Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Veidemans sezonu sāks pie Umbraško, vecākais Soks pāriet uz Igaunijas vicečempioni

Emils Ozerinskis

Veidemans sezonu sāks pie Umbraško, vecākais Soks pāriet uz Igaunijas vicečempioni
Rains Veidemans. Foto: FIBA

Gatavojoties atgriešanās sezonai starp Igaunijas spēcīgākajiem basketbola klubiem, Rakveres "Tarvas" savām rindām piesaistījusi Igaunijas izlases spēlētāju Rainu Veidemanu.

Latviešu speciālists Juris Umbraško aizvadītajā sezonā aizveda Rakveres "Tarvas" līdz uzvarai Igaunijas 1. līgā un ļāva komandai nopelnīt atgriešanos valsts augstākajā līgā pēc divu gadu pārtraukuma. Rakveres komandas rindās sezonu uzsāks 27 gadus vecais Igaunijas izlases aizsargs Rains Veidemans, kurš pagājušo sezonu iesāka "Avis Rapla" sastāvā, bet pēcāk pārcēlās uz Itālijas otrās līgas komandu "Montava", kurā Veidemans bija komandas līderis ar 14,8 punktiem un 3,3 rezultatīvām piespēlēm vidēji mačā. Tāpat kā aizvadītajā sezonā, arī šogad Veidemanam ir atvērtais līgums, kas ārzemju kluba piedāvājuma gadījumā ļauj 192 cm garajam basketbolistam atstāt Rakveres vienības rindas.

Kopš 2006. gada Igaunijas spēcīgākajā vienībā vienmēr spēlējis viens no brāļiem Sokiem. Tā kā dzimtenē no sezonas Grieķijā atgriezies jaunākais brālis Stens Soks, tad 34 gadus vecajam Tanelam Sokam vieta Igaunijas čempiones pamatsastāvā vairs nav atradusies. Saspēles vadītājs nolēmis pievienoties Igaunijas līgas aizvadītās sezonas sudraba medaļniecei Tallinas "Kalev/TLU", dodot vērtīgu pieredzi Martina Mīrsepa trenētajai vienībai. Vecākais Soks pērnajā sezonā, lielākoties pavadot laiku uz rezervistu soliņa aiz leģionāru mugurām, Latvijas - Igaunijas līgā guva četrus punktus un atdeva 1,6 rezultatīvas piespēles.

Pagājušajā sezonā Latvijas - Igaunijas līgas regulārajā sezonā piekto vietu ieņēma "TalTech" komanda, kurai vietējā čempionāta izslēgšanas spēlēs nācās samierināties ar koka medaļām. Spēcīgs sastāvs starpsezonā veidojas arī šai komandai, kuras trenēšanu pārņēmis Gerts Kullamē. "TalTech" vienībai savā sastāvā izdevies paturēt komandas rezultatīvāko spēlētāju Tomasu Rādiku, kuram pērn vidēji mačā 17,7 punkti un 5,6 atlēkušās bumbas. Paralēli 203 cm garajam Rādikam Tallinas komandā turpinās groza apakšu cementēt arī amerikāņu centrs Levi GĪse, kura rēķinā pērn 10,9 punkti un 6,1 atlēkusī bumba. "TalTech" no saviem vadošajiem spēlētājiem starpsezonā zaudējusi tikai Janu Puidetu, kurš devies uz Zviedriju, bet no leģionāra gaitām mājās pārnācis Jūnass Jarvilainens.

Līdzīgu līniju kā pērns arī jaunajā sezonā ieturēs "Tartu Universitāte". Paralēli daudziem gados jaunajiem vietējiem spēlētājiem komanda rezultātu cer sasniegt ar Lietuvas basketbolistu palīdzību. Pērn lieliski spēlēja jaunais lietuvietis Arns Veļička. Viņu centīsies aizstāt 20 gadus vecais lietuviešu uzbrucējs Grants Vasiļausks. "Žalgira" sporta skolas audzēknis aizvadītajā sezonā spēlēja Palangas komandā Lietuvas otrajā līgā, kur basketbolistam 9,1 punktus un 4,5 izcīnītas bumbas. Vasiļauska medaļu skapītī ir Eiropas kadetu bronza, Eiropas U18 čempionātu sudrabs un bronza, kā arī Pasaules U19 čempionāta bronzas medaļa. Savukārt "Tartu Universitātes" garajā galā pievienojies 28 gadus vecais un 203 cm garais Adoms Drungils. Aizvadītajā sezonā centrs spēlēja Francijā, bet pirms tam basketbolista pieturu sarakstā ir arī Rumānija, Ungārija, Šveice, Itālija, Austrija un protams arī Lietuva.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-16 19:26, pirms 5 gadiem
Igauņi cer klubu līmenī mūs pārspēt.