Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Edgars Balodis/Lāsma Tole Sāremā rallijā izcīna 3.vietu savā klasē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Edgars Balodis/Lāsma Tole Sāremā rallijā izcīna 3.vietu savā klasē
Balodis/Tole
Foto: Indrek Allik

Igaunijā noslēdzies Sāremā rallijs, kas bija Igaunijas rallija čempionāta noslēdzošais posms. Tajā uzvaru ar jauno ''Ford Fiesta WRC'' automašīnu svinēja Georgs Gross, bet labākie no latviešiem bija Edgars Balodis/Lāsma Tole, kuri izcīnīja 3.vietu savā klasē.

Sāremā rallijs šogad notika vienā un tajā pašā laikā ar ''Rally Liepāja'', taču, neskatoties uz to, uz starta izgāja arī vairākas latviešu ekipāžas. Pavisam kopā uz starta stājās vairāk nekā 120 ekipāžas, kurām divās dienās bija jāveic 11 ātrumposmi.

Pēc pirmās dienas trīs posmiem, no kuriem divi norisinājās pa tumsu, līderis bija Georgs Gross, kuram nepilnas 13 sekundes zaudēja Kens Torns. Jāatzīmē, ka Igaunijas čempions priekšpiedziņas klasē, kā arī Somijas WRC posma uzvarētājs JWRC klasē šajā posmā debitēja pie ''Ford Fiesta R5'' stūres. Trešais pēc pirmās dienas bija Egons Kaurs (''Ford Fiesta Proto''), kurš zaudēja 24 sekundes.

Ātras pirmajā dienā bija arī divas latviešu ekipāžas - 25. ieņēma Edgars Balodis/Lāsma Tole (''Mitsubishi Lancer Evo VIII''), bet uzreiz aiz viņiem ierindojās Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons (''Mitsubishi Lancer Evo IX''). Tobrīd abas ekipāžas bija starp ātrākajām savā klasē.

Arī otrajā dienā ātrākos laikus uzrādīja Gross, kurš lēnām palielināja pārsvaru pār saviem konkurentiem. Pirms noslēdzošajiem diviem ātrumposmiem Grosa pārsvars pār Valēriju Gorbanu (''Mini John Cooper Works WRC'') bija jau 50 sekundes. Tikmēr sīva cīņa noritēja starp 18.vietā esošo Balodi un 19.vietā esošo Lielkāji, kurus tobrīd šķīra trīs sekundes.

Pārsteigumi izpalika un pie trešās uzvaras šajā sezonā tika Gross. Taču dramatiski notikumi izvērtās cīņā par otro vietu, jo otrajā vietā esošais Gorbans noslēdzošajā posmā zaudēja 38 sekundes, kas kopvērtējumā viņu no otrās vietas atsvieda uz ceturto. Tas otro vietu ļāva izcīnīt Kauram, bet trešo rezultātu savā debijas rallijā ar R5 sasniedza Torns.

15.vietu absolūti un trešo EMV4 klasē izcīnīja Balodis, kuram par četrām sekundēm izdevās apsteigt Lielkāji. 44.vietu absolūti un ceturtā EMV9 klasē Ivo Ķilpim/Artim Ceriņam, bet 62.vietu absolūti un ceturto EMV5 klasē izcīnīja Aleksandrs Jakovļevs/Valerijs Maslovs.

Arvis Vecvagars/Gints Gaiķis un Ivars Liepiņš/Jānis Sokolovs bija spiesti izstāties.

Rallija rezultāti:

V.PilotsAutoLaiks
1.Gross GeorgFord Fiesta WRC1:05:20.0
2.Kaur EgonFord Fiesta Proto+1:24.3
3.Torn KenFord Fiesta R5+1:29.7
4.Gorban ValeriyMini John Cooper Works WRC+1:31.7
5.Tukiainen TomiŠkoda Fabia R5+2:50.1
6.Jeets RaulŠkoda Fabia R5+3:02.0
... ... ... ... ...
15.BalodisMitsubishi Lancer Evo VIII+7:22.8
18.LielkājisMitsubishi Lancer Evo IX+7:27.0
44.ĶilpisLada VAZ 2105+14:03.8
62.JakovļevsHonda Civic Type-R+25:00.3

Izmantotie resursi:
Saaremaa Ralli 2018 – Saaremaa Ralli 2018