Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Metjūzam 16 punkti pirmajās septiņās spēlēs, Detroita joprojām bez uzvarām

Rolands Eliņš

Metjūzam 16 punkti pirmajās septiņās spēlēs, Detroita joprojām bez uzvarām
Ostons Metjūzs pret "Kings". Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā pie sestās uzvaras septiņās spēlēs tika Toronto „Maple Leafs”, ar 4:1 savā laukumā apspēlējot „Kings”. 21 gadu vecais Toronto uzbrucējs Ostons Metjūzs izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm un kļuva par piekto spēlētāju NHL vēsturē, kurš sezonas pirmajās septiņās spēlēs katrā guvis vismaz divus punktus.

Toronto komanda spēlē pret Losandželosu pamanījās izvirzīties vadībā jau 41. sekundē, kad izdevās 22 gadus vecā soma Kasperi Kapanena viltība – viņš no aizvārtes trāpīja pa vārtsarga kājsargu, un ripa atleca vārtos. Savu pārsvaru Toronto palielināja pirmā perioda beigās ar realizētu vairākumu, kad vārtu priekšā ripu saņēma veterāns Patriks Marlo, kuram pietika laika apstrādāt ripu un, stāvot uz vietas, apspēlēt vārtsargu.

Losandželosa vienus vārtus atguva otrā perioda sākumā ar Iļjas Kovaļčuka vārtu guvuma palīdzību. Krievu uzbrucējam tie bija otrie vārti šosezon, bet pavisam drīz Toronto atjaunoja savu pārsvaru. Pirmo spēli sezonā aizvadīja „Maple Leafs” vārtsargs Gerets Spārkss, kurš ar plecu atvairīja sarežģītu metienu, un ātrā pretuzbrukumā 3:1 panāca Džona Tavaresa maiņa – Zeks Haimens lielā ātrumā apspēlēja aizsargu, ripa nonāca pie Tavaresa, kurš izkārtoja vieglu vārtu guvumu pie vārtu tukšā stūra pieslidojušajam Mičam Mārneram.

Trešajā periodā Kapanens guva savus otros vārtus, un arī šoreiz ar rezultatīvu piespēli viņam palīdzēja Ostons Metjūzs. Metjūzam tas bija jau 16. punkts (10+6) šosezon, lai gan Toronto aizvadījusi vēl tikai septiņas spēles. Metjūzs līdz ar to iegājis NHL vēsturē kā piektais hokejists, kurš spējis sezonu sākt ar septiņām spēlēm ar vismaz diviem punktiem katrā – viņš pievienojies Mario Lemjē, Kevinam Stīvensam (abi „Penguins” rindās 1992./93. gadā), Maikam Bosijam („Islanders”, 1984./85.g.) un Veinam Greckim („Oilers”, 1983./84.g.). Metjūzam gan aprāvās sešu spēļu sērija ar vārtu guvumiem, bet Toronto ar sesto uzvaru septiņās spēlēs saglabājusi pirmo vietu līgas kopvērtējumā.

Metjūzs un Kapanens ātrajā uzbrukumā

Kamēr Toronto ir uz viļņa, uz pamatīga sēkļa nonākusi Detroitas „Red Wings”, kas joprojām nav tikusi pie savas pirmās uzvaras un šonakt ielaida septiņus vārtus Monreālā (3:7). Detroitai sezonas sākumā divi punkti un seši zaudējumi. Divus vārtus Detroitai šonakt guva Andreass Atanasiu, taču tas neglāba „Red Wings” no otrā perioda beigu sagaidīšanas ar graujošo 1:6. Detroita ir viena no divām NHL komandām ar nullīti uzvaru ailītē - otra ir "Panthers", kas gan pagaidām aizvadījusi tikai trīs spēles.

Monreālai šī ir trešā uzvara piecās spēleš, un tajā trīs punkti (1+2) Tomāšam Tataram, bet divus vārtus iemeta Žonatans Druāns. Savu 1000. spēli NHL ar vārtu guvumu atzīmēja Tomāšs Plekanecs, kurš ar pieredzējuša lielmeistara māņkustību pirmajā periodā ātrajā uzbrukumā apslidoja tālu no vārtiem izgājušo vārtsargu un no aizvārtes trāpīja ripu pa aizsargu tā, lai ripa rikošetā atlektu vārtos.

Plekaņecs savā 1000. NHL spēlē gūst vārtus

Pie trešās uzvaras tika arī Otavas „Senators”, ar 4:1 sakaujot „Stars”, lai gan mača gaitā iedzinējos nokļuva pirmā. Otavas vārtos 37 metienus atvairīja Kreigs Andersons, bet 20 gadus vecais debitants Maksīms Lažuā tika pie sava sezonas ceturtā vārtu guvuma (sešās spēlēs 4+3). Lažuā tika draftēts pirms diviem gadiem ar 133. numuru.

Dienas ceturtajā spēlē „Predators” nosargāja uzvaru pār „Wild” ar 4:2. Gandrīz visā trešajā periodā Nešvila bija vadībā ar slideno rezultātu 3:2, un divarpus minūtes pirms beigām Minesotai radās lieliska iespēja panākt neizšķirtu Nino Nīderraitera izgājienā viens pret vienu, taču vārtsargs Peka Rinne nospēlēja lieliski. Rinne pēc tam pēdējās divās minūtēs palīdzēja izturēt arī mazākumā, kopumā spēlē atvairot 29 metienus no 31. Divas rezultatīvas piespēles Pīkejam Subenam un Raienam Džohensenam, kamēr Minesotas sastāvā 1+1 Miko Koivu rēķinā.

Otavas debitanta Lažuā ceturtie vārti šosezon

NHL spēļu rezultāti, 16. oktobris

KomandasRez.
Maple Leafs-Kings4:1
Canadiens-Red Wings7:3
Senators-Stars4:1
Predators-Wild4:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +2 [+] [-]

, 2018-10-16 10:24, pirms 6 gadiem
Pagaidām ekspertu prognozes, ka Senators būs stabili pēdējā vietā galīgi nestrādā

     [+] [-]

, 2018-10-16 11:31, pirms 6 gadiem
Kļavu lapas šogad nopietns spēks. Līdz konferences finālam vajadzētu tikt.