Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Dortikoss desmitajā raundā izslēdz Tabiti un tiek Supersērijas finālā

Andrejs Siliņš

Dortikoss desmitajā raundā izslēdz Tabiti un tiek Supersērijas finālā
Juniers Dortikoss. Foto: Scanpix

Kubas bokseris Juniers Dortikoss () sestdien Arēnā Rīga desmitajā raundā nokautēja amerikāni Endrjū Tabiti, iekļūstot Pasaules boksa Supersērijas finālā, ka arī kļūstot par pasaules čempionu Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijā.

Pirms Maira Brieža un Kšištofa Glovacka cīņas ringā kāpa vairāki Latvijas bokseri, par kuru sekmīgajām gaitām jau vēstījām, bet pirms mājinieku lielākās zvaigznes nākšanas ringā notika arī pirmā cīņa Supersērijas pusfinālā.

Tajā amerikānis Endrjū Tabiti izaicināja pirmās sezonas pusfinālistu Junieru Dortikosu no Kubas. Pirmajos raundos abi bokseri vairāk izlūkoja viens otra stilu. Otrajā raundā Tabiti aizķērās aiz ringa apsēja un nokrita, uz brīdi tiekot izsists no līdzsvara, taču nekas nozīmīgāks šajos raundos nenotika. Trešajā raundā Dortikoss bija ieņēmis labu pozīciju uzbrukumu veikšanai, tomēr Tabiti ar ātruma īpašībām tika ārā no sarežģītās situācijas, veicot pretuzbrukumu.

Pēc viena no Tabiti sietieniem Dortikosam bija nepieciešama īsa medicīniskā palīdzība, lai tiktu gala ar pārsisto aci. Sestajā raundā Tabiti tika sodīts par sitienu pa pakausi, saņemot soda punktu. Kubietim lielākoties cīņas gaitā piederēja iniciatīva, taču astotajā raundā Tabiti vairs tik ļoti neatkāpās ringa malā un aizvadīja pārliecinošu raundu. Desmitajā raundā Dortikoss izmantojka brīdi, kad Tabiti nepiesedza seju un ar labo taisno nokautēja amerikāni.

Tabiti šis ir pirmais zaudējums karjerā, kamēr kubietis ar ieauku "KO doktors" izcēlās ar 22. nokautu 25 cīņās un kļuva par jauno IBF čempionu. Supersērijas finālā Dortikoss spēkosies ar Maira Brieža un Kšištofa Glovacka dueļa uzvarētāju.

Skaties WBSS pusfinālu cīņas HD tiešraidē bez reklāmām - tvplaypremium.lv!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-16 00:08, pirms 5 gadiem
Pēc cīņas ritējuma likās, ka kubietis paņēms pēc punktiem, bet boksā viens izlaists sitiens var būt ļoti sapīgs

     [+] [-]

, 2019-06-16 00:14, pirms 5 gadiem
Es laikam boksu galīgi nesaprotu. Man likās, ka Tabiti labāks izskatās, bet komentētājs visu laiku izcēla tieši Dortikosu!

  -2 [+] [-]

, 2019-06-16 00:15, pirms 5 gadiem
VIDEO: J.Dortikoss – E.Tabiti. Cīņas apskats – https://skaties.lv/sports/citi/kubi...

  +2 [+] [-]

, 2019-06-16 00:36, pirms 5 gadiem
tiesnesis bija interesantāks par cīņu

  +1 [+] [-]

, 2019-06-16 00:37, pirms 5 gadiem
bRIEDIS TIKO POLI IZSLEDZA

  +1 [+] [-]

, 2019-06-16 01:17, pirms 5 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: tiesnesis bija interesantāks par cīņu
Bet uzskatu, ka tiesnesis bija labs. Diktēja cīņu, kas arī ir tiesneša pienākums.

     [+] [-]

, 2019-06-16 03:20, pirms 5 gadiem
ViestursThePunisher rakstīja: Es laikam boksu galīgi nesaprotu. Man likās, ka Tabiti labāks izskatās, bet komentētājs visu laiku izcēla tieši Dortikosu!
Tabiti UZvarēja kādus divus raundus, bet rādīja neskatamu antiboksu mukdams pa visu ringu un lekdams klinčā pie mazākās iespējamības.

     [+] [-]

, 2019-06-16 07:07, pirms 5 gadiem
Tabiti bija veiklāks un ātrāks,tomēr Dortikoss spēcīgāks un pacietīgāks,līdz sagaidīja savu momentu.Iznāca bezierunu uzvara ļoti grūtā cīņā.Tagad Dortikosam grūts uzdevums,jāgatavojas cīņai ar Mairi,ja tāda vispār notiks.

  -2 [+] [-]

, 2019-06-16 08:45, pirms 5 gadiem
Mums tagad ir Doktors Elkonis!