Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

FIBA ČL: Čehijas čempione sabradā "Brose", Tulsons fantastisks Katalonijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

FIBA ČL: Čehijas čempione sabradā "Brose", Tulsons fantastisks Katalonijā
Nimburkas "ERA" basketbolists Jaromīrs Bohačīks. Foto: FIBA

FIBA Čempionu līgā basketbolā C apakšgrupā pie negaidīti pārliecinoša panākuma pirmajā spēlē tikusi Nimburkas "ERA", kas guva mača pirmos 16 punktus un ar 91:71 sagrāva ne tos labākos laikus piedzīvojošo Bambergas "Brose" no Vācijas.

Čehi pirmajā ceturtdaļā bija pārāki ar 30:11, ieliekot stabilus pamatus uzvarai turnīra pirmajā kārtā. "ERA" komandā ar 24 punktiem rezultatīvākais bija Jaromīrs Bohačīks. Savukārt 14 punkti un deviņas bumbas zem groziem Heidena Daltona rēķinā. Jāatzīmē, ka kopā ar abām vienībā C grupā spēlē arī Latvijas čempionvienība Rīgas VEF. Nimburkieši Rīgā viesosies 30. oktobrī.

Aizraujošs mačs šovakar tika aizvadīts Katalonijas pilsētā Manresā, kur vietējā "BAXI" smagā cīņā ar 85:81 galotnē nolauza sīksto Toruņas "Polski Cukier" no Polijas. Cīņas pēdējā pusotrā minūtē izcils bija savulaik Malagas "Unicaja" un Sanktpēterburgas "Zenit" spēlējušais amerikānis Raiens Talsons, kurš šajā laika posmā guva desmit punktus, izšķirošos momentos realizējot vairākus sarežģītus pustālos metienus. Kopumā Tulsonam šodien 21 punkts. Viesiem nelīdzēja arī Damjana Kuliga un Kīta Hornsbija kopā iemestie 40 punkti.

Ļoti tuvu pārsteidzošai uzvarai šovakar nokļuva Panevēžas "Lietkabelis", kas vēl piecas sekundes līdz cīņas izskaņai atradās vadībā, taču dramatiskās beigās tomēr ar 78:79 atzina Sasāri "Dinamo" pārākumu. Sardīniešu labā lielisks bija Daišons Pjērs, kurš iekrāja double-double - 24 punktus un 12 atlēkušās bumbas. Arī "Lietkabelis" sastāvā produktīvākais spēlētājs nopelnīja double-double, Žeļko Šakičam gūstot 17 punktus un savācot desmit bumbas zem groziem.

19:4 izrāviens šovakar trešajā ceturtdaļā padevās Burgosas "San Pablo", kas atspēlēja 11 punktu deficītu un ar 90:76 pieveica pagājušās sezonas Čempionu līgas bronzas medaļnieci Antverpenes "Telenet Giants". Spānijas kluba rindās 19 punkti Goranam Huškičam.

Visbeidzot jāatzīmē Eiropas līgās titulētā Kīta Langforda 27 gūtie punkti, kas ļāva 2018. gada Čempionu līgas uzvarētājai Atēnu AEK ar 102:82 sagraut Francijas "Elan Bearnais". Viesiem 25 punktus iemeta Mets Moblijs.

FIBA Čempionu līga, 16. oktobris

Gr.SpēleRezultāts
ABAXI Manresa (Spānija) – Polski Cukier Toruń (Polija)85:81
ADinamo Sassari (Itālija) – Lietkabelis Panevėžys (Lietuva)79:78
BSan Pablo Burgos (Spānija) – Telenet Giants Antwerp (Beļģija)90:76
BTeksüt Bandirma (Turcija) – Hapoel Bank Yahav Jerusalem (Izraēla)69:73
BAEK Athens (Grieķija) – Elan Bearnais Pau-Lacq-Orthez (Francija)102:82
CERA Nymburk (Čehija) – Brose Bamberg (Vācija)91:71
DTelekom Baskets Bonn (Vācija) – Casademont Zaragoza (Spānija)85:71
DJDA Dijon (Francija) – Falco Szompathely (Ungārija)87:68

Izmantotie avoti:
Basketball Champions League 2019-20