Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Tabulā derīgo neizšķirtu Kazakevičs sargāt nedomā: "Andorā uzdevums ir uzvarēt"

Agris Suveizda

Tabulā derīgo neizšķirtu Kazakevičs sargāt nedomā: "Andorā uzdevums ir uzvarēt"
Dainis Kazakevičs ar saviem palīgiem Aleksandru Proskurņinu un Jurģi Pučinsku. Foto: LFF

Latvijas futbola izlase rītvakar plkst. 21:45 pēc Latvijas laika aizvadīs pēdējo spēli šajā gadā un UEFA Nāciju līgas otrajā sezonā, apakšgrupas pastarīšu duelī viesojoties pie Andoras. Preses konferencē pirms spēles piedalījās valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs un Čehijas kluba "Mlada Boleslava" uzbrucējs Dāvis Ikaunieks.

Kazakevičs: "Mēs nopietni gatavojamies rītdienas spēlei, kas būs noslēdzošā spēle Nāciju līgā. Ņemot vērā, ka iepriekšējā laikā mums izbraukuma spēlēs Andorā nav klājies viegli, noskaņojums ir viskaujinieciskākais. Esam motivēti rīt cīnīties un izcīnīt trīs punktus. Ņemot vērā arī to, ka pirmajā spēlē, neskatoties uz diezgan lielo pārsvaru, neizdevās uzvarēt, tas dod papildus motivāciju rīt parādīt maksimāli kvalitatīvu sniegumu. Mērķis ir izcīnīt uzvaru."

Kā sagaidāt rītdienas spēli, zinot, ka iepriekš bija trīs neizšķirti? (Andoras žurnālista jautājums)
Kazakevičs: "Kā jau teicu iepriekš, Andoras komanda ir ļoti organizēta, ļoti disciplinēta ar izteiktu savu spēles stilu. Diemžēl iepriekšējās spēlēs mums nav izdevies gūt vārtus un uzvarēt. Ir idejas, kādā veidā mēģināsim to izdarīt rīt, un visu pārējo rītdienas spēle arī parādīs, vai mums tas izdosies vai neizdosies."

Kāds ir komandas fiziskais stāvoklis, ņemot vērā, ka šī būs jau trešā spēle īsā laikā? (Andoras žurnālista jautājums)
Kazakevičs: "Bez šaubām, visām nacionālajām izlasēm šis trīs spēļu cikls nedēļas laikā ir pietiekami liels izaicinājums. Arī mēs, tāpat kā Andora, aizvadīsim trešo spēli, un domāju, ka tai skaitā arī spēlētāju funkcionālais stāvoklis rītdienas spēlē būs viens no būtiskiem faktoriem, kas varētu arī noteikt uzvarētāju."

Ko sagaidi no spēles? Vai uzdevums būs nepalikt pēdējiem grupā?
D. Ikaunieks: "Rīt noteikti spēlēsim tikai uz uzvaru. Jāspēlē sava spēle, nedrīkstam paļauties pretinieku provokācijām, nerunāt ar tiesnešiem – spēlēt!"

Kāda ir situācija ar traumām, kuri spēlētāji nebūs pieejami? Un Dāvis varētu pastāstīt par savu veselības stāvokli.
Kazakevičs: "Kā jau tika prognozēts iepriekšējā preses konferencē, mums nebūs pieejams Roberts Uldriķis, kurš ir atgriezies kluba rīcībā, un Igors Tarasovs, kurš traumas dēļ nedevās ar mums uz Andoru. Par visiem pārējiem spēlētājiem citu jaunumu šobrīd nav, jo pirmais pilnvērtīgais treniņš mums pēc iepriekšējās spēles, kad varēsim izvērtēt spēlētāju gatavību, būs tikai pēc preses konferences."
D. Ikaunieks: "Fiziski jūtos labi, trenējos ar komandu un gatavojos rītdienas spēlei."

Atgriežoties pie jautājuma pēc iepriekšējās spēles. Vai tika veikta padziļināta analīze par iepriekšējo spēli pret Fēru salām, un vai treneris saskatīja tās epizodes, kad, piemēram, Cigaņiks vai Rugins varēja iet uz priekšu un saasināt uzbrukumu, bet tā vietā uzbrukumu nobremzēja, lai saglabātu bumbu, un tas nebeidzās ne ar ko?
Kazakevičs: "Jā, diezgan detalizēti izanalizējām spēli, un šodien mums bija komandas sapulce, kurā izrunājām tos momentus, kas mums iepriekšējā spēlē neizdevās. Un tieši šis agresijas trūkums mūsu pussargu līnijai bija viens no aspektiem, par kuriem runājām, - gan atsegšanās, gan apspēlēšanas ziņā, gan tajā ziņā, kā nogādājam bumbu pretinieku soda laukumā."

Līdzšinējās spēlēs labajā spārnā sākuši, ja nemaldos, pat pieci spēlētāji. Kuru redzēsim rītvakar?
Kazakevičs: "Visas kārtis vēl neatklāsim, lai būtu kāda intriga."

To pašu droši vien teiksi arī par balsta zonu, taču pēc iepriekšējās spēles to novērtēji diezgan negatīvi. Vai personālijas mainīsies, ņemot vērā, ka arī Zjuzins būs pieejams?
Kazakevičs: "Personālijas centra pussargu zonā noteikti mainīsies, tas pats pamatsastāva pāris, kas bija iepriekš, nebūs. Taču arī tur mēs īstenībā galīgo lēmumu, kāds balsta pussargu pāris dosies laukumā, droši vien pieņemsim tikai rītdien, ņemot vērā spēlētāju stāvokli un to, ka spēlei pilnvērtīgi gatavojas arī Artūrs Zjuzins, kas palielina izvēles iespējas. Gala izvēle droši vien būs rīt, izvērtējot visus faktorus – tai skaitā, cik kvalitatīvi būs atjaunojušies atsevišķi spēlētāji."

Dāvis jau pieminēja provokācijas. Divās iepriekšējās spēlēs pret Andoru palikām mazākumā – vai tas būs galvenais, kas jālabo rītvakar?
Kazakevičs: "Šīs provokācijas vai pretinieku spēles stils ir ļoti būtiska lieta, un pirmajā spēlē paši redzējāt, ka ar to netikām galā un dabūjām noraidījumu. Par to noteikti runājam un runāsim, un akcentēsim, lai tādu situāciju nepieļautu, jo, ņemot vērā, ka spēle, manuprāt, nepadosies vienkārša, kādas bijušas arī visas iepriekšējās šeit, Andorā, mums ir ļoti būtiski, lai mēs varētu izmantot visu savu uzbrukuma potenciālu un lai muļķību dēļ nezaudētu spēlētājus, nepelnītu nevajadzīgus pārkāpumus. Šajā ziņā ļoti, ļoti ceru, ka mums izdosies mācīties no pašu kļūdām, rītdienas spēlē būt ļoti disciplinētiem, atbildīgiem un nospēlēt tādā stilā, kas būs ērtāks mums, nevis pretiniekiem."

Kādas atmiņas no izbraukuma spēlēm Andorā? Esi tur bijis divreiz: uzvara un zaudējums.
D. Ikaunieks: "Man liekas, ka bija uzvara un neizšķirts – zaudējuma nebija. Noteikti jāgaida tāda spēle, kādas bija arī iepriekš. Viņi cīnīsies, kritīs, vilcinās laiku, un mums vienkārši nevajag uz to ieciklēties, pašiem vajag spēlēt ātrāk, doties uz priekšu, gūt vārtus un izbaudīt spēli."

Ko mēs darīsim, lai spēles tīrais laiks būtu maksimāli liels, nevis kā parasti Andorā? Un vai šeit būtiska loma nebūs arī komandas kapteinim, kurš jau laicīgi varēs to paskaidrot tiesnesim?
Kazakevičs: "Domāju, ka būtiska loma ir gan komandas kapteinim, lai pievērstu uzmanību, gan tam, lai mēs paši nebremzētu spēli, tai skaitā ar lielām diskusijām, liekiem pārkāpumiem un nepareiziem lēmumiem. Ir jālīdzsvaro tas, lai mēs paši, kā jau iepriekš teicu, spētu uzturēt augstāku spēles tempu un ātrumu un lai tajā pašā laikā atbilstoši reaģētu un uzvestos laukumā, ietekmējot pretinieku darbības un reakciju uz šīm darbībām. Tā ka tas ir ļoti būtiski arī no mūsu pašu puses, jo pirmajā spēlē bija situācijas, kur lielā mērā var teikt, ka mēs paši paildzinājām spēles gaitu, nespēlējām pietiekami augstā tempā. Tā būs ļoti būtiska lieta, lai rīt pretendētu uz pozitīvu rezultātu."

Cik daudz izmaiņu pamatsastāvā varam gaidīt? Vai Ozola kļūdiņa ielaistajos vārtos ir radījusi šaubas par vārtsargu izvēli?
Kazakevičs: "Vēlreiz gribu atkārtoties, ka šobrīd man tiešām vēl nav konkrētas atbildes uz šo jautājumu, jo situācija būs skaidra pēc treniņa un būs redzami dati, kādā funkcionālā stāvoklī atrodas spēlētāji. Roberta gadījumā – nē, mums viņam ir pilnīga uzticība, un mēs rītdienas spēlē Robertu plānojam pamatsastāvā. Šajā ziņā nekādu jaunumu nebūs. Ja runā par izmaiņām sastāvā, nedomāju, ka tās būs ļoti lielas, bet atsevišķās pozīcijās, jā, tās ir iespējamas, ja redzēsim, ka tiem spēlētājiem, kuri iepriekšējā spēlē – gan pamatsastāvā, gan uz maiņu -, taktisku vai funkcionālu iemeslu dēļ meklēsim citu risinājumu. Reālā situācija būs skaidra šovakar un konkrētā veidolā – rīt no rīta pēc medicīniskajām pārbaudēm, jo ir arī atsevišķi spēlētāji, kuriem ir mikrotraumas. Svarīgi, kā viņi tagad jutīsies pilnvērtīgā treniņā."

Ja vien piekrīti, ka neesi savā labākajā formā, vai to galvenokārt ietekmējuši savainojumi vai tomēr situācija klubā un mazais spēles laiks?
D. Ikaunieks: "Noteikti domāju, ka tā vairāk ir saistīta ar situāciju klubā. Netieku pie pilnvērtīga spēles laika, jo fiziski viss ir kārtībā, jūtos labi, arī treniņprocess Čehijā ir labs. Mums [Covid-19 dēļ] bija arī pārtraukts čempionāts un treniņi nebija no vieglākajiem – fiziskā forma ir uzņemta ļoti laba."

Iedomājamies, ka ir 80. minūte un neizšķirts. Vai turēsim neizšķirtu, kas mums derēs turnīra tabulā, vai arī iesim pēc uzvaras?
Kazakevičs: "(Iesmejas) Mūsu uzdevums rītdienas spēlē ir uzvarēt."

  +3 [+] [-]

, 2020-11-16 22:56, pirms 3 gadiem
Andora-Latvija 0:0, rit 2.puslaika kompensācija laika 2.minūte no 3 pieliktajām, Dainis veic spēlētāju maiņu Latvijas izlasē.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-16 23:04, pirms 3 gadiem
Dainis ir supertreneris
Visu sakārtos

  -1 [+] [-]

, 2020-11-16 23:12, pirms 3 gadiem
Stabili spēlēs uz neizšķirtu

  +3 [+] [-]

, 2020-11-16 23:34, pirms 3 gadiem
Dainis ir mans favorīts, bronza ir jānosargā pat tad, kad svešatnē augstkalnē.. nu kaut kā tā

  +3 [+] [-]

, 2020-11-17 00:04, pirms 3 gadiem
peterborough rakstīja: Stabili spēlēs uz neizšķirtu
Pat, ja uzvarēs... vektors ir smagi virzīts uz zemes centru...

  -1 [+] [-]

, 2020-11-17 00:07, pirms 3 gadiem
Dvēseļu putenī, vienīgais pret autobusu citā depo

  +2 [+] [-]

, 2020-11-17 00:13, pirms 3 gadiem
Traģikomēdisks virsraksts

  +6 [+] [-]

, 2020-11-17 00:20, pirms 3 gadiem
Tā tik vēl trūka, lai spēlētu pret Andoru uz neizšķirtu, bet nepabrīnītos, ka tā arī būs, jo Andora Latvijas izlases acīs tāda kā mini Spānijas izlase - karstasinīgi, spāniski uzvārdi (viens vai tik nebija pat Pujols), krekliņi arī līdzīgā krāsā. Diezgan traģikomiski, bet spēles izskaņā var arī sanākt, ka būs vismaz jāpieturās pie tā neizšķirta, lai galīgi nekristu kaunā.

  +3 [+] [-]

, 2020-11-17 00:55, pirms 3 gadiem
Kur ir nonācis Latvijas futbols, ka žurnālists kā nopietnu jautājumu apsver, vai izlase spēlēs uz neizšķirtu pret Andoru?!

  +2 [+] [-]

, 2020-11-17 01:38, pirms 3 gadiem
dodiet naudu citiem olimpiskiem sporta veidiem no futbola... futbolā ir 100x lielākas naudas kā citos olimpiskos sporta veidos... uz to naudu varētu gan biatlonu atjaunot un pacelt, gan šķēpmešanu un daudz daudz ko citu... šajos visos sporta veidos visos kopā ņemtos ir mazāk naudas nekā futbolā.... nu tak atdodiet to no futbola.. .lai izcīnam kādu olimpisko medaļu vēl... un LV vārds dzirdams pasaulē... nevis izsmiekls, ko rāda fubolisti.... pilsētas lieluma valstis nevaram apspēlēt... tak deļ kam mest miljonus vējā??

  -1 [+] [-]

, 2020-11-17 01:42, pirms 3 gadiem
Par Kazakeviču vispār paklusēšu. Nav vērts pat lai rakstīt.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-17 05:30, pirms 3 gadiem
Optimists, vienmēr optimists!

  +1 [+] [-]

, 2020-11-17 06:52, pirms 3 gadiem
Tad nu gan laiki pienākuši - plānojam, kā noturēt niču ar Andoru Kauns!!!

  -1 [+] [-]

, 2020-11-17 07:41, pirms 3 gadiem
Kāds uzdevums bija iepriekšējās spēlēs,un kas no tā visa sanāca.Šitais muldoņa vienkārši tracina.

  +3 [+] [-]

, 2020-11-17 07:50, pirms 3 gadiem
emox rakstīja: Kāds uzdevums bija iepriekšējās spēlēs,un kas no tā visa sanāca.Šitais muldoņa vienkārši tracina.
Uzdevums bija noskaidrot, kuram garāks vektors.

     [+] [-]

, 2020-11-17 08:16, pirms 3 gadiem
Pašam Dainim kauns nav , jeb nauda nesmird.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-17 08:37, pirms 3 gadiem
Ja šķiet,ka Dainis spēj izvairīties no atbildēm,aizkomandējiet Di ršovu no Ventspils. Tas ir tas džeks ,kas ņem pie dziesmas Frunzi par katru greizo lēmumu.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-17 08:39, pirms 3 gadiem
Uzdevumi mainās,vektori mainās.Tagad galvenais nepalikt pēdējā vietā grupā,bet pēc diviem gadiem,tad mēs būsim stipri

  +1 [+] [-]

, 2020-11-17 08:40, pirms 3 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Ja šķiet,ka Dainis spēj izvairīties no atbildēm,aizkomandējiet Di ršovu no Ventspils. Tas ir tas džeks ,kas ņem pie dziesmas Frunzi par katru greizo lēmumu.
Nekropļo cilvēka uzvārdu ,lūdzu.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-17 09:39, pirms 3 gadiem
Lai Dainis pamāca Gutkovski , ka jāskatās uz partneriem. Ar Fērām bija divi labi momentu, kurus Gutkovskis izčakarēja. Pirmais soda laukumā iziet abi ar Ikaunieku Janku. Ikaunieks pa kreisi pilnīgi brīvs, Vladislavam priekšā maisās aizsargs. Viņš neatdod piespēli brīvam Ikauniekam, bet pats mēģina, bet nekas nesanāk. . .
Otrs moments vēl trakāk, atkal soda laukumā , nāk bumba'Ķiguram pa sitienam, viņš jau atvēzējas, Gutkovskis pēkšņi aizlien priekša, sit un garām. . .Vai nu neprot novērtēt situāciju, vai grib pats par katru cenu izcelties?!

  +1 [+] [-]

, 2020-11-17 10:29, pirms 3 gadiem
inajs , 09:39, pirms 39 minūtēm , ignorēt , atbildēt
Lai Dainis pamāca Gutkovski , ka jāskatās uz partneriem. Ar Fērām bija divi labi momentu, kurus Gutkovskis izčakarēja. Pirmais soda laukumā iziet abi ar Ikaunieku Janku. Ikaunieks pa kreisi pilnīgi brīvs, Vladislavam priekšā maisās aizsargs. Viņš neatdod piespēli brīvam Ikauniekam, bet pats mēģina, bet nekas nesanāk. . .
Otrs moments vēl trakāk, atkal soda laukumā , nāk bumba'Ķiguram pa sitienam, viņš jau atvēzējas, Gutkovskis pēkšņi aizlien priekša, sit un garām. . .Vai nu neprot novērtēt situāciju, vai grib pats par katru cenu izcelties?!

Ko Dainis var pamācīt, ja viņš pats vēl ir daudz mācāms. Pamatskola......

  +4 [+] [-]

, 2020-11-17 11:13, pirms 3 gadiem
Kazakevičs ir Lašenko kā izcila politiskā taktiķa veiksmes stāsts. Viss cepiens tikai un vienīgi ap izlases treneri, neviens ne ar vārdu nepiemin prezidentu, neinteresējas, ko viņš dara un vai kaut ko dara.
OK, ziņu, ka pa šo gadu bija aizbraucis uz Liepāju uzkārt medaļas un pasniegt kausu.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-17 11:50, pirms 3 gadiem
Faktiski jau te visas diskusijas pa tukšo. . . Kā tādi aklie dunduri daudzi, ieciklējušies uz Kazakēviču, bet neredz kopainu. . .
Jā, komanda spēlē sūdīgi, bet vismaz cenšas spēlēt futbolu, kaut daudz nekas nesanāk- cīnās, iet uz priekšu.
Kā tad bija pie tiem iepriekšējiem ''izciliem treneriem'', nolika autobusu un tāpat bieži smagi norāvās, tas vispār pat neatgādināja futbolu, bieži netika centram pāri. . . kaut cik glāba vārtsargu izcila spēle. . .

     [+] [-]

, 2020-11-17 19:38, pirms 3 gadiem
Lai uzvarētu, jāgūst vārti. Acīmredzot Dainis cer, ka šo uzdevumu izpildīs paši andorieši, iesitot savos vārtos. Nu kā Sanmarīno pirmos.

Jo es neesmu redzējis no Daiņa vēl neko, kas pastiprinātu uzbrukumu. Ir daudzas lietas no Daiņa, kas uzbrukumu pavājina, bet kas pastiprina - neviena. Šādā kontekstā man Daiņa sacītais atgādina seno laiku kompartijas kongresa tēzes: "Uzdevums ir... X" (Bet kā reāli izpildīt uzdevumu, ne vārda.)