Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ilgstoši traumas ārstējušais Mucenieks atgriezīsies pasaules čempionāta apritē

Ints Megnis
Ints Megnis

Ilgstoši traumas ārstējušais Mucenieks atgriezīsies pasaules čempionāta apritē
Elvijs Mucenieks. Foto: X99/Slīterāni

Latvijas blakusvāģu kantētējs Elvijs Mucenieks, kurš 2018. gada aprīlī guva ļoti smagas traumas, nākamajā sezonā atgriezīsies pasaules čempionāta apritē un brauks vienā ekipāžā ar beļģu pilotu Kristofu Santermansu.

2017. gadā Mucenieks ar franču pilotu Valentēnu Žiro kļuva par pasaules vicečempionu. Arī nākamo sezonu ekipāža uzsāka šādā sastāvā, bet Muceniekam tā noslēdzās treniņos pirms trešā etapa, kad sadursmē blakusvāģa stienis pie kā turas līdzbraucējs ietriecās latvietim tieši mugurā, slimnīcā ārstiem noskaidrojot, ka sportistam lauztas piecas ribas un muguras skriemelis.

Intensīvās terapijas nodaļā ar smagām traumām Mucenieks nokļuva arī 2016. gadā, kad sacentās ekipāžā tieši ar Santermansu. Tagad Santermanss paziņojis, ka nākamajā sezonā atkal apvienosies ar Mucenieku. Abi sportisti jau ilgstoši ir labi draugi.

Pagājušajā pasaules čempionāta sezonā Santermanss ekipāžā ar lietuvieti Konstantīnu Belecku kopvērtējumā izcīnīja desmito vietu, bet šī sezona Covid-19 pandēmijas dēļ tika atcelta.