Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Valančūna 22+17 un Morānta 35+8 neglābj "Grizzlies" no izstāšanās pret "Trail Blazers"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Valančūna 22+17 un Morānta 35+8 neglābj "Grizzlies" no izstāšanās pret "Trail Blazers"
Deimiens Lilards (pa labi) izdara piespēli. Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play-in" mačā uzvaru ar rezultātu 126:122 pār Memfisas "Grizzlies" saspringtā cīņas galotnē guva Portlendas "Trail Blazers", kas sērijā bija pārāka ar 2-0. "Play-off" pirmajā kārtā "Trail Blazers" spēkosies ar Rietumu konferencē regulārajā sezonā uzvarējušo Losandželosas "Lakers".

Portlendiešiem sērijā jau pirms tās sākuma piederēja vienas spēles handikaps. Tas tādēļ, ka "Trail Blazers" regulāro sezonu noslēdza vienu vietu augstāk nekā devītajā pozīcijā palikusī "Grizzlies", kam sērijā bija nepieciešamas divas uzvaras pēc kārtas.

"Trail Blazers" šovakar aizvadīja ļoti augstvērtīgu pirmo ceturtdaļu, tās gaitā veicot 22:3 izrāvienu un iekrājot 16 punktu vadību - 30:14. Tomēr neapskaužamā situācijā nonākusī "Grizzlies" drīz vien pilnībā atguvās, otrā ceturkšņa sākuma daļā pat pārņemot vadību ar 34:33. Turpinājumā vadības groži ik pa vairākām minūtēm uzturējās abu komandu rokās, cīņas liktenim izšķiroties galotnē, 21 sekundi līdz pamatlaika beigām ļoti svarīgu tālmetienu realizējot Karmelo Entonijam - 122:116 Portlendas labā.

Portlendas kluba līderi Lilards un Sīdžejs Makkolums kopā sakrāja 60 punktus. Lilardam 31 punkts un desmit rezultatīvās piespēles, bet Makkolumam 29 punkti. Jāatzīmē arī bosnieša Jusufa Nurkiča 22 punkti, 21 atlēkusī bumba un sešas rezultatīvas piespēles.

Zaudētāju komandas rindās 35 punkti un astoņas bumbas zem groziem Džā Morāntam, kamēr 22 gūtajiem punktiem 17 atlēkušās bumbas pievienoja lietuvietis Jons Valančūns. Savukārt pa 20 punktiem iemeta Dilons Brukss un Brendons Klārks.

Pirmais "Trail Blazers" un "Lakers" duelis gaidāms naktī uz 18. augustu.

1. kārtas pāri

AustrumiRietumi
Lakers - Trail BlazersRaptors - Nets
Thunder - RocketsCeltics - 76ers
Nuggets - JazzHeat - Pacers
Clippers - MavericksBucks - Magic

     [+] [-]

, 2020-08-16 00:42, pirms 4 gadiem
Terijs ir reāls sadomazohists kopā laukumā laižot Melo un Whiteside..Uzlaiž tos abus melnos caurumus laukumā,un spēlē aizsardzībā 3 pret 5..
Smieklīgākais,ka Whiteside ir līgas top10 pēc PER

     [+] [-]

, 2020-08-16 03:36, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Terijs ir reāls sadomazohists kopā laukumā laižot Melo un Whiteside..Uzlaiž tos abus melnos caurumus laukumā,un spēlē aizsardzībā 3 pret 5..
Smieklīgākais,ka Whiteside ir līgas top10 pēc PER
Vaitsaidam basketbola IQ ir vienā līmenī ar JR Smitu. Pilnīgi piekritu, ka Vaitsaida bloķēto metienu skaits un PER galīgi neatspoguļo viņa pienesumu komandai. Viņš vienmēr spēlē tikai priekš savas statistikas. Reāli spēli Nurkičs izvilka.

     [+] [-]

, 2020-08-16 09:33, pirms 4 gadiem
Karamele arī ielika svarīgu 3pt beigās. Vispār pārsteigums, ka šis dabūja atpakaļ fizisko formu. Bet nu aizsardzībā mazliet sačko. Notiekti gribēšu redzēt Blazerus playoff kādu spēli.