Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Valteram un Bertānam Eirolīgas spēles Krievijā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Valteram un Bertānam Eirolīgas spēles Krievijā
Kristaps Valters
Foto: www.unicajabaloncesto.com

Trešdien, 16. novembrī, Maskavā, Stambulā, Vitorijā, Zagrebā un Pirejā sāksies "Turkish Airlines" Eirolīgas piektās kārtas spēles basketbolā. Kristapa Valtera pārstāvētais klubs "Unicaja Malaga" plkst. 18:15 izbraukumā sāks cīņu ar divkārtējiem Eirolīgas čempioniem "CSKA Moscow", bet Jāņa Blūma "Gescrap Bizkaia" plkst. 21:30 Basku derbijā cīnīsies ar "Caja Laboral". Ceturtdien, 17. novembrī, Dāvja Bertāna "Union Olimpija" izbraukumā Tatarstānā mērosies spēkiem ar ULEB kausa ieguvējiem Kazaņas "Unics".

18:15 CSKA Moscow (4-0) – Unicaja (3-1)

Abi klubi Eiropas kausos spēkus samēros jau sešpadsmito reizi. Bilance ir 12-3 CSKA labā, turklāt andalūziešiem nekad nav izdevies uzvarēt Maskavā. Pēdējo reizi Malaga bija pārāka 2008. gada sezonā, “Top 16” kārtas mājas spēlē sakaujot Etores Mesinas vīrus ar 72:67. Nākamās trīs tikšanās noslēdzās ar armijas kluba uzvaru.

“Unicaja” ceļā uz Krievijas galvaspilsētu devās jau pirmdienas rītā, Maskavā apmetoties “Renaissance Moscow” viesnīcā. Hesus Mateo vīri pirms spēles aizvadīja divus treniņus, vienu otrdienas pēcpusdienā, otru trešdienas rītā. Atgriešanās Malagā notiks ceturtdien, ar pārsēšanos Šveices pilsētā Cīrihē.

CSKA kopā ar “Barcelona” ir divas vienīgās Eirolīgas komandas, kuras joprojām cīnās bez zaudējumiem. Maskavas klubs ir pirmajā vietā rezultatīvo piespēļu dalīšanā (vidēji 20 piespēļu) un tālmetienu realizācijā (vidēji 10,3 trīspunktnieki). Komandu vēl vairāk pastiprinājusi uzbrucēja Andreja Kiriļenko pievienošanās. AK-47 Eiropas basketbolā jūtas kā zivs ūdenī. Savukārt “Unicaja” ir pirmajā vietā Eirolīgā cīņā par atlēkušajām bumbam (vidēji 40).

21:30 Caja Laboral (3-1) – Gescrap Bizkaia (1-3)

Basku zemes derbijs. Spānijas vicečempioni no Bilbao viesos cīnīsies pret trīskārtējiem Spānijas čempioniem un četrkārtējiem Eirolīgas “Final Four” dalībniekiem (2005, 2006, 2007, 2008). Trenera Duško Ivanoviča vadībā “Caja Laboral” kļuva par Eiropas mēroga spēku, kļūstot par trešo Spānijas klubu pēc “Real Madrid” un “Regal FC Barcelona”, kas guva nozīmīgus panākumus starptautiskajās cīņās. Par spilgtāko apliecinājumu tam kļuva četri ceļojumi pēc kārtas uz “Četru Finālu”.

“Caja Laboral” banka klubu atbalsta no 2009. gada. Pirms divām dienām pie jauna atbalstītāja tika arī Bilbao komanda, sākot četru gadu sadarbību ar rūpniecisko atkritumu pārstrādes lieluzņēmumu “Gescrap”. Viss minētais liecina, ka basketbolam Basku zemē tiek pievērsta liela uzmanība. Tāda Eirolīgas klubu koncentrācija nelielā teritorijā vēl vērojama tikai Atēnās (“Panathinaikos” un “Olympiacos”), Stambulā (trīs vīriešu klubi), Maskavā (CSKA, “Khimki”) un Lietuvā (iepriekšējās sezonās Eirolīgā vienlaikus spēlēja “Žalgiris” un “Lietuvos Rytas”). Bilbao un Vitorija atrodas mazāk nekā stundas brauciena attālumā.

Viens no Bilbao uzdevumiem būs apturēt Eirolīgas sezonas labāko snaiperi Mirzu Teletoviču, kurš vidēji spēlē savācis 22,25 punktus. Visās spēlēs bosniešu spēka uzbrucējs guvis vismaz 20 punktus. Teletovičs pilda arī Vitorijas kapteiņa pienākumus. “Caja Laboral” argentīniešu saspēles vadītājs Pablo Prigioni ir labākais bumbu pārtvērējs turnīrā, vidēji to paveicot 3 reizes.

Eirolīgā abas komandas tiksies pirmo reizi.

Ceturtdien 18:00 Unics (2-2) – Union Olimpija (1-3)

ULEB kausa ieguvēji pret Slovēnijas vicečempioniem. Klubi Eiropas kausos mērosies spēkiem pirmo reizi. Interesanti, ka Tatarstānas klubs pirmās divas uzvaras Eirolīgā izcīnījis viesos (Stambulā pret “Galatasaray” un Gdiņā pret “Asseco Prokom”), bet savā laukumā piedzīvojis zaudējumus pret Itālijas čempioniem “Montepaschi” un Spānijas čempioniem “Barcelona”.

Kazaņiešu uzbrukuma līderis ir Bosnijas valstsvienības naturalizētais amerikāņu aizsargs Henrijs Domerkants. Tikai viņš spēlēs vidēji guvis vairāk par desmit punktiem, taču meistarīgu viesspēlētāju un krievu basketbolistu “Unics” rindās netrūkst.

Aizvadītajā nedēļā, Dāvja Bertāna deviņpadsmitajā dzimšanas dienā, “Union Olimpija” sāka piecu izbraukuma spēļu sēriju ar pieturām Novo Mesto, Kazaņā, Telavivā, Barselonā un Zagrebā. Sestdien, 12. novembrī, Adrijas līgas spēlē ar Nenada Trajkoviča trenēto “KRKA Novo Mesto”, ļubļanieši galotnē apspēlēja vairāk nekā desmit punktu deficītu un svinēja lielisku uzvaru. No aukstās Kazaņas “Union Olimpija” ceļos uz silto Telavivu, kur paredzēta Adrijas līgas līderu cīņa ar Deivida Blata trenēto “Maccabi”.

Citas spēles

Fenerbahce Ulker (2-2) – Bennet Cantu (3-1)
KK Zagreb (0-4) – Žalgiris (1-3)
Olympiacos (1-3) – SLUC Nancy (2-2)
Galatasaray (2-2) – Barcelona (4-0)
Maccabi Electra (3-1) – Belgacom Spirou (1-3)
Montepaschi (3-1) – Asseco Prokom (0-4)
Brose Baskets (1-3) – Panathinaikos (3-1)
Real Madrid (2-2) – Anadolu Efes (2-2)
EA7 Armani (2-2) – Partizan mt:s (2-2)

”Turkish Airlines” Eirolīga 2012 (grozu sadalījums)

A grupaB grupaC grupaD grupa
Olympiacos 1-3Panathinaikos 3-1Real 2-2Barcelona 4-0
Caja Laboral 3-1CSKA 4-0Maccabi 3-1Montepaschi 3-1
Fenerbahce 2-2Unicaja 3-1Partizan 2-2Unics 2-2
Bilbao 1-3Žalgiris 1-3Anadolu EFES 2-2Asseco Prokom 0-4
NGC Cantu 3-1Brose Baskets 1-3Emporio Armani 2-2Union Olimpija 1-3
Nancy 2-2KK Zagreb 0-4Spirou Charleroi 1-3Galatasaray 2-2

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Latviešu pārstāvētie klubi Krievijā izcīnīs

  • 30

  • 15

  • 16


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-11-16 14:37, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Tikai tāda nianse, ka Bertāns ne gluži Krievijā spēlēs, bet Tatarstānā! Rakstā pieminēts, bet virsrakstā pateikts, ka arī tip Krievijā spēlēšot!
Tatarstāna ir reģions Krievijas Federācijas teritorijā

  +3 [+] [-]

, 2011-11-16 15:09, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Tikai tāda nianse, ka Bertāns ne gluži Krievijā spēlēs, bet Tatarstānā! Rakstā pieminēts, bet virsrakstā pateikts, ka arī tip Krievijā spēlēšot!
Tip Tatarstāna nav Krievija...??? Gegrāfija pieklibo...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-16 19:37, pirms 12 gadiem
Ādolfam atkal iespēja sevi labi parādīt, bet nu CSKA ir CSKA
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja