Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kjūbans par 90 miljoniem pārdod sporta analītikas firmu FIBA partnerei

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kjūbans par 90 miljoniem pārdod sporta analītikas firmu FIBA partnerei
"Atrium Sports" pārstāvis Bens Tērners un FIBA ģenerālsekretārs Andreass Zagklis 2019. gada 28. augustā. Foto: FIBA

NBA kluba "Dallas Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans pārdevis viņam piederošo datu un video analītikas uzņēmumu "Synergy Sports Technology", pirmdien, 16. decembrī, ziņo "Bloomberg". Pircējs – "Atrium Sports" – ir uzņēmums, kurš 2019. gada 28. augustā noslēdza ilgtermiņa sadarbības līgumu ar Starptautisko basketbola federāciju.

“Synergy Sports Technology” 2004. gadā dibināja bijušais “Phoenix Suns” video koordinators Gariks Barrs (Garrick Barr). Viņš apvienojās ar datoru zinātnieku Nilsu Lāru (Nils Lahr) un izveidoja jaunu straumēšanas tehnoloģiju, kura ļāva ātrāk apstrādāt video materiālus.

Uzņēmums no 2008. gada sadarbojas ar NBA un NBA TV. “Synergy Sports Technology” partneru lokā ir ESPN, “ABC Sports”, “Turner Sports”, “EA Sports”, kā arī WNBA, NCAA pirmā divīzija, FIBA un starptautiskās basketbola līgas.

Kjūbans kļuva par “Synergy” lielāko investoru, bet 2019. gada decembrī pārdeva to “Atrium Sports” – uzņēmumam, kuru kontrolē Losandželosas beisbola kluba “Dodgers” īpašnieki Teds Boilijs, Marks Volters, Maģiskais Džonsons un Pīters Gubers. Darījuma nianses netiek izpaustas, taču zināms, ka pirkums veikts par 90 miljoniem ASV dolāru.

“Atrium Sports” informēja, ka darījums palīdzēs uzņēmuma izaugsmei, ieskaitot mākslīgā intelekta – robotu kameru – izmantošanu sporta sacensībās. Pirms trīsarpus mēnešiem “Atrium Sports” noslēdza ilgtermiņa sadarbības līgumu ar FIBA, kas attīsta “Connected Stadium” programmu.

“Synergy” izmantoja kameras, lai iemūžinātu spēlētāju kustību laukumā. Treneri var izmantot iegūtos datus, lai analizētu sadarbības, skautotu pretiniekus un novērtētu jaunos talantus. Pērn uzņēmums ieguva video datus no 60 tūkstošiem basketbola un 15 tūkstošiem beisbola spēļu.

“Atrium Sports” un FIBA sadarbība paredz, ka nacionālās federācijas un līgas iegūs pieeju “Keemotion” tehnoloģijai – spēļu straumēšanai ar robotu kameru palīdzību.

Francijas basketbola federācija (FFBB) un nacionālā basketbola līga (LNB) 2015. gada augustā parakstīja vienošanos ar Francijas telekomunikāciju uzņēmumu SFR par “Keemotion” tehnoloģiju izmantošanu visās profesionāļu spēlēs, tai skaitā LNB Pro A, LNB Pro B un sieviešu līgā LFB 1.

“Keemotion” automātiskos pakalpojumus izmanto arī “Golden State Warriors”.

Izmantotie resursi:
https://www.dallasnews.com/business...
FIBA and Atrium Sports announce landmark...