Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G grupa: "Chelsea" bez sarežģījumiem uzveic "Maccabi"

G grupa: "Chelsea" bez sarežģījumiem uzveic "Maccabi"
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas G grupas spēlē šovakar Londonas "Chelsea" "Stamford Bridge" stadionā ar 4:0 sagrāva Izraēlas spēcīgāko komandu "Maccabi Tel-Aviv". Grupas otrajā mačā Kijevas "Dynamo" cīnījās neizšķirti ar "Porto" (2:2).

"Chelsea", kas jauno Premjerlīgas sezonu ir sākusi ar trim zaudējumiem piecās spēlēs, pamatsastāvā pret "Maccabi" iztika bez tādiem futbolistiem kā Braņislava Ivanoviča, Džona Terija, Nemanjas Matiča un Djēgu Koštas. Starta vienpadsmitniekā devās Ganas aizsargs Abduls Baba Rahmans, kuram tā bija debija Londonas komandā, tāpat Žuzē Mourinju jau no pirmajām minūtēm laida laukumā Loiku Remī un Rubenu Loftusu-Čīku.

Jau no pirmajām minūtēm "Chelsea" pārņēma spēles grožus savās rokās. Piektajā minūtē viesu vārtsargs Predrags Rajkovičs soda laukumā pārkāpa noteikumus pret Viljanu, taču "Chelsea" pussargs Edens Azārs nespēja realizēt 11 metru soda sitienu, sitot bumbu pāri vārtiem. Neskatoties uz neveiksmi, mājinieki turpināja uzbrukt, un 15. minūtē Viljans ar tāla soda sitiena palīdzību atklāja rezultātu. Brazīlietis izpildīja centrējumu, neviens no "Chelsea" spēlētājiem neaizsniedzās līdz bumbai, un Rajkovičs noskatījās, kā tā iegriežas vārtos gar kreiso stabu.

Drīz Viljans gan tika nomainīts – kādā no spēles epizodēm brazīlietis apstājās un vēlāk pameta laukumu ar sāpēm kājās. Laukumā devās uzbrucējs Djēgu Košta, kurš puslaika kompensācijas minūtēs nopelnīja otro pendeli mājiniekiem. "Chelsea" uzbrucēju soda laukumā aizķēra bijušais Londonas kluba aizsargs Tals Ben Haims ("Maccabi" pamatsastāvā šodien devās arī uzbrucējs ar tādu pašu vārdu). Azāra vietā soda sitienu izpildīja Oskars, kurš aukstasinīgi raidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī – 2:0. Jāpiebilst, ka citā epizodē puslaika beigās Oskars no tuvas distances trāpīja pa vārtu pārliktni.

Lai gan "Chelsea" pirmajā puslaikā bija liels pārsvars bumbas kontrolē un arī rezultātā, spēle aizsardzībā noteikti bija uzlabojama. Londonas kluba futbolisti vairākas reizes pieļāva diezgan rupjas kļūdas un savā laukuma pusē darbojās diezgan miegaini - "Maccabi" bija tuvu vienam vārtu guvumam, tomēr nespēja izmantot savas retās iespējas.

Otrajā puslaikā "Chelsea" turpināja iesākto, un bumbas kontrole ātri tika pārvērsta trešajos vārtos. Pēc Fabregasa piespēles soda laukumā bumbu vārtos trieca Košta, trāpot zem vārtu pārliktņa gandrīz pašā stūrī. 20 minūtes vēlāk precīzs bija arī pats Fabregass, kurš noslēdza "Chelsea" pretuzbrukumu ar sitienu tukšos vārtos. Spēles pēdējās minūtēs lieliska iespēja gūt goda vārtus bija "Maccabi", tomēr nigērietis Nosa Igiebors no vārtu priekšas pamanījās aizsist garām.

Tikmēr Ukrainas galvaspilsētā Kijevā vietējais "Dynamo" uzņēma Portugāles "Porto". Pirmā puslaika vidū trīs minūšu laikā komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet 81. minūtē Vensāns Abubakars guva savus un "Porto" otros vārtus. Portugāles klubs bija tuvu svarīgai uzvarai viesos, taču 89. minūtē "Dynamo" izglāba uz maiņu nākušais Vitālijs Bujaļskis – 2:2.

UEFA Čempionu līga, G grupa

KomandasRezultātsVārtu guvēji
Chelsea – Maccabi Tel-Aviv4:0 (2:0)Viljans 15' Oskars 45+4' (11m) Košta 58' Fabregass 78'
Dynamo Kyiv – Porto2:2 (1:1)Gusevs 20' Bujaļskis 89' – Abubakars 23' 81'

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2015-09-16 23:45, pirms 9 gadiem
Beidzot sausā uzvara!!!

  +7 [+] [-]

, 2015-09-16 23:48, pirms 9 gadiem
belo31, 2015-09-15 23:53, vakar, ignorēt, atbildēt
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Par šito nevar neierēkt!!!
rīt ierēksim Telavivā kā izraēlieši noslānīs zilos londoniešus

Priekā!!!

  +3 [+] [-]

, 2015-09-16 23:49, pirms 9 gadiem
Malači! Vismaz šeit sāk ar uzvaru.

  +3 [+] [-]

, 2015-09-16 23:50, pirms 9 gadiem
Neslikti,neslikti!!!

  +3 [+] [-]

, 2015-09-16 23:54, pirms 9 gadiem
Vai CHE ir atpakaļ?

To redzēsim 6dien pret Gunneriem

  +2 [+] [-]

, 2015-09-17 00:04, pirms 9 gadiem
Arī čempioni U-19 iesāka ar uzvaru, tikai 3-0