Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hārtliju gatavojas atlaist no "Toro Rosso" un vietā pieņemt taizemieti

Juris Grīns
Juris Grīns

Hārtliju gatavojas atlaist no "Toro Rosso" un vietā pieņemt taizemieti
Aleksandrs Albons. Foto: Facebook.com/alexalbonofficial

2019. gada sezonā "Formulā 1" varētu parādīties taizemiešu izcelsmes debitants Aleksandrs Albons, kuru gatavojas nolīgt "Toro Rosso" komanda.

Šogad "Toro Rosso" rindās startē Pjērs Gaslī, kurš jau saņēmis paaugstinājumu uz "Red Bull" vienību, kā arī Brendons Hārtlijs, kura rezultāti cerības neattaisno. Lai gan pirms kāda laika "Toro Rosso" vadība izteicās, ka nav pamata nepagarināt līgumu ar Hārtliju, zināms, ka tiek gatavota augsne Albona nolīgšanai.

Lai to izdarītu, Albonam jāpanāk līguma laušana ar "Nissan" par startēšanu "Formula E" čempionātā, ko sportists bija iecerējis darīt nākamajā sezonā. "Red Bull" konsultants Helmuts Marko jau veic pārrunas ar "Nissan", lai rūpnīca atbrīvotu Albonu no līgumsaistībām.

Kompānija "Red Bull" atbalstīja Albonu kartingā un "Formula Renault" laikos, bet 2012. gadā sadarbību pārtrauca. Kopš tā laika viņš atkal spējis uzlabot savu reputāciju Marko acīs, 2016. gadā kļūstot par GP3 vicečempionu, piekāpjoties tikai Šarlam Leklēram, savukārt šogad, posmu pirms sezonas beigām, ieņemot otro pozīciju "Formula 2" kopvērtējumā.

Interesanti, ka līderis F2 seriālā pašlaik ir Džordžs Rasels, kurš jau panācis vienošanos par startēšanu "Williams" komandā, bet trešo vietu ieņem Lendo Noriss, kurš nākamgad arī debitēs F1, pārstāvot "McLaren".

22 gadus vecais Albons pēc tautības ir taizemietis, taču dzimis Apvienotajā Karalistē.

Tā kā otrs "Toro Rosso" pilots nākamgad būs Daņils Kvjats, Albona nolīgšanas gadījumā Hārtlijam vieta komandā neatradīsies.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-10-17 01:47, pirms 6 gadiem
es jau padomāju...