Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Zenit" atspēlējās no -20, taču galotnē zaudē "Lokomotiv"

"Zenit" atspēlējās no -20, taču galotnē zaudē "Lokomotiv"
"Lokomotiv" rezultatīvākais spēlētajs Mārdijs Kolinss
Foto: vtb-league.com

Uzvaru dienas vienīgajā VTB-līgas spēlē izcīnīja "Lokomotiv", kas sīvā cīņā apspēlēja "Zenit" ar 87:84.

Otrajā vietā esošā Kubaņas „Lokomotiv” (7-1) uzņēma turnīra tabulas kaimiņus – Sanktpēterburgas „Zenit” (7-1). Pirmās ceturtdaļas sakumā bija vērojama kaujinieciska cīņa, un pēc divām nospēlētajām minūtēm rezultāts bija 7:7, bet tad „Lokomotiv” veica astoņu punktu izrāvienu un panāca 15:7, bet perioda vidū jau 19:9. Mājinieku leģionāri dominēja laukumā un pēc desmit nospēlētajām minūtēm rezultāts bija 28:15.

Otrajā ceturtdaļā mājinieku dominance turpinājās, taču tā vairs nebija tik izteikta – kaut gan viena brīdī pēc Džo Reglenda metiena „Lokomotiv” bija tuvu 20 punktu pārsvaram – 39:20, „Zenit” maziem solīšiem mēģināja samazināt deficītu, kas vienā brīdī izdevās, tomēr beigās ceturtdaļa tika zaudēta un pirmais puslaiks noslēdzas ar 52:34.

Pēc lielā pārtraukuma laukumā bija pavisam cita „Zenit” komanda – divu minūšu laikā veiktais desmit punktu izrāviens ļāva paskatīties uz situāciju cerīgāk, bet pēc Sergeja Karasjova soda metiena un Drjū Gordona pustālā viesi bija nu vairs viena punkta attālumā – 56:55. Vēl divas reizes „Lokomotiv” palielināja pārsvaru, bet abos gadījumos „Zenit” atrada spēku, lai pieturētu mājiniekus. Ja Jevgeņijs Vaļijevs iemestu divus soda metienus trešās trešdaļas beigās, tad tā noslēgtos neizšķirti, bet viņš trāpīja tikai vienu, un tāpēc rezultāts bija 67:66.

Iepriekšējo desmit minūšu laikā iesāktais turpinājās noslēdzošajā ceturtdaļā – deviņi punkti pusotras minūtes laikā un „Lokomotiv” pirmo reizi spēlē nonāca zaudētajos – 67:75. Četras minūtes līdz pamatlaika beigām Mārdijs Kolinss izlīdzināja – 77:77, bet Frenks Elegars atgrieza vadība mājiniekiem – 79:77. Bija paredzams, ka spēlei būs saspringta galotne, un tā tas arī bija – Karasjovs panāca 85:84 pēdējā minūtē, bet viesu izredzes iznīcināja Kolinss ar divpunktu metienu 31 sekundi līdz sirēnai – 87:84.

Rezultāts vairs nemainījās, un „Lokomotiv” svinēja astoto uzvaru deviņos mačos. Par rezultatīvāko spēlētāju uzvarētāju rindās kļuva komandas kapteinis Mārdijs Kolinss ar 26 punktiem, savukārt Frenks Elegars iemeta 21 punktu un izcīnīja 15 bumbas zem groziem. Viesu rindās 15 punktus katrs iemetuši Sergejs Karasjovs un Marko Simonovičs.

VTB līga, 16. decembris

Lokomotiv – Zenit 87:84 (28:15; 24:19; 15:32; 20:18)

Izmantotie avoti:
VTB United League | VTB United League