esot draugos. Katrs saņem pēc nopelniem, arī man par to prieks!

  +3 [+] [-]

, 2018-01-17 13:21, pirms 6 gadiem
1) Par HK Rīga maza bēda, tuvu izlases kandidātu, ko pārbaudīt, tur praktiski nav, un visi daudzmaz ievērojami jau ir bijuši izlasē, turklāt ne vienmēr pamatoti, tikai RD dēļ.
2) Dinamo sastāvs ir pārblīvēts ar latviešu spēlētājiem, visi tāpat uz Davosu nebrauks.
3) Jāmēģina izlases sastāvā iespēlēt Eiropas līgās spēlējošus hokejistus, kuri līdz šim ir bijuši ēnā- Maslovskis u.c.
4) OHL ir vismaz pāris hokejistu, kurus noteikti ir vērts apskatīties izlasē, tas pats Homjakovs.
5) Varbūt var vienoties par dažu VHL kadru izsaukšanu - Tambijevs, Ozoliņš.
Jāstrādā, jārunā ar klubiem un tādā veidā var mierīgi nokomplektēt samērā ciešamu izlasi vienkāršam pārbaudes turnīram, plus ietvert sastāvā Hārtlijam vēl neredzētus kadrus.

  +6 [+] [-]

, 2018-01-17 14:01, pirms 6 gadiem
šis raksts apliecina, ka nav nekada "bāzeskluba" un esošo/bijušo dinamiešu skaits pats par sevi nav nekāds rādītājs, bez vienotām prioritātēm un kā redzam intereses un prioritātes ir pagalam dažādas .

  -2 [+] [-]

, 2018-01-17 15:29, pirms 6 gadiem
Interesanta rīcība no Dinamo puses. Bet ir savi plusi, lielajiem gaudotājiem būs svētki - izlase aizvadīs maču bez Dinamo spēlētājiem.

  +3 [+] [-]

, 2018-01-17 15:58, pirms 6 gadiem
Sen jau skaidrs, ka šitas mēslklubs nekādu labumu LV hoķim kā sugai nedod! Spēlētāji "siltumnīcas apstākļos" tikai degradē un izlaižas un jēgas izlasei no viņiem nav nekādas (vai tik pat kā nekādas). Jo ātrāk šitas "lielklubs"/mēslklubs pazudīs no LV hokeja kartes, jo labāk būs visam LV hoķim kopumā, jo spēlētājiem vajadzēs kapāties un sevi pierādīt sevi citur nevis tik pildīt "latviešu" lomu. Spilgtākie piemēri šajā sakarā Cibuļa, Džera, Bukarts! Aiziešana no TRTD viņiem viennozīmīgi ir nākusi par labu.

     [+] [-]

, 2018-01-17 16:01, pirms 6 gadiem
Muļķīgi, protams, ja tika solīts, bet tagad solījums aizmirsts.
Lai gan, februāra pauze varbūt nav tas brīdis, kad obligāti vajadzētu arī RD spēlētājus. Viņi taču visi būs brīvi jau uz nometnes sākumu martā. Februārī būs iespēja citiem sevi parādīt.

  +3 [+] [-]

, 2018-01-17 16:53, pirms 6 gadiem
reku mazais Tambijevs jau izsaukts
https://allhockey.ru/news/show/3138...

  +1 [+] [-]

, 2018-01-18 09:28, pirms 6 gadiem
Solīts makā nekrīt-ko gan vēl var gribēt no glumā Jura...No Latvijas čempionāta droši var paņemt pāris vīrus-no Kurbada Zolmanis noteikti nebūtu sliktāks par virkni dinamiešu,arī Gipters no aizsargiem,nez kā pēc traumas ar Zabi-bet vienmēr bijis līmenī utt.Jo ja paskatās virkni Dinamo spēlētāju-tad neko vairāk par regresu tur nevar saskatīt.
restorāni Rīgā - saņem atlaides