Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts slēdz derības - Pātelainens vai konjaks?

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts slēdz derības - Pātelainens vai konjaks?
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

“Sports un spirts nekad nav šķirts,” dungodams, šorīt pienāk kolēģis Aivars. Šovakar mūsu futbola izlase piedzīvošot kārtējo zaudējumu un pēc tās tikšot atlaists jaunizceptais somu treneris Miksu Pātelainens. Es tik kritiski noskaņots nebiju, un noslēdzām derības. Galvenā balva – konjaks. Spēle pret kazahiem deva nelielu optimisma stariņu, bet vai izdosies apstādināt Gruzijas futbolistus?

Lai arī futbolam sekoju līdzi ne tikai Messi un Ronaldu gūto vārtu vai skandālu līmenī, par Nāciju līgu un tās izspēles kārtību man nav itin nekādas nojausmas. Zinu vien to, ka mēs, proti, Latvijas futbola izlase, ir jau zaudējusi iespēju kaut kur tikt, un, nu atlikušas tikai spēles par “jaunību”, vai, šajā gadījumā, konjaku.

Skaidri pamatošu savu cerību par pozitīvu iznākumu. Pēc negoda pret Andoru, sāpīgā zaudējuma Gruzijā, bija skaidrs, ka mūsu futbolisti spēs saņemties un pret Kazahstānu nospēlēs cienījami. Jā, dzeltenie sita krietni vairāk un kopumā izskatījās, ka viņi vairāk no futbola saprot, tomēr es teiktu, ka mēs nospēlējām solīdi. Manas bažas vien ir par to, vai Latvijas izlase neturpinās savu pēdējo gadu rokrakstu, kad pēc cerības nāk absolūta bezcerība. Jā, tieši tik kardinālas ir izmaiņas mūsu izlases izpildījumā.

Ja tā arī notiks, un gruzīni mūsu vārtos atkal saspers vismaz piecas bumbas, tad prasīgākie līdzjutēji varētu sākt Pātelainena virzienā mest atvadu birkas, taču es tiešām ticu, ka tā nebūs. Būsim godīgi, ar šiem futbolistiem katri gūtie vārti ir kā neliela uzvara – svaigs malks gaisa. Ja vēl ņem vērā, ka mums Gruzijā bija pāris ļoti labas vārtu gūšanas iespējas, tad es pat atļaušos prognozēt, ka “Daugavas” stadionā vārtus gūs abas vienības.

Pārlasot sociālo tīklu ekspertu prognozes, valda pozitīva gaisotne. Tā gan nedos nekādas investīcijas pašā mačā, tomēr manu derību kontekstā tas noteikti ir pozitīvs faktors. Ja vēl ņem vērā, ka Sašas Starkova skalpa ņemšanā lielu lomu nospēlēja tieši pāris žurnālisti, tad šoreiz soms var justies drošāk nekā jaunietis dzerot alu Centrālajā stacijā – līdz reālam sodam vai rājienam ir vismaz pārdesmit minūšu, bet Miksu gadījumā, viss Nācijas līgas turnīrs.

Tāda ir mana teorija, kuru esmu nostiprinājis ar pudeli konjaka. Ar ko jūs nostiprināsiet savu?

  +1 [+] [-]

, 2018-10-16 17:05, pirms 5 gadiem
Lai labi garšo konjaks! Miksu atskaites un vērtēšanas punkts būs Andorā. Pēc tās spēles gan šaubos, ka kungam tiks biļete uz Latviju, bet Gorkšs būs tolerants un līdz Helsinkiem biļeti uzsauks.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-16 22:54, pirms 5 gadiem
Te var būt treneris kaut no Brazīlijas, rēķins būs tieši tāds pats... Ir krievu mēlē tāds labs teiciens - kas dzimis rāpot, tas nekad nelidos!

     [+] [-]

, 2018-10-17 09:27, pirms 5 gadiem
>>>wolmar
100% mērķī.Šai futbolistu paaudzei tikai rāpot.Tiesa,tā nav tikai viņu vaina.