Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Otavā turpinās ziepju opera: "Senators" īpašnieks draud meklēt citu mājvietu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Otavā turpinās ziepju opera: "Senators" īpašnieks draud meklēt citu mājvietu
Jūdžins Melniks
Foto: The Canadian Press/Scanpix

Otavas "Senators" ar spēli zem klajas debess pret Monreālas "Canadiens" atzīmēs Nacionālās hokeja līgas 100. jubileju. Mača priekšvakarā "Senators" īpašnieks Jūdžins Melniks paziņojis, ka negrasās pārdot klubu un ka apsver iespēju pamest Otavu.

"Ja neizskatās labi šeit, tad izskatīsies labi citur. Nesaku, ka tas notiks, tomēr tāda iespēja pastāv vienmēr," pat Otavas "Senators" pārcelšanos uz citu pilsētu sacīja īpašnieks Jūdžins Melniks. "Es nemēdzu blefot. Netaisos pārdot komandu, tas nekad nenotiks. Iedomājies, tev pieder "McDonalds" franšīze, kuru iespējams pārcelt citur. Tad kāpēc pārdot? Tas ir kas tāds, ko nopirkt ir ļoti sarežģīti."

Melnika vērtība tiek lēsta 1,21 miljardu dolāru apmērā, kas Kanādas bagātāko cilvēku topā viņam ļauj ierindoties 79. vietā. "Jā, man ir nauda. Taču negrasos smagā darbā nopelnīto palaist vējā hokeja komandas dēļ. Tas nenotiks."

Viņš komandu iegādājās 2003. gadā, un drīz Otavas "Senators" spēlēja Stenlija kausa finālā. Pagājušajā sezonā komandai bija iespēja atgriezties, tomēr septiņos mačos piedzīvots zaudējums pret Pitsburgas "Penguins". "Senators" nebija pa spēkam piepildīt arēnu pat uz izšķirošajiem mačiem.

"Droši vien mums ir viena no mazākajām menedžmenta grupām visā līgā. To esam samazinājuši. Tālāk jāskatās uz spēlētājiem. Ir tieša saistība starp kluba peļņu un to, cik daudz tiek tērēts spēlētājiem. Gadā maksājam 68 miljonus, bet tāpat saka, ka esmu lēts un nevēlos tērēt naudu. Jūs jokojat? Pat 68 miljoni ir par daudz, ņemot vērā mūsu ienākumus," teica Melniks.

"Katru dienu cīnamies, lai pārdotu biļetes. Ja iekļūsti izslēgšanas spēļu trešajā kārtā un lūdzies cilvēkiem, lai viņi nāktu uz mačiem, kaut kas nav kārtībā. Ceram, ka tas mainīsies," norādīja Melniks. Pirms sezonas Otavas "Senators" samazināja arēnas ietilpību par diviem tūkstošiem, taču pat tas nav palīdzējis pārdot vairāk par 81,3% biļešu, un tas ir piektais zemākais rezultāts līgā.

"Gribam paturēt komandā labākos spēlētājus. Vienlaikus visi redzam, kas notiek ar trakajām algām un dažādiem bonusiem. Nevaram būt tērētāju saraksta augšgalā, bet peļņas sarakstā atrasties beigās. Tā nenotiek," pauda Melniks. Viņa komentāri pirms spēles pret Monreālas "Canadiens" liek vilkt paralēles ar spēlētāju sacīto.

Pirms divām nedēļām Otavas "Senators" kapteinis Ēriks Kārlsons, kurš 2019. gadā kļūs par brīvo aģentu, norādīja, ka grasās parakstīt līgumu, kas atbildīs viņa tirgus vērtībai, un nevienai komandai atlaides netiks piešķirtas.

Savukārt centra uzbrucējs Kails Turiss, kurš novembra ievadā maiņas rezultātā no Otavas pārcēlās uz Nešvilas "Predators", teica, ka kluba vadība vēlējās viņu paturēt, bet pēdējais vārds esot piederējis īpašniekam. Nonācis jaunajā komandā, Turiss uzreiz parakstīja līgumu uz sešiem gadiem par 36 miljoniem.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/melnyk-senators-...

     [+] [-]

, 2017-12-16 12:01, pirms 6 gadiem
Kur problēmas Melnik? Kvebeka jau sen (atkal) "dīc" pēc NHL komandas! Nevajadzēs pat Kanādu pamest un gan jau, ka hallē vismaz sākumā būs "anšlags"!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-16 13:11, pirms 6 gadiem
Nu ja nespēj piepildīt arēnu ar pagājušā gada PO spēli, tad varbūt ideja pamest Otavu nav slikta.

     [+] [-]

, 2017-12-16 13:52, pirms 6 gadiem
Kolhozs! Leģendārie Otavas Deputāti uz izputēšanas sliekšņa...

     [+] [-]

, 2017-12-16 14:03, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Kolhozs! Leģendārie Otavas Deputāti uz izputēšanas sliekšņa...
Varbūt salašņa saroti ,ka pie līdzīgiem nosacījumiem krievijā gandrīz visi klubi jālikvidē.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-16 17:20, pirms 6 gadiem
Ja komanda reāli atrastos Otavā, tad skatītāji arī ietu uz spēlēm. Cik esmu dzirdējis tad cilvēki nav sajūsmā braukt vairāk kā 20 km no Otavas uz Kanatu, lai noskatītos spēli un brauktu atpakaļ.
Tas tak ir skaidrs, ka no vietējiem 80 tūkstošiem Kanatas iedzīvotāju 1/4 neieradīsies uz spēlēm.

     [+] [-]

, 2017-12-17 00:06, pirms 6 gadiem
kilobyte rakstīja: Ja komanda reāli atrastos Otavā, tad skatītāji arī ietu uz spēlēm. Cik esmu dzirdējis tad cilvēki nav sajūsmā braukt vairāk kā 20 km no Otavas uz Kanatu, lai noskatītos spēli un brauktu atpakaļ.
Tas tak ir skaidrs, ka no vietējiem 80 tūkstošiem Kanatas iedzīvotāju 1/4 neieradīsies uz spēlēm.
Nu, ja tāda situācija, tad nav brīnums, ka viss šādi izveidojies... Bet nu tādā gadījumā īpašnieks ir galīgs lohs, ja ar tādu veidojumu cer izbraukt.