Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Konta pusfinālā revanšējas Vekičai par zaudējumu finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Konta pusfinālā revanšējas Vekičai par zaudējumu finālā
Donna Vekiča drūmā noskaņojumā
Foto: PA Wire/Scanpix

Lielbritānijas pirmā rakete Johanna Konta otru gadu pēc kārtas sasniedza finālu Notingemas "International" kategorijas turnīrā, kura pusfinālā ar 6:2, 6:3 sagrāva Donnu Vekiču.

Johanna Konta Horvātijas tenisistei pirms gada titula mačā zaudēja ar 2:6, 6:7(3), 5:7, bet dažas nedēļas vēlāk Donnu Vekiču spēja uzveikt trīs setu mačā, kad abas tikās Vimbldonā, un Konta toreiz bija pārāka ar 7:6(4), 4:6, 10:8.

Tas, ka šodienas mačā tik sīvas spēkošanās nebūs, bija nojaušams jau pašā cīņas ievadā. Vekiča pirmajā geimā zaudēja servi un uzlabot savu sniegumu nespēja, turklāt pēc 1. seta viņai bija ilgstošs medicīnas pārtraukums vispirms kortā un pēc tam telpās. Kamēr Vekiča saņēma palīdzību, sāka līt, mačam tiekot pārtrauktam uz 75 minūtēm. Vekiča pēc pauzes maču nospēlēja līdz galam, nespējot uzlabot savas spēles kvalitāti.

Konta finālā tiksies ar turnīra pirmo numuru Ešliju Bārtiju, kurai arī ļoti patīk zālāja segums. Bārtija savā pusfinālā ar 6:3, 6:4 viegli pieveica Naomi Osaku.

Konta Bārtiju pirms gada Notingemā pieveica ceturtdaļfinālā ar 6:3, 7:5. Austrālijas tenisiste oktobrī revanšējās Uhaņā ar 6:0, 4:6, 7:6(3).

Hertogenbošas finālu rīt izspēlēs Aleksandra Kruniča un Kirstena Flipkensa. Serbijas tenisiste pusfinālā izglābās no zaudējuma mačā pret divkārtējo čempioni Koko Vandevei, uzvarot ar 2:6, 7:6(4), 7:6(1). Amerikāniete bija vadībā ar setu un 4:2, kā arī viņai 3. setā pie rezultāta 5:4 uzņemšanā bija mačbumba. Vandevei vakar ceturtdaļfinālā uzvarēja, kad viņas pretiniecei Elisonai Riskei bija septiņas mačbumbas, bet šodien pati tātad zaudēja ar vienu.

Flipkensa otrajā pusfinālā ar 7:5, 6:7(4), 6:4 pieveica 20 gadus veco Slovākijas jauno cerību Viktoriju Kužmovu, kura tikai otro reizi spēlēja WTA līmeņa pusfinālā. Pirmais zaudētais pusfināls viņai bija februārī Budapeštā. Kužmova 2. setā atspēlēja četras mačbumbas, bet 3. setā no 4:1 zaudēja piecos geimos pēc kārtas. Bijusī Vimbldonas pusfināliste Flipkensa otro reizi sasniedza Hertogenbošas finālu, kur viņa 2013. gadā zaudēja Simonai Halepai.

Flipkensa Kruničai zaudējusi vienīgajā iepriekšējā savstarpējā mačā, kas notika 2016. gadā Federāciju kausā uz serbietei daudz ērtākā māla seguma. Piebilstams, ka Flipkensa šodien aizvadīja arī dubultspēļu finālu, kurā pēc nieka sešiem geimiem izstājās krampju dēļ, bet rīt viņai jāspēlē vienspēļu finālā.