Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

ASV nerealizē divas pendeles, tomēr 88. minūtē izrauj pirmo vietu grupā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

ASV nerealizē divas pendeles, tomēr 88. minūtē izrauj pirmo vietu grupā
Nikaragva pret ASV
Foto: Ron Schwane/AP/Scanpix

Šonakt CONCACAF Zelta kausa izcīņā B grupā tika aizvadītas pēdējās kārtas spēles, kurās Panama ar 3:0 pieveica Martiniku, bet ASV ar tādu pašu rezultātu - Nikaragvu.

Panama - Martinika

Panamai šajā spēlē bija jāizcīna pēc iespējas lielāku uzvaru, lai saglabātu labākas iespējas izcīnīt pirmo vietu B grupā, kamēr Martinikas izlases galvenais mērķis bija izcīnīt kaut punktu, lai uzlabotu savas izredzes iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā vismaz kā vienai no divām labākajām trešo vietu ieguvējām.

Abas komandas lielāko daļu no pirmā puslaika cīnījās kā līdzīga ar līdzīgu. Tomēr 44. minūtē centrējumu no kreisā flanga veiksmīgi noslēdza panamietis Maikls Murijo, panākot 1:0 savas izlases labā.

Arī otrajā puslaikā neviena no komandām iniciatīvas ziņā sev neieguva nospiedošu pārsvaru, tomēr savas iespējas daudz labāk izmantoja tieši Panamas izlase, kas, pateicoties Abdiela Arrojo un Gabriela Toresa vārtu guvumiem, trīskāršoja savu pārsvaru - 3:0. Spēle ar šādu rezultātu arī noslēdzās, kas nozīmē, ka Martinikas futbolistiem jāgaida rītdienas spēles starp Jamaiku un Salvadoru iznākums (nepieciešams Salvadoras izlases zaudējums ar vismaz divu vārtu deficītu).

Panamas izlases vārtu guvumi

Nikaragva - ASV

Zelta kausā līdz šim neveiksmīgi spēlējusi Nikaragvas izlase noslēdza savu dalību turnīrā ar spēli pret mājinieci ASV, kam šajā mačā bija nepieciešama uzvara ar vismaz trīs vārtu vārtu starpību, lai cīņā par pirmo vietu B grupā apsteigtu Panamu.

Pirmajā puslaikā amerikāņi spēja veikt tikai trešdaļu no darba - 37. minūtē precīzs bija Džo Korona, panākot ASV izlasei vadību ar rezultātu 1:0.

Nākamais notikumu pavērsiens sekoja jau pēc pārtraukuma, kad 51. minūtē amerikāņi ieguva iespēju izpildīt 11 metru soda sitienu. Doms Dvaiers šo izcilo iespēju neizmantoja, vēl uz piecām minūtēm ASV izlases pārsvaram saglabājoties minimālam. 56. minūtē no ļoti tuvas distances Kelīns Rovs beidzot dubultoja amerikāņu pārsvaru, kas nozīmēja, ka turnīra saimniekiem bija nepieciešams vēl viens vārtu guvums.

62. minūtē ASV otro reizi spēlē radās iespēja gūt vārtus ar pendeles palīdzību, tomēr arī Džo Koronas mēģinājums bija nesekmīgs, liekot mājinieku publikai nervozēt līdz pat spēles pēdējām sekundēm. 88. minūtē pēc standartsituācijas izspēles soda laukumā atbrīvojās Londonas "Chelsea" aizsargs Metjū Miazga, kurš no tuvas distances bija nekļūdīgs, panākot ASV izlasei uzvaru ar vajadzīgo trīs vārtu starpību - 3:0.

ASV izlases vārtu guvumi

Zelta kausa izcīņa futbolā, 15. jūlijs

SpēleRez.Vārtu guvēji
Panama - Martinika3:0Murijo 44' Arrojo 60' Toress 67'
Nikaragva - ASV0:3Korona 37' Rovs 56' Miazga 88'

A grupas tabula

VietaKomandaU-N-ZGV:ZVP
1.Kostarika2-1-04:07
2.Kanāda1-2-04:25
3.Hondurasa1-1-13:14
4.Franču Gviāna0-0-32:100

B grupas tabula

VietaKomandaU-N-ZGV:ZVP
1.ASV2-1-07:37
2.Panama2-1-06:27
3.Martinika1-0-24:63
4.Nikaragva0-0-31:70

C grupas tabula

VietaKomandaU-N-ZGV:ZVP
1.Meksika1-1-03:14
2.Jamaika1-1-02:04
3.Salvadora1-0-13:33
4.Kirasao0-0-20:40

Ceturtdaļfinālā iekļūs divas labākās komandas no katras grupas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas.

Izmantotie resursi:
CONCACAF
https://www.youtube.com/channel/UCT...