Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

PSV pēc pusotra gada darba atlaiž van Bommelu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

PSV pēc pusotra gada darba atlaiž van Bommelu
Marks van Bommels. Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes futbola klubs Eindhovenas PSV no galvenā trenera amata atlaidis Marku van Bommelu, kurš pie stūres atradās 18 mēnešus. Komanda pēdējos astoņos mačos izcīnījusi tikai divas uzvaras.

Nīderlandē vadībā atrodas Amsterdamas "Ajax", kas gan vakar izbraukumā ar 0:1 zaudēja tuvākajai sekotājai "AZ Alkmaar". Abām komandām tagad ir pa 41 punktam. Trešajā vietā atrodas "Willem II", kas par vienu punktu apsteidz PSV. Eindhovenas vienība vakar viesos ar 1:3 atzina Roterdamas "Feyenoord" pārākumu, un pēc zaudējuma tika atlaists van Bommels.

PSV uzvarējusi tikai divās no pēdējām desmit spēlēm, un vienība nule nespēja izkļūt no Eiropas līgas apakšgrupas, paliekot aiz "LASK Linz" (Austrija) un Lisabonas "Sporting" (Portugāle). Uz Eiropas skatuves sešās spēlēs izdevās tikt pie diviem panākumiem, tomēr ar to bija par maz, lai ieņemtu kādu no pirmajām divām vietām.

Van Bommels pie PSV stūres stājās 2018. gada jūnijā, aizstājot citu Nīderlandes futbola leģendu – Filipu Koku. Kā spēlētājs van Bommels kopā ar PSV izcīnīja četrus titulus. Karjeras laikā viņš pārstāvēja arī "Barcelona", Minhenes "Bayern" un "AC Milan", kļūstot par Spānijas, Vācijas un Itālijas čempionu. Van Bommela kontā ir arī uzvara 2006. gada Čempionu līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...