Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas veselības ministrs neredzu iespēju, ka skatītāji septembrī varētu nākt uz futbolu

Andrejs Siliņš

Spānijas veselības ministrs neredzu iespēju, ka skatītāji septembrī varētu nākt uz futbolu
"Getafe" mājas stadions. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Spānijas veselības ministrs Salvadors Ilja ceturtdien izteicies, ka neredz reālu iespēju atļaut septembrī līdz ar jaunās Spānijas "La Liga" čempionāta sezonas sākšanos atļaut tribīnēs atgriezties līdzjutējiem.

Pēc piespiedu pārtraukuma Spānijā sezona pēc trīs mēnešu pauzes tika atsākta 11. jūnijā, taču bez līdzjutēju klātbūtnes. Šovakar tiks aizvadīta priekšpēdējā spēļu kārta, kurā Madrides "Real" būs iespēja priekšlaicīgi nodrošināt čempiontitulu, bet pēdējā kārta ieplānota 19. jūlijā. Jaunās sezonas sākums paredzēts 12. septembrī.

"Ja esmu godīgs, neredzu iespēju, ņemot vērā realitāti, kādā esam," par iespēju atļaut tribīnēs jaunās sezonas ievadā atgriezties līdzjutējiem izteicās ministrs Ilja.

"Esam pieredzējuši saslimšanas gadījumu pieaugumu un, lai gan veiksmīgi esam to nokontrolējuši, aizvien neredzu šādu iespēju. Izmatosim laiku un piegādāsim informāciju, lai sporta departaments var pieņemt lēmumu, kad tas vajadzīgs. Mums jārīkojas uzmanīgi un šobrīd liela cilvēku skaita pulcēšanās vienkopus nav ieteicama," sacīja ministrs.

Parasti "La Liga" sezona sākas augusta vidū. 2008. gadā sezona tika sākta 30. augustā, bet kopš tā laika sezonas sāktas aizvien ātrāk. Aktuālā sezona sākās 16. augustā, līdz ar to nākamā sāksies teju mēnesi vēlāk.

Izmantotie resursi:
https://cadenaser.com/