Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

ASV peldētāju Lohti Brazīlijas tiesa attaisno par viņa meliem par laupīšanu

Rolands Eliņš

ASV peldētāju Lohti Brazīlijas tiesa attaisno par viņa meliem par laupīšanu
Raiens Lohte, 12 olimpisko medaļu īpašnieks
Foto: AP/Scanpix

Seškārtējais olimpiskais čempions Raiens Lohte saņēmis labvēlīgu lēmumu Brazīlijas tiesā Riodežaneiro. Tiesa nolēmusi, ka Lohtes safabricētais stāsts par viņa aplaupīšanu nevar tikt klasificēts kā nozieguma viltošana, jo viņš šo stāstu paudis medijiem, nevis policijai.

Raiens Lohte pirms gada Brazīlijā ieguva zelta medaļu 4x200 stafetē brīvajā stilā, kas bija viņa 12. olimpiskā medaļa. Panākumu ziņā Lohte ir otrs medaļām bagātākais peldētājs olimpiskajās spēlēs, atpaliekot tikai no Maikla Felpsa. Taču viņš Rio arī lielā mērā iznīcināja savu turpmāko karjeru, jo pēc tam, kad benzīntankā sastrīdējās ar apsargiem medijiem pavēstīja, ka ticis aplaupīts un ka to paveikuši cilvēki Brazīlijas policijas tērpos.

Pavisam ātri gan noskaidrojās, ka Lohtes stāstā ir vairākas nesakritības, turklāt arī video novērošanas kameras nebūt neapstiprināja viņa teikto. Lohtes apsūdzības par viņa aplaupīšanu tobrīd jau sacēlušas lielu troksni, un par viņa meliem netrūka neapmierināto – Brazīlijas varas iestādes centās viņu aizturēt (Lohte tobrīd jau bija atgriezies ASV), kamēr ASV Peldēšanas federācija par profesionālim neatbilstošu uzvedību diskvalificēja viņu uz desmit mēnešiem.

Lohtem draudēja arī tiesas prāva Brazīlijā par viltus nozieguma pieteikšanu, taču līdz tiesai tomēr nenonāks. Brazīlijas tiesa nav pieņēmusi apsūdzības Lohtes virzienā, norādot, ka ar viņa teikto medijiem nepietiek, lai to raksturotu kā “ziņojumu par noziegumu”. Turklāt Lohte pats pie policijas nebija vērsies, tikai pie medijiem.

Lohtes advokāts pēc tiesas sprieduma atzinīgi novērtēja, ka viņa klients ticis attaisnots un ka vairs nav šaubu par to, ka Lohte Brazīlijā nevienu likumu nepārkāpa. Prokuroram gan ir iespēja šo lēmumu pārsūdzēt, bet Lohtes advokāts šo iespēju nosauca par ļoti mazticamu.

Izmantotie resursi:
Ryan Lochte: Court dismisses robbery claim...

     [+] [-]

, 2017-07-16 23:27, pirms 7 gadiem
a par huligánismu?!