Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Metta"/LU netrāpa pustukšos vārtos, nopelna sarkano kartīti un atkal neuzvar Olainē

Agris Suveizda

"Metta"/LU netrāpa pustukšos vārtos, nopelna sarkano kartīti un atkal neuzvar Olainē
Eduards Emsis
Foto: Māris Greidāns/Futbola virslīga

Otro gadu pēc kārtas pārspēles par palikšanu Virslīgā sākās ar "Progresa"/"Olaines" un "Mettas"/LU neizšķirtu ar rezultātu 1:1. Arī šoreiz pirmā vārtus guva "Metta"/LU - Eduards Emsis rezultātu atklāja jau septītajā minūtē -, bet pirmā puslaika vidū izlīdzinājumu panāca Vugars Askerovs. Pamatlaika izskaņā noraidīts tika viesu aizsargs Dāvis Sandis Strods.

"Mettas"/LU sākumsastāvā salīdzinājumā ar pēdējo spēli 4. novembrī Liepājā (0:1) bija trīs izmaiņas. Vienpadsmitniekā atgriezās leģionāri Abrahāms Ašrifī un Usmans Abass, kā arī Vladislavs Fjodorovs, aizstājot Kristu Kristeru Gulbi, Rendiju Šibasu un Emīlu Birku. Savukārt "Progress"/"Olaine" pēdējo spēli aizvadīja 28. oktobrī viesos pret "Audu" (0:0), un no tā mača bija divas izmaiņas. Rezervē palika Alekss Regža, bet pat pieteikumā nebija pamatvārtsarga Marka Bogdanova. Vārtos stājās kādreizējais "Jelgavas" otrais numurs Ivans Muižnieks, un Regžu aizvietoja Jevgēnijs Aleksejevs.

"Metta"/LU jau ar pirmajām sekundēm ieguva iniciatīvu, un 1. līgas vicečempione bez ielaistiem vārtiem izturēja vien sešas minūtes. Ja pirmais Eduarda Emša mēģinājums apdraudēt vārtus sanāca visai nesekmīgs, tad jau pēc dažām minūtēm viņš nokļuva daudz labākā pozīcijā tiešā vārtu tuvumā. Mājinieku aizsargi pārāk saslēdzās kopā soda laukuma vidū, un Ašrifī no burzmas paguva piespēlēt tālāk Emsim, kurš precīzi sita tālajā stūrī (1:0). "Progress"/"Olaine" atbildēja ar aktīviem uzbrukumiem un ātri panāca izlīdzinājumu. Bombardieris Vugars Askerovs izrāvās vienatnē pret Dāvi Ošu, tika garām arī vārtsargam un varēja mierīgi sist tukšos vārtos (1:1).

Rīdzinieki atguva iniciatīvu un izveidoja vairākus pusmomentus, liekot glābt arī Muižniekam, bet ar pretuzbrukumiem atbildēja ar mājinieki, regulāri turot sasprindzinājumā studentu aizsardzību. Pēc pārtraukuma "Mettas"/LU pārsvars jūtai pieauga, un 72. minūtē viesim bija jāizrauj uzvara. Pēc centrējuma ne pārāk veiksmīgi bumbu izsist centās "Progresa"/"Olaines" kapteinis Bogdans Ņesterenko, bet Adamu Abdullāhi no septiņiem metriem pamanījās aizsist garām pilnīgi tukšam vārtu stūrim – Muižnieks jau bija aizlecis uz otru pusi. Viesi turpināja spiest, bet pamatlaika izskaņā varēja arī ielaist otros. Dāvis Sandis Strods nevainīgā epizodē pie sava soda laukuma atlaida bumbu nedaudz par tālu, viņu uzreiz apzaga tikko uz maiņu izgājušais brazīlietis Felipi dus Santuss, tomēr Strods guļus uz zemes ar roku apturēja bumbu un potenciālo izgājienu viens pret vienu. Strodam jau bija brīdinājums, bet Jevgēnijs Vasjukovs viņam uzreiz parādīja tiešo sarkano kartīti.

Atbildes spēle notiks pirmdien Hanzas vidusskolas laukumā plkst. 14:00. Šovakar gūto izbraukuma vārtu dēļ "Mettai"/LU derēs arī bezvārtu neizšķirts.

"Progress"/AFA "Olaine" – "Metta"/LU 1:1 (1:1)
Vārti: Askerovs 21' - E. Emsis 7'
Noraidījums: Strods 89'
Brīdinājumi: Regža - Ševeļovs, Ašrifī, Strods
Progress: Muižnieks, Strautiņš, Ņesterenko, Malašenoks (Regža 80'), Rimkuss, Jakušenoks, Neverovskis, Baroniņš, Askerovs (dus Santuss 88'), Dementjevs, Aleksejevs
Metta/LU: Ošs, Ševeļovs, Abdullāhi, Indrāns, E. Emsis, V. Fjodorovs (Varslavāns 71'), Ašrifī, Seriba, Kalniņš, Abass, Strods
Galvenais tiesnesis: Jevgēnijs Vasjukovs

     [+] [-]

, 2017-11-16 21:05, pirms 6 gadiem
kam gan vajadzigs tads ''futbola teatris'' ja virsliga ir desmit komandas ''naudas maisu'' sesinieks cinas par medalam un Eirokausiem savukart mazturigais cetrinieks rada savstarpeju konkurenci izsledzot TOTO izzud scenarijs sesi ''naudas maisi'' un mazturiga METTA

  +5 [+] [-]

, 2017-11-16 21:06, pirms 6 gadiem
Jūt,ka spēlē amatieri ar meistarkomandu... BET,Meta nodarbojas ar to kas viņiem nepadodas (pozecionālie uzbrukumi) nezinu vai tāds bija trenera uzdevums,Ņesterenko šādā futbolā jūtas kā zivs ūdenī un var pārsteigt...
Olainei,vārtusargs,vajākā vieta,pat vārtusarga laukumā neiet izgājienos, kājas trīc...
Tomēr neticu brīnumiem,bez profesionāla treniņprocesa, Olaine vienkārši neizturēs fiziski.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-16 21:34, pirms 6 gadiem
Reperis Dos Santoš kā uznāca uz laukuma, tā dabuja Metietim sarkano, malacis puika!

  +8 [+] [-]

, 2017-11-16 21:42, pirms 6 gadiem
Metta nemāk spēlēt kā pirmais numurs, gluži kā Latvijas izlase. Domājams Hanzā panāks savu, Olainei ar Vugaru vien būs par īsu.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-16 21:51, pirms 6 gadiem
kaapee rakstīja: Metta nemāk spēlēt kā pirmais numurs, gluži kā Latvijas izlase. Domājams Hanzā panāks savu, Olainei ar Vugaru vien būs par īsu.
Spēlē pēc pagājušās sezonas grafika,satraukumam nav pamata...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-16 22:03, pirms 6 gadiem
Lai Olainei izdodas! Riebjas tie iedomīgie purni Mettas vadībā. Nerunājot par nepieņemamo nigeru daudzumu viņu sastāvā

  +6 [+] [-]

, 2017-11-16 22:12, pirms 6 gadiem
Nepārzinu pārāk labi Latvijas futbolu, tāpēc man rodas jautājums apskatoties Mettas sastāvu ar ļoti daudziem dīvainiem uzvārdiem, vai tiešām tā ir studentu komanda kā rakstā viņu sauc Suveizda?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-11-16 22:28, pirms 6 gadiem
Ravix rakstīja: Nepārzinu pārāk labi Latvijas futbolu, tāpēc man rodas jautājums apskatoties Mettas sastāvu ar ļoti daudziem dīvainiem uzvārdiem, vai tiešām tā ir studentu komanda kā rakstā viņu sauc Suveizda?
Bēgļu komanda tā ir, varētu no Hanzas vākties uz Mucenieku laukumu
Studenti pārsvarā pa dublieriem.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-16 22:36, pirms 6 gadiem
Super!!! Intriga saglabājas. Metta, protams, favorīts, bet ,,bumba apaļa".Cepuri nost Askerova priekšā!

  +4 [+] [-]

, 2017-11-16 23:16, pirms 6 gadiem
Ar humoru, teikšu to pašu ko skaļi Valmieras fani saucu pirms pāris gadiem pārspēlēs -
METTA RĪGA - PIRMĀ LĪGA !

  +1 [+] [-]

, 2017-11-16 23:17, pirms 6 gadiem
Vasjukovs no Lielajiem Vasjukiem? :-)

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 00:35, pirms 6 gadiem
cik paredzams rezultāts

  +2 [+] [-]

, 2017-11-17 01:47, pirms 6 gadiem
Metta i' pelnījus, lai Vugārs to iznes ārr uz 1. līg.
Par daudz riebts Liepājai pērn un šosezon!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 01:54, pirms 6 gadiem
vilnis_stana_106649 rakstīja: kam gan vajadzigs tads ''futbola teatris'' ja virsliga ir desmit komandas ''naudas maisu'' sesinieks cinas par medalam un Eirokausiem savukart mazturigais cetrinieks rada savstarpeju konkurenci izsledzot TOTO izzud scenarijs sesi ''naudas maisi'' un mazturiga METTA
Vajag VL ar 12 komēm, lai mums ir bombardier ar 25-30 goliem.
Ja nopietni - naudas (naudiņas) vara ir par lielu un gandē futeņa attīstību.
Liepāja mierīgi kā labākajās Skonta tradīcijās var laist ar FKL un Grobiņu + Dpils, Olaine, Vali!mierā un Rjāzkne vai Auda.
Normāls 12 komandu čempis.

Jā, daudzi, t.sk. A.god. alguns iebildīs, bet kur tad mūsējie izlašu trīcvaidziņi sajutīs dominanci, ja ne VL. Citādi tagad nāk otkatu (bumbu atspēlētāji atpakaļām) spēles viena aiz otras.

12 komu VL dos lielāku sparu līderu cīņās, kur nedominēs, ka tik nezaudēat, un dos iespēju sajust dominanci

Štrunts ar visām prasībām - tā pati Metta kā mauc pa plastmasu, tā mauc...

     [+] [-]

, 2017-11-17 02:59, pirms 6 gadiem
La Liga- 20 komandas, 2 komandas lejasgalu vālē 3:0, 4:0, 5:0 un tā ir pierasta lieta visiem, bet nē, Latvijā nedrīkstam paplašināt Virslīgu
Tāpat no Virslīgas nāk visi tie impotenti ko saucam par izlases kandidātiem

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 12:05, pirms 6 gadiem
Vai tiem abdulahiem algas maksā no Eiropas fondiem, ja katra kolhoza blice tos iegādājas biezā kārtā?

  +3 [+] [-]

, 2017-11-17 12:59, pirms 6 gadiem
Latvijā viss notiek ne tā kā normālās valstīs!
Kāpēc virslīgā nevar spēlēt 10-12 komandas? Vai kādam ir kāds nopietns pret arguments?
Arī Eiropas top līgās visas 18-20 komandas nav dažu līderkomandu līmenī un ir klasi zemākas. Vadošās komandas var kādās spēlēs pamainīt, atpūtināt līderus.
Un kā pierāda pādējas pāris sezonas, pret to pašu Mettu nevienam uzvara nav garantēta, un tikai nedaudz vājākas ir vairākas 1. līgas komandas!
paplašinot futbola ģeogrāfiju valstī tikai var būt ieguvumi. 24 spēles sezonā čempionātā tas nav nopietni! Un tad brīnamies, ka neko arī izlase nevar?! No nespēlēšanas neviens nav progresējis un labāk sācis spēlēt!