Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Horvātiju turpmāk vadīs Petroviča asistents Skelins

Andrejs Siliņš

Horvātiju turpmāk vadīs Petroviča asistents Skelins
Ivica Skelins
Foto: Hanza Media

Pēc Aco Petroviča atbrīvošanas no darba Horvātijas basketbola federācija ilgi jaunā trenera meklējumus nav veikusi - organizācija par jauno vīriešu valstsvienības galveno treneri iecēlusi Ivicu Skelinu, kurš līdz šim bija Petroviča asistents.

Eiropas čempionātu Stambulā horvāti noslēdza krietni ātrāk nekā būtu gribējuši - 78:101 astotdaļfinālā pret Krieviju. Pēc šī zaudējuma federācija nolēma pārtraukt līgumsaistības ar Petroviču, kura vadībā izlase nebija spējusi sasniegt talanta līmenim atbilstošus rezultātus jau divos Eiropas čempionātos pēc kārtas (2015. gadā astotdaļfinālā ar 59:80 zaudēts čehiem).

Par jauno galveno treneri iecelts līdzšinējais Petroviča asistents Ivica Skelins, kurš klubu līmenī strādājis Beļģijā un Nīderlandē, kā arī Horvātijā, strādājot ar dzimtās Splitas pilsētas komandu, ko vada arī šobrīd. Viens no kandidātiem esot bijis arī Ante Nazors, taču 43 gadus vecajam Skelinam par labu runājis fakts, ka treneris jau labi iepazinis izlases spēlētājus.

"Federācija apstiprināja Skelinu par Petroviča asistentu, un šis ir viņa darba novērtējums," iemeslu paaugstināt amatā Skelinu skaidroja federācijas pārstāvis Dino Radža. "Mums bija jārod ātra atbilde un jāiet jaunu ceļu. Skelins zina situāciju izlasē, tāpēc ticam, ka viņam būs viegli adaptēties jaunajā darbā. Mums jāmaina Horvātijas basketbols, sākot ar jaunatnes sistēmu."

Pats Skelins pauda gatavību jaunajam izaicinājumam: "Mums izlasē jāiesaista vēl seši septiņi spēlētāji, kuri spēj konkurēt un palīdzēt. Tie, kuri tika aprunāti valstsvienības sakarā, bet netika iekļauti sarakstā."

Horvātijai nu priekšā Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrs un pirmajā kārtā būs jāmērojas spēkiem ar Itālijas, Nīderlandes un Rumānijas izlasēm. Otrajā kārtā klāt nāks arī trīs labākās komandas no C grupas (Polija, Kosova, Lietuva, Ungārija).

Izmantotie resursi:
Local reporting from Istria to Slavonia,...