Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas senioru pāri ceturtdaļfinālā pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas senioru pāri ceturtdaļfinālā pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās
Kalvis un Dina Deaki. Foto no dejotāju privātā arhīva.

Labus rezultātus pasaules čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās Senioriem uzrādījuši Latvijas dejotāji. Senioriem I (35-45 g.) ASV abi Latvijas pāri iekļuva ceturtdaļfinālā, Kalvim un Dinai Deakiem 39 pāru vidū iegūstot 18.vietu, bet Viktoram un Svetlanai Kisiliem ierindojoties 22.vietā, kamēr Senioriem III (55-65 g.) Spānijā Romualdas un Ilona Jokšas vairāk nekā 80 pāru konkurencē ieņēma 15.vietu.

Senioriem I pasaules čempionāts LA dejās otro gadu pēc kārtas norisinājās ASV pilsētā Maiami. Abiem Latvijas pārstāvjiem izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā, kur labāko rezultātu no mūsējiem uzrādīja Kalvis un Dina Deaki. Pagājušā gada valsts čempioni un šī gada bronzas medaļas ieguvēji Deaki no Deju studijas “ORO” savā debijā pasaules čempionātā ieņēma 18.vietu. Viņi atkārtoja šāgada Latvijas čempionu Viktora un Svetlanu Kisilu veikumu 2017.gadā turpat Maiami, kad daugavpilieši arī bija astoņpadsmitie, kas ir Latvijas pagaidām augstākās vietas šajā deju programmā Senioru I grupā pasaules čempionātos. Šogad Kisili arī dejoja ceturtdaļfinālā un ierindojās četras pozīcijas zemāk – 22.vietā. Uzvaru pirmo reizi karjerā izcīnīja Krievijas dejotāji Georgijs Osadčijs un Tatjana Nikolajeva.

Tikmēr Spānijas pilsētā Bilbao Senioriem III, pārvarot pirmās divas kārtas, arī ceturtdaļfinālā iekļuva šā vecuma Latvijas labākais pāris Romualdas un Ilona Jokšas. Timšāna deju skolas dejotāji ieņēma 15.vietu, līdz pusfināla divpadsmitniekam pietrūkstot tikai četriem punktiem. Cīņā par uzvaru dominēja mājinieki, aizņemot visu goda pjedestālu. Par čempioniem kļuva Manuels Ramirezs un Jūlija Lopesa.