Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Džordževičs: "Slovēņi nevienam nav zaudējuši. Protams, ka viņi ir favorīti"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Džordževičs: "Slovēņi nevienam nav zaudējuši. Protams, ka viņi ir favorīti"
Aleksandars Džordževičs
Foto: Reuters/Scanpix

2017. gada Eiropas čempionāta basketbolā finālā Slovēnijas izlasei pretī stāsies serbi, kuri vakar pusfinālā ar 87:79 pieveica Krievijas valstsvienību. Zaudētāju līderis Aleksejs Šveds runāja par neveiksmīgo sākumu, bet serbu treneris Aleksandars Džordževičs norādīja, ka viņa vadītā komanda cīņā par zeltu nebūs favorīte.

Serbijas izlases galvenais treneris Aleksandars Džordževičs: "Bija lieliska pusfināla cīņa. Abas komandas bija pelnījušas tikt tik tālu, abas nodemonstrēja skaistu basketbolu. Mani spēlētāji bija koncentrējušies un centās – viņiem dega acis. Viņi ir vakara galvenie varoņi. Basketbolisti, kurus redzējāt laukumā, nav izlaiduši nevienu treniņu. Nevienu! Smags darbs, noskaņošanās, savstarpējā ķīmija, cīņas gars un cilvēciskās īpašības – tas viss palīdzēja sasniegt finālu.

Protams, spēle pret Krieviju tagad ir pagātne – jādomā par finālu. Slovēnijas izlase turnīra laikā nav zaudējusi nevienu spēli. Slovēņi ir acīmredzami favorīti, kuri demonstrē neticamu sniegumu. Pāris līderu, daudzi meistarīgi spēlētāji, kolektīvs un ļoti labs treneris. Protams, būs smagi, bet mēģināsim parādīt labāku sniegumu nekā divos iepriekšējos finālos."

Krievijas izlases galvenais treneris Sergejs Bazarevičs: "Vispirms gribu apsveikt serbus ar iekļūšanu finālā. Viņi demonstrēja ļoti labu sniegumu. Daudzi spēlētāji parādīja, uz ko spējīgi, droši vien atšķirībā no mums. Zinājām, ka būs smagi, bet mēģinājām panākt, lai vājās vietas mūs neiegāztu.

Serbijas izlase mūs sodīja ar spēlētājiem, kuri laukumā nāca no soliņa. Taču uzskatu, ka komanda un līdzjutēji var lepoties ar to, kā mēģinājām izglābties. Bija gan kāpumi, gan kritumi, bet varam lepoties ar nodemonstrēto raksturu. Radās iespējas atspēlēties, tomēr tāds ir basketbols."

Serbijas izlases uzbrucējs Milans Mačvans: "Redzējāt, cik grūti nāca uzvara pār Krieviju. Pretī stājās nopietns pretinieks, kurš pierādīja, ka ir pelnījis vietu Eiropas čempionāta pusfinālā. Tikai viņiem pirms tam bija izdevies mūs uzvarēt. Bijām priekšā ar vairāk nekā desmit punktu pārsvaru, bet Krievijai izdevās mūs noķert. Gribu apsveikt partnerus, līdzjutējus un trenerus. Domāju, ka nopelnījām vietu finālā, un tagad labi jāsagatatvojas cīņai ar slovēņiem."

Krievijas izlases aizsargs Aleksejs Šveds: "Spēles pirmajā pusē pretiniekam ļāvām pārāk daudz. Otrajā puslaikā savācāmies, spēlējām daudz labāk. Taču šis ir Eiropas čempionāta pusfināls – nedrīksti atļauties sākt tik slikti. Bija iespējas panākt serbus, bet vienā no situācijām es netrāpīju tālmetienu. Biju pārliecināts, ka trāpīšu, bet notiek visādi. Nekas, gatavosimies spēlei par trešo vietu – emocijas bronzas mačam pietiks. Vai nu aizbrauksi ar medaļu, vai nu ar ceturto vietu, tāpēc cīnīsimies."

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/

  -1 [+] [-]

, 2017-09-16 11:49, pirms 7 gadiem
Pret slovēņiem jums izredžu nebūs, tāpat kā krieviem pret spāņiem!

     [+] [-]

, 2017-09-16 11:58, pirms 7 gadiem
Piekritīšu ka slovēņi būs favorīti finālā, bet serbiem garais gals plosīsies. Neteikšu ka spāņi būtu favorīti spēlē pret Krieviju. Pēdējās spāņu spēles bija vājas un neizteiksmīgas priekš tādas komandas. Teiktu ka krieviem ir lielākas izredzes paņemt bronzu nekā spāņiem.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-16 12:23, pirms 7 gadiem
Aleksej varbut pusfinals nav ta vieta kur var atlauties spelet individuali...punktus jau sameti,bet ar cik metieniem,ar kadu adevi aizsardziba..basketbols tomer ir komandas spele

  +6 [+] [-]

, 2017-09-16 13:08, pirms 7 gadiem
Nebrīnīšos ja serbi uzvarēs, viņiem tagad ir lieliska iespēja pacelt titulu... cik tad ilgi slovēņiem var tā krist
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-16 14:01, pirms 7 gadiem
pirms 2 g. Goranam bija trauma, bet Dončičam 16 g.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-09-16 14:31, pirms 7 gadiem
1. Nevar skrieties ar velosipēdu pret ātrvilcienu. Ja slovēņiem kritīs, viņi uzvarēs viegli.

2. Ja nekritīs, tad zem groziem būs milžu cīņa. Vidmārs pret Majranoviču Vidmāra nopelni vispār netiek līdz galam izcelti, bet vai viņš ir mazāk svarīgs par Dragiču un Dončiču?

  +2 [+] [-]

, 2017-09-16 17:17, pirms 7 gadiem
M rakstīja: 1. Nevar skrieties ar velosipēdu pret ātrvilcienu. Ja slovēņiem kritīs, viņi uzvarēs viegli.

2. Ja nekritīs, tad zem groziem būs milžu cīņa. Vidmārs pret Majranoviču Vidmāra nopelni vispār netiek līdz galam izcelti, bet vai viņš ir mazāk svarīgs par Dragiču un Dončiču?
Piekrītu, Vidmārs netiek pienācīgi novērtēts. Nav gan punktu mašīna, bet neatlaidīgs cīnītājs, kurš paveic daudz melnā darba. Ne velti, kad spēlējām ar Slovēniju, tik pamatīgi zaudējām cīņā par atlēkušajām bumbām. Ja arī Vidmārs pats visas nesavāca, tad kavēja mūsu garos pie tām tikt.

     [+] [-]

, 2017-09-16 19:15, pirms 7 gadiem
Tā būs bijušās Dienvidslāvijas "razborka"un rezultātu tur prognozēt ir galīgi riskanti.Nemaz nebrīnīšos,ja uzvarēs serbi,kaut gan vēlētos,lai tie būtu slovēņi.

     [+] [-]

, 2017-09-16 19:43, pirms 7 gadiem
Izskatās, ka bronzas spēli Latvijā tiešraidē ar latviešu komentātoriem nemaz nebūs iespēja redzēt. Diezgan bēdīgi.