Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Tukumā jau septīto gadu notiks cīņu šovs “Milžu cīņas”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Tukumā jau septīto gadu notiks cīņu šovs “Milžu cīņas”
Foto: XL Energy

17. novembrī, dienu pirms Latvija svinēs savu simtgadi, Tukumā jau septīto gadu pēc kārtas risināsies starptautiskais profesionālo cīņu šovs pēc MMA, Boksa un K1 noteikumiem – “Milžu cīņas”. Arī šogad organizatori sola uz Latviju atvest spēcīgus ārvalstu sportistus, kā arī ringā kāpšot pašmāju cīņu sporta spīdekļi.

“Katru gadu cenšamies ieviest pasākumā kaut ko jaunu. Šogad galvenās izmaiņas ir telpu maiņa. Mēs no “Tukuma Ledus Halles” pārceļamies uz jaunuzcelto “Tukuma sporta halli”, atklāja cīņu sporta organizācijas “FREON” valdes priekšsēdētājs Igors Miņenko.

Kā piebilda Miņenko, telpu maiņa pirmkārt skaidrojama ar to, ka ledus hallē tomēr priekš skatītājiem ir pārāk auksti, jo apakšā zem grīdas tomēr ir ledus, savukārt jaunajā sporta zālē būs ļoti komfortabli un silti apstākļi.

“Mums tomēr jādomā par pasākuma apmeklētāju labsajūtu. Līdz ar to arī vizuāli “Milžu cīņas” izskatīsies savādāk kā tas bija, kad pasākums notika ledus hallē”, piezīmēja pasākuma organizators.

“Milžu cīņu” vēsture aizsākās 2009. gadā, kad Tukumā pirmo reizi ienāca profesionālo cīņu pasākumi, taču tie notika zem cita nosaukuma. 2012. gadā šiem Tukuma ledus hallē ik gadu notiekošajiem cīņu šoviem radās nosaukums – to nodēvēja par “Milžu cīņām”.

“Milžu cīņās” iepriekšējos gadus uz ringa kāpušas tādas pašmāju un ārvalstu sporta zvaigznes kā Žeroms Lebanērs (Francija), Rodrigo Nzoimbuka (Burundi), Zaurs Džavadovs (Latvija), Ksavjē Aloi (Kanāda), Aleksandrs Jakobsens (Norvēģija), Vugars Bahšijevs (Azerbaidžana), Edgars Skrīvers (Latvija), Endijs Manzolo (Igaunija), Semijs Ben Amors (Francija), Laiems Tomass Stemps (Anglija), Mareks Lavrinovičs (Latvija) un daudzi citi.

Arī šogad ringā kāps sportisti no Latvijas, Krievijas, Azerbaidžānas, Francijas, Lietuvas un Zviedrijas, taču Miņenko pagaidām neatklāj konkrētu sportistu vārdus.

“Vienīgais, ko varu atklāt, “Milžu cīņās” atgriežas bokss un ar šī sporta veida iienākšanu programmā, droši varam teikt, ka ringā kāps viens no pēdējā laika apspriestākajiem bokseriem, harizmātiskais Kristaps Zutis,” noslēpumaini runāt turpināja runāt Miņenko, piebilstot, ka drīzumā tiks atklāti arī citu sportistu vārdi.