Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Klīvlenda pieveic Toronto, bijušie ņujorkieši Lopess un Grants palīdz graut Portlendu

Rolands Eliņš

Klīvlenda pieveic Toronto, bijušie ņujorkieši Lopess un Grants palīdz graut Portlendu
Demārs Derouzans un Lebrons Džeimss
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā Klīvlendas „Cavaliers” savā laukumā ar 121:117 pārspēja Toronto „Raptors”, vienu no savām galvenajām konkurentēm Austrumu konferencē. Savukārt „Lakers” jaunais spēlētājs Džūliuss Rendls atzīmējās ar karjeras otro „triple-double”, bet "Bulls" rindās karjeras otro rezultatīvāko spēli aizvadīja Džerians Grants.

„Cavaliers” (9-1) un „Raptors” (7-3) spēle izvērtās ļoti līdzvērtīga, taču pēdējās ceturtdaļas pirmo pusi vadībā bija Lebrona Džeimsa pārstāvētā komanda. Toronto vadību pārņēma pēc Jona Valančūna precīzajiem soda metieniem ceturtdaļas vidū. Divas minūtes pirms beigām līgas rezultatīvākais spēlētājs Demārs Derouzans panāca 114:113 Toronto labā, taču nākamajā uzbrukumā kļūdījās soda metienā. Sekoja svarīgs Čeninga Fraja tālmetiens un Lebrona divi punkti pēdējā minūtē, un no četru punktu deficīta Toronto vairs neatspēlējās.

Džeimss izcēlās ar 28 punktiem, 14 rezultatīvām piespēlēm un deviņām atlēkušām bumbām, tiesa, arī piecām kļūdām. Kairijs Ērvings pievienoja 24 punktus, kamēr Kevinam Lavam 19 punkti. Lieliska spēle arī pēdējās minūtes groza autoram Frajam, kuram pieci precīzi trejači un 21 punkts. Tāpat Klīvlendai izdevās ierobežot Demāru Derouzanu, ja vien, protams, par ierobežošanu var saukt 26 punktu gūšanu. Taču Derouzans trāpīja tikai 10 no 27 metieniem no spēles un tikai otro reizi šosezon guva mazāk par 30 punktiem, kamēr viņa partneris Kails Laurijs izcēlās ar 28 punktiem.

Sezonas sākumu veiksmīgi tikmēr turpina atjauninātā „Lakers” (7-5), kas savā laukumā apspēlēja „Nets” ar 125:118. 32 punkti D`Andželo Rasela rēķinā, kamēr Džūliuss Rendls savāca savas karjeras otro „triple-double”, proti, 17 punktus, 14 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles. „Lakers” ar tik pozitīvu bilanci (par divām uzvarām vairāk nekā zaudējumu) nebija lepojusies kopš 2013. gada pavasara.

Nepatīkamu pliķi tikmēr saņēmusi Portlendas „Trail Blazers” (7-5), kas mājās ar 25 punktu starpību piekāpās „Bulls” (7-4). Čikāga dominēja cīņā zem groziem un lielu artavu tajā ielika Džimijs Batlers ar 27 punktiem 12 atlēkušajām bumbām. Bijušais „Knicks” centrs Robins Lopess savāca „double-double” ar 13+11, bet lieliski nospēlēja arī cits Derika Rouza maiņā iesaistītais bijušais „Knicks” spēlētājs – otrgadnieks Džerians Grants, kurš sākumsastāvā izgāja traumētā Reižona Rondo vietā, sameta 18 punktus un izcēlās ar piecām pārtvertām bumbām. Piecās iepriekšējās spēlēs "Bulls" sastāvā Grants kopā bija guvis tikai astoņus punktus, kad gan spēlēja daudz mazāk. Savukārt debijas sezonā Ņujorkā Grants vidēji mačā guva 5.6 punktus un sešas reizes izgāja pamatsastāvā.

Sestais zaudējums pēc kārtas tikmēr Maiami vienībai, kas neprata piebremzēt Atlantas „Hawks” (8-2) un sīvā galotnē zaudēja ar 90:93. Astoņas sekundes pirms beigām Džošs Ričardsons ar danku pievilka Maiami līdz mīnus viens, taču soda metienos nekļūdījās Vācijas izlases aizsargs Deniss Šrēders, pasniedzot uzvaru Atlantai. Dionam Veitersam ar tālmetienu gan vēl bija iespēja izraut papildlaiku, bet viņš ķļūdījās. „Heat” rindās ar veselām 25 atlēkušajām bumbām izcēlās Hasans Vaitsaids, kurām arī 19 punkti.

NBA spēļu rezultāti, 16. novembris

KomandasRez.Rezultatīvākie
Cavaliers-Raptors121:117Džeimss 28 – Laurijs 28
Heat-Hawks90:93Vaitsaids 19 – Šrēders 18
Timberwolves-Hornets108:115Viginss 29 – Vokers 30
Trail Blazers-Bulls88:113Lilards 19 – Batlers 27
Lakers-Nets125:118Rasels 32 – Lopess 30

Izmantotie resursi:
NBA.com

  +2 [+] [-]

, 2016-11-16 09:14, pirms 7 gadiem
„Heat” rindās ar veselām 25 atlēkušajām bumbām izcēlās Hasans Vaitsaids, kurām arī 19 atlēkušās bumbas

Normaali chalis noaardiijies..

  -1 [+] [-]

, 2016-11-16 09:22, pirms 7 gadiem
Cavs clutch nobeigums, kurā, protams, nepiedalījās chokeris Lebrons. Cavs tiešām ir spēks, ja komanda ir pilna clutch spēlētāju, lai Lebrons beigās var tikai noskatīties vai labākajā gadījumā pabarot viņus ar piespēlēm.

Negribu vēl cilāt Horents trio debati, bet nu sorry, Kids-Gilkrists ir tīrākais roleplayer, jo toni jāuzdod un rezultātu jātaisa zvaigznēm/scoreriem, kas viņš absolūti nav - met maz, gūst punktus vēl mazāk, uzvarētā spēlē vēl paliek mīnusos, kad pārējie starta čaļi un īstie vilcēji ir lielos plusos...

     [+] [-]

, 2016-11-16 09:39, pirms 7 gadiem
Kādu tuftu beigās tiesneši sataisīja, ar smaidu sejā skatījos. Raptors laba komanda, bet pagaidām kkas pietrūkst, visdrīzāk tieša Kerols. Ko viņam tur sola?

     [+] [-]

, 2016-11-16 10:01, pirms 7 gadiem
Sezonas pārsteigums Lakers ar Mozgovu priekšgalā

  -1 [+] [-]

, 2016-11-16 10:08, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Sezonas pārsteigums Lakers ar Mozgovu priekšgalā
Haha! Varbūt pakaļgalā?

     [+] [-]

, 2016-11-16 10:26, pirms 7 gadiem
Lakers normāli mauc un Randlam TD, Waltons zina, ko dara. Bulls atkal pierāda, ka būs PO komanda, bet Bostonas fani lika Bostonu TOP2 un Bulls ārpus PO Un kurš tad te teica, ka Hasanam pašam bumbas krīt rokās, būtu normāls PG un labāks beņķis Heat būtu spēks. 10 uzbrukuma bumbas nevar rokās iekrist.

     [+] [-]

, 2016-11-16 11:07, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Lakers normāli mauc un Randlam TD, Waltons zina, ko dara. Bulls atkal pierāda, ka būs PO komanda, bet Bostonas fani lika Bostonu TOP2 un Bulls ārpus PO Un kurš tad te teica, ka Hasanam pašam bumbas krīt rokās, būtu normāls PG un labāks beņķis Heat būtu spēks. 10 uzbrukuma bumbas nevar rokās iekrist.
Tak tie paši Bulls brauks BOS pāri kā ar ceļa rulli. Tak sen bleed green faneļiem jāatver acis, ka BOS bez KD kaluma zvaigznes finālus un titulus neredzēt kā savas ausis

     [+] [-]

, 2016-11-16 12:16, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Cavs clutch nobeigums, kurā, protams, nepiedalījās chokeris Lebrons. Cavs tiešām ir spēks, ja komanda ir pilna clutch spēlētāju, lai Lebrons beigās var tikai noskatīties vai labākajā gadījumā pabarot viņus ar piespēlēm.

Negribu vēl cilāt Horents trio debati, bet nu sorry, Kids-Gilkrists ir tīrākais roleplayer, jo toni jāuzdod un rezultātu jātaisa zvaigznēm/scoreriem, kas viņš absolūti nav - met maz, gūst punktus vēl mazāk, uzvarētā spēlē vēl paliek mīnusos, kad pārējie starta čaļi un īstie vilcēji ir lielos plusos...
kārtējais basketbola "eksperts"

     [+] [-]

, 2016-11-16 12:18, pirms 7 gadiem
valjero rakstīja: Tak tie paši Bulls brauks BOS pāri kā ar ceļa rulli. Tak sen bleed green faneļiem jāatver acis, ka BOS bez KD kaluma zvaigznes finālus un titulus neredzēt kā savas ausis
Kamēr Bostonai nebūs ASV izlases spēlētāji komandā tikmēr tur nekā nebūs. Un izskatās, ka bulls maiņas darījumā ir ieguvēji, Grants labi aizvieto Rondo un Lopezs spēlē ļoti nesavtīgi un tikai komandas interesēs, kamēr knicks Noah silda beņķi un Rouzam 3p. pēdējā spēlē. Pirms spēles neviens neticētu, ja es teiktu, ka Veids un Grants nosegs Lilardu un Makalumu. Plamlijs arī šodien nebija glābējs, bet Bulls kā komanda būs ļoti bīstama, es pat teiktu, ka viņi vienīgie ir, kas var likt kko pretī cavs austrumos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-16 13:59, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Kamēr Bostonai nebūs ASV izlases spēlētāji komandā tikmēr tur nekā nebūs. Un izskatās, ka bulls maiņas darījumā ir ieguvēji, Grants labi aizvieto Rondo un Lopezs spēlē ļoti nesavtīgi un tikai komandas interesēs, kamēr knicks Noah silda beņķi un Rouzam 3p. pēdējā spēlē. Pirms spēles neviens neticētu, ja es teiktu, ka Veids un Grants nosegs Lilardu un Makalumu. Plamlijs arī šodien nebija glābējs, bet Bulls kā komanda būs ļoti bīstama, es pat teiktu, ka viņi vienīgie ir, kas var likt kko pretī cavs austrumos.
muļķības - Cavs neviens austrumos nespēj likt neko nopietnu pretī. Cavs ir pārāk daudz labu shooteru apkārt LBJ un viņš ar katru caurgājienu uzvelk uz sevis pāris spēlētājus un viss, kas atliek ir atmest kādam metējam - bang. Bulls vispār nav izteiktu shooteru komandā. ņemot vērā mūsdienu spēli kur 3p metienam ir tik liela nozīme neredzu kā bulls kaut ko liks pretī 7 spēļu sērijā! Tas protams ir pie nosacījuma, ka viņi vispār tiksies PO.

     [+] [-]

, 2016-11-16 14:15, pirms 7 gadiem
kaaja rakstīja: muļķības - Cavs neviens austrumos nespēj likt neko nopietnu pretī. Cavs ir pārāk daudz labu shooteru apkārt LBJ un viņš ar katru caurgājienu uzvelk uz sevis pāris spēlētājus un viss, kas atliek ir atmest kādam metējam - bang. Bulls vispār nav izteiktu shooteru komandā. ņemot vērā mūsdienu spēli kur 3p metienam ir tik liela nozīme neredzu kā bulls kaut ko liks pretī 7 spēļu sērijā! Tas protams ir pie nosacījuma, ka viņi vispār tiksies PO.
Baigi piekrītu šim argumentam. Ja lebrons uzvelk vairākus spēlētājus uz sevis, tad tik pamet uz 3pt līniju, ja neuzvelk, tad aiziet caurgājienā. Protams, ne vienmēr tā sanāk, bet nu vairumā gadījumu gan!

     [+] [-]

, 2016-11-16 14:46, pirms 7 gadiem
kaaja rakstīja: muļķības - Cavs neviens austrumos nespēj likt neko nopietnu pretī. Cavs ir pārāk daudz labu shooteru apkārt LBJ un viņš ar katru caurgājienu uzvelk uz sevis pāris spēlētājus un viss, kas atliek ir atmest kādam metējam - bang. Bulls vispār nav izteiktu shooteru komandā. ņemot vērā mūsdienu spēli kur 3p metienam ir tik liela nozīme neredzu kā bulls kaut ko liks pretī 7 spēļu sērijā! Tas protams ir pie nosacījuma, ka viņi vispār tiksies PO.
Mirotich un Mcdermonts ir labāki 3pt metēji par jebkuru cavs spēlētāju. Batlers ir TOP3 neērtākais sedzējs Lebronam pēc Lenarda un Igija. Turklāt Veids galotnes prot nokārtot. Bulls vēl ir rezerve, jo MCW vēl iespēlēsies, Grants un Portis vēl progresē. Nebļauju, ka Bulls tagad ir uz papīra spēcīgāki nekā cavs vai, galvas tiesu pārāki, tikai uzskatu, ka Bulls var izrādīt lielu pretestību un sērija pat var aiziet līdz 7 spēlei. Bulls ir neērts pretinieks cavs.

     [+] [-]

, 2016-11-16 18:35, pirms 7 gadiem
Diezgan viegla uzvara Leikeriem, kontrolēja spēles gaitu, nevarēja ne prātā ienākt, ka Nets aizķeries, klāt jau nāca, bet tādu īstu variantu lauzt spēli viņiem nebija. Prieks par vēl vienu uzvaru.