Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rakels soli no atgriešanās Polijā un pievienošanās Poznaņas "Lech"

Agris Suveizda

Rakels soli no atgriešanās Polijā un pievienošanās Poznaņas "Lech"
Deniss Rakels
Foto: lechpoznan.pl

Viens no spēcīgākajiem Polijas futbola klubiem Poznaņas "Lech" savā mājaslapā vēsta par Latvijas izlases uzbrucēja Denisa Rakela ierašanos uz medicīniskajām pārbaudēm.

"Ja pārbaudes būs pozitīvas, tiks parakstīts gada līgums ar iespēju to pagarināt vēl uz trim sezonām," teikts kluba mājaslapā. "Denisu Polijā nevienam nevajag īpaši prezentēt," piebilda kluba vicepezidents Pjots Rutkovskis. "Viņš ir labi zināms pēc savas cīnītāja mentalitātes, viņš ir ļoti drosmīgs un strādā ar lielu atdevi. Viņš ir ļoti daudzpusīgs spēlētājs."

"Jau aprīlī zināju, ka "Reading" piekritīs manai pārejai," mājaslapā citēts Deniss Rakels. "Izlēmu par labu "Lech", jo šis variants bija ļoti konkrēts. Zinu, ka tas ir liels klubs ar labiem spēlētājiem. "Lech" mani uzrunāja pirmais, un mani iespaidoja tas, ka viņi mani vēlējās. Tādēļ arī izlēmu šeit ierasties."

Jau pirms spēles pret Portugāli nepilnus 25 gadus vecais jēkabpilietis sarunās ar medijiem paziņoja, ka, visdrīzāk, nepaliks Redingā un dosies īrē. Intervijā ar Sportacentrs.com Rakels piebilda, ka jau tuvāko desmit dienu laikā visam varētu būt skaidram. Augustā iedzīvojies smagā savainojumā un vien janvārī atgriezies kopējā grupā, Rakels sezonas otrajā pusē spēlēja tikai dublieros.

Polijā dažādās līgās Rakels spēlēja kopš 2010. līdz 2016. gadam, Ekstraklasē Ļubinas "Zaglebie" un "Cracovia" rindās aizvadot 70 spēles un gūstot 26 vārtus. Pēdējās pusotras sezonas laikā Rakels "Cracovia" kreklā Ekstraklasē 53 spēlēs guva 26 vārtus, bet 2016. gada ziemā pārgāja uz "Reading". Izlasē Rakels aizvadījis 17 spēles, taču vārtus vēl nav guvis.

Pagājušajā sezonā Poznaņas "Lech" ierindojās trešajā vietā, pēdējā kārtā vēl teorētiski pretendēdama uz čempiones titulu un izbraukumā izsēdama divu vārtu pārsvaru pār tiešo konkurenti Bjalistokas "Jagiellonia" (2:2), izlaižot no rokām sudraba godalgas. Gluži kā Latvijas klubi, "Lech" Eiropas līgu uzsāks pirmajā kvalifikācijas kārtā. Atgādinām, ka no 2010. līdz 2012. gadam lieliski "Lech" sastāvā spēlēja Artjoms Rudņevs, Ekstraklasē 56 spēlēs gūstot 33 vārtus, bet Eiropas līgā ar pieciem vārtiem astoņās spēlēs palīdzot iekļūt 1/16 finālā.

Izmantotie resursi:
Rakels na testach medycznych

  +4 [+] [-]

, 2017-06-16 23:58, pirms 7 gadiem
Rakelam tapat ka Ikauniekam atgriezsanas iepriekseja limeni, tikai Rakelam,protams, tas limenis ir galvas tiesu paraks!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-17 09:06, pirms 7 gadiem
Nez, ļoti ceru, kā karjera Anglijā Rakelam ar šo nav beigusies

     [+] [-]

, 2017-06-17 10:23, pirms 7 gadiem
Skaidrs jau, ka nekāds karjeras kāpums tas nav, taču Polijas līgā līmenis ir labs un, galvenais, būs spēļu prakse un nopietna loma komandā. Un sniegums izlasē gan Rakela, gan Ikaunieka gadījumā liek domāt, ka beņķa sildīšana kopējam sniegumam nekādi nenāk par labu.
PSL123 rakstīja: Rakelam tapat ka Ikauniekam atgriezsanas iepriekseja limeni, tikai Rakelam,protams, tas limenis ir galvas tiesu paraks!

     [+] [-]

, 2017-06-17 10:46, pirms 7 gadiem
Es komenteju kad vins pievienojas Reading ka vinam britu futbola ar savu augumu nav ko darit it seviski 1.liga kur vinu sabradas un traumas piebeigs...rezultats redzams.