Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Rubene" un "Pārgauja" kārtos nenokārtoto

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Rubene" un "Pārgauja" kārtos nenokārtoto
"Rubene" pret "Pārgauju" pagājušās sezonas izskaņā
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgas turnīrā šovakar Kocēnu sporta namā sacentīsies Kocēnu "Rubene" un Stalbes "Pārgauja" – komandas, kas pērn savā starpā sacentās ceturtdaļfinālā. Mačs paredzēts arī Sportacentrs.com video translācijā.

"Rubenes" komanda sezonu jau ir iesākusi, aizvadītās nedēļas nogalē, kad pēc lieliskā spēles sākuma (5:0 vadība spēles 17.minūtē) nespēja nospēlēt cīņu vienā līmenī, beigās ar 9:10 papildlaikā atzīstot "Talsu NSS/Krauzers" pārākumu. Spēle atklāja "Rubenes" vājo punktu, jo ne tā veiksmīgākā spēle bija abiem komandas vārtu vīriem Emīlam Censonim un Klaidam Maļcevam. Savukārt pie pozitīvā var minēt komandas jauno laukuma spēlētāju rezultativitāti. Par labāko spēlētāju tika atzīts Jēkabs Keišs, kuram divi precīzi metieni. Noteikti jāpiedomā pie spēles disciplīnas, jo Talsu komanda bargi sodīja vidzemniekus par noraidījumiem, realizējot visus trīs skaitliskos vairākumus.

Tikmēr Stalbes komandai šīvakara cīņa būs pirmā jaunajā sezonā, jo pagājušajā nedēļā ieplānotā spēle ar FK "Kurši" tika pārcelta, jo vidzemnieki bija starp tām komandām, kas atteicās iesniegt Latvijas Florbola savienībai Covid-19 testu rezultātus par visiem spēlētājiem un dalībniekiem. Pašlaik, šķiet, ka šī lieta ir sakārtota un komanda šovakar dosies laukumā (pretējā gadījumā vienībai draud tehniskais zaudējums).

Aizvadītajā sezonā abas komandas sezonu noslēdza viena otrai blakus, "Rubenei" ieņemot ceturto vietu, kamēr "Pārgauja" bija piektajā vietā. Tas nozīmēja, ka abām komandām savā starpā jātiekas ceturtdaļfinālā, kur pēc četrām spēlēm rezultāts sērijā bija neizšķirts 2:2. Sevišķi jāizceļ sērijas trešā spēle, kurā "Rubene" pēdējā periodā guva deviņus bezatbildes vārtu guvumus. Lieki teikt, ka tā ir "Pārgaujas" komandas visu laiku vājāk aizvadītā trešdaļa kopš komanda spēlē spēcīgāko pulkā. Tiesa, dienu vēlāk Stalbes florbolisti prata saņemties un revanšēties, līdz ar to šovakar komandas varēs turpināt kārtot rēķinus, kas līdz galam netika izdarīti iepriekšējās sezonas izskaņā.

"Rubene" uzvarējusi četrās no pēdējām piecām savstarpējām spēlēm, cīnoties savā laukumā un kopējā bilance savā laukumā viņiem ir graujoši labvēlīga – 19 uzvaras un tikai četri zaudējumi. Līdz ar to var secināt, ka "Pārgaujai" viesošanās Kocēnos nav tas gaidītākais brīdis. Vienlaikus jāatzīst, ka pēdējās divās savstarpējās spēlēs regulārajā sezonā "Rubene" pie uzvarām tikusi vien pēcspēles metienu sērijā.

Šovakar spēles sākums paredzēts pulksten 20:30 un mačs būs vērojams Sportacentrs.com interneta mājaslapā, bet no otrās trešdaļas – arī Sportacentrs.com TV kanālā.