Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

J. Ikaunieks: "Cīnījāmies līdz galam. Visi centās, cik spēka"

Andrejs Siliņš

J. Ikaunieks: "Cīnījāmies līdz galam. Visi centās, cik spēka"
Jānis Ikaunieks spēlē pret Izraēlu. Foto: Reuters / Scanpix

"Karsts laiks, fiziski bijām švakāki par viņiem, varbūt arī tas pamaisīja," pēc zaudējuma Izraēlai "Euro 2020" kvalifikācijas turnīra spēlē sacīja Latvijas vīriešu futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks.

"Grūta spēle, labs pretinieks. Bīstamākie uzbrucēji arī uztaisīja visus vārtus. Labi, ka paši beidzot guvām vārtus. Pie 1:2 jau šķita, ka varbūt izdosies izraut neizšķirtu vai uzvaru. Diezgan ātri ielaidām trešos vārtus, un tas mūs nogalināja. Cerējām, ka būs momenti. Ja [Vladislavs] Gutkovskis būtu iesitis [pie labi izveidotā momenta], varbūt beigas būtu pozitīvākas. Karsts laiks, fiziski bijām švakāki par viņiem, varbūt arī tas pamaisīja," spēli komentēja Ikaunieks, kurš laukumā pavadīja visu maču. "Cīnījāmies līdz galam. Šķita, ka visi centās, cik spēka."

"Pēc auta saņēmu bumbu, ieraudzīju Gutkovski, kurš bija viens pats. Atdevu piespēli, viņš pieņēma bumbu, labi ieraudzīja Vladimiru Kamešu, kurš meistarīgi iesita vārtus," Latvijas izlases vārtu guvumu atcerējās Ikaunieks. "Bija jābūt tuvu aizsargiem, lai neveidotos brīvās zonas. Spēles uzdevums bija arī skriet uz priekšu un palīdzēt Vladislavam [uzbrukumā], bet tikko zaudējām bumbu - skriet atpakaļ palīgā aizsardzībai."

Spēles gaitā Kamešs un Ikaunieks vairākkārt samainījās flangiem, un liepājnieks atklāja, ka tas nav bijis īpašs norādījums no trenera, bet gan pašu iniciatīva: "Abi varam spēlēt abās pusēs. Varbūt pretiniekiem tādos gadījumos kaut kas var sajukt, ja mainās pretspēlētājs."

Otrajā puslaikā Roberts Savaļnieks ar brīvsitienu trāpīja pa vārtu stabu. Pie bumbas bija arī Ikaunieks, taču šoreiz izvēle kritusi uz Robertu kā sitiena veicēju. "Mazliet padiskutējām, abi ļoti gribējām izdarīt sitienu, uzņemties iniciatīvu. Viņš norādīja, ka galā stāv mazais aizsargs un apgriezīs bumbu viņam apkārt. Teicu - labi, ja iesitīsi, tad sit! Roberts uzsita labi, diemžēl gols nebija."

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija

  +5 [+] [-]

, 2019-10-16 12:31, pirms 4 gadiem
Par centību šoreiz toč nav ko pārmest.

  -2 [+] [-]

, 2019-10-16 12:39, pirms 4 gadiem
Nevajag censties, vajag spēlēt!

  +3 [+] [-]

, 2019-10-16 12:41, pirms 4 gadiem
īpatnis rakstīja: Nevajag censties, vajag spēlēt!
Un ko tu ar to gribi pateikt

     [+] [-]

, 2019-10-16 12:43, pirms 4 gadiem
Ak dies' ,kā šādiem "īpatņiem" neapnīk , mēslot zem katra Latvijas futbola izlases raksta ?

Ja jums tik ļoti viss slikti ,nu ignorējat izlases futeni, pievēršaties basītim ,tur NBA letiņi veiksmigi kapā un kaifojiet.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-16 12:52, pirms 4 gadiem
Ingus, ja Tev krāns nestāvētu un sievu kaimiņš drāztu, Tu ar būtu īgns un kašķīgs kā īpatnis 😃

     [+] [-]

, 2019-10-16 12:56, pirms 4 gadiem
Centība bija redzama, bet kvalitāte un fiziskā sagatavotība gan ir tik zemā līmenī, ka pat ar zāles graušanu visas bumbas izripoja, izgriezās un atleca par labu pretiniekiem. Visi trīs vārti žīdiem nāca stipri par viegli, viss no soda laukuma centra.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-16 13:12, pirms 4 gadiem
Neizskatījās!

  -3 [+] [-]

, 2019-10-16 13:16, pirms 4 gadiem
Kāpēc vispār Latvijā vajadzīgs tads futbols tas apkauno ne tikai pašu valsti.
Galīgi bespecigi vienalga kas nāk pretī mums tie ritīgi ņirgājās 5-0 3-0 un tt kauns.
Man tadā izlasē būtu luels kauns spēlēt es pat nespeletu atteiktos ja man piedāvatu.
Vidi viņus apspēlē kā bērnus 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  +1 [+] [-]

, 2019-10-16 13:21, pirms 4 gadiem
"Cīnījāmies līdz galam. Visi centās, cik spēka"...
protams... tikai profesionāliem sanāk... pusamatieriem (LV izlasei) bieži vien nesanāk... tur jau tā atšķirība...

  +3 [+] [-]

, 2019-10-16 13:35, pirms 4 gadiem
Ir skaidras dažas lietas - Ontužāns ir pelnījis vairāk spēles laika un Uldriķi neuzlaist ne uz minūti divās spēlēs (kurš pie tam spēlē Šveicē!!!) ir vājprāts! Kaut kādu Karašausku, kurš uz beņķa sēž un nav spēļu prakses laiž uz laukuma, kur tas vispār ir redzēts?

  -1 [+] [-]

, 2019-10-16 13:37, pirms 4 gadiem
Tak lai izlasei iedod normālu treneri , nevis slovēņu lūzeru. Kā tas nākas, ka virslīgas klubus vada labāki treneri nekā izlasi? Stojanovičs izgāzās ar Gorkšu kā spēlētāju fc riga, starkovu ar Liepāju arī visi dr@za ,kam nebija slinkums šosezon, Pahars ar Jelgavu arī virslīgas pagrabā dzīvoja.

     [+] [-]

, 2019-10-16 13:38, pirms 4 gadiem
sabikas rakstīja: Ir skaidras dažas lietas - Ontužāns ir pelnījis vairāk spēles laika un Uldriķi neuzlaist ne uz minūti divās spēlēs (kurš pie tam spēlē Šveicē!!!) ir vājprāts! Kaut kādu Karašausku, kurš uz beņķa sēž un nav spēļu prakses laiž uz laukuma, kur tas vispār ir redzēts?
Uldriķim vispār šī ir lieka laika tērēšana, ja sauc uz izlasi, tad lai dod spēlēt, nevis pazemot un likt sēdēt aiz muguras mūsu poļu dzērājlīgas uzbrucējiem.

     [+] [-]

, 2019-10-16 14:15, pirms 4 gadiem
Vienmēr esam švaki, nemotivēti, nobijušies, varbūt arī tas pamaisīja izcīnīt vēl vairāk punktus, nekā mums jau ir. Un ja vēl ar Zehāvi notiek tā pati figņa, kas ar Levandovski...

     [+] [-]

, 2019-10-16 14:15, pirms 4 gadiem
Nevaru sagaidīt , kad šos nomainīs, labāk lai iet trenēt bērnus

  +1 [+] [-]

, 2019-10-16 14:19, pirms 4 gadiem
Robis87 rakstīja: Nevaru sagaidīt , kad šos nomainīs, labāk lai iet trenēt bērnus
Liekot roku uz sirds: kurš gribētu, lai viņa bērns mācās spēlēt futbolu no kāda pašreizējās izlases meistara? Čivavu futbola simpozijs.

"Cīnījāmies līdz galam. Gals pienāca sešpadsmitajā minūtē."

     [+] [-]

, 2019-10-16 14:23, pirms 4 gadiem
Vakardienas spilgtākais moments, aizsargs stāvot tālu no vārtiem dabū piespēli, viņš nezin ko darīt ar bumbu izlemj kad jā atdot to vārtsargam, no kura netālu stāvēja pretinieku spēlētāji, vārtsargs tad atdot atpakaļ pa gaisu piespēli kuru protams pārķēra pretinieks, nevis pārķēra bet bisk pastuma mūsu aizsargu un savāca bumbu, tas protams bija viens no spilgtākajiem momentiem, tad es sapratu ka televizors ir jāslēdz ārā, agrāk mēs bijām impotenti uzbrukumā tagad mēs tādi esam arī aizsardzībā

  +1 [+] [-]

, 2019-10-16 14:28, pirms 4 gadiem
M rakstīja: Liekot roku uz sirds: kurš gribētu, lai viņa bērns mācās spēlēt futbolu no kāda pašreizējās izlases meistara? Čivavu futbola simpozijs.

"Cīnījāmies līdz galam. Gals pienāca sešpadsmitajā minūtē."
Kā lai saka, futbola saprašana jau viņiem ir, tik prasmes un fiziskais atpaliek no tagadējam izlasēm, vakar, noskatījos spēli Lihtenšteina pret Itāliju, kaut arī Lihtenšteina zaudēja ar 0-5, bet tā spēlēja atzīstami, veidoja bīstamus uzbrukumus, varēja paši iesit, bet bisk nepaveicās, pēdējos 3-4 vārtus ielaida pēdējās 10 minūtēs, nezinu kāpēc mēs tā nevaram

     [+] [-]

, 2019-10-16 14:29, pirms 4 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2019-10-16 16:52, pirms 4 gadiem
Fiziskais atpaliek diezgan stipri, un tā nav trenera vaina.

     [+] [-]

, 2019-10-16 19:19, pirms 4 gadiem
Tad jau laikam spēka vispār nebija

  +1 [+] [-]

, 2019-10-16 21:07, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: Fiziskais atpaliek diezgan stipri, un tā nav trenera vaina.
Tieši tā.Savaļnieku pretinieks noskrien kā stāvošu,divcīņās zaudējam,komandas domāšanas un tehnisko elementu izpildīšanas ātrums uz pusi lēnāks.Vai tur treneris vainīgs?Izlases trenerim nav jāmāca spēlētājiem futbolu spēlēt,bet gan jāizstrādā plāns un taktiskie risinājumi cīņā ar jebkuru pretinieku.Jautājums,vai spēlētāji to spēj izpildīt.Acīmredzot nē.Tādā gadījumā,lai liek vien vietējo treneri,netērē lielu naudu un spēlē tālāk.Kā būs ar sekmēm? Domāju līdzīgi.Atgādināt.Starkov atkāpies,Andrejev atkāpies,Pahar atkāpies,Pātelainen atkāpies,Stojanovič atkāpies!