Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

papildināts "Daugava" pārliecinoši apspēlē "Jelgavu" (+komentāri)

Jānis Celmiņš

"Daugava" pārliecinoši apspēlē "Jelgavu" (+komentāri)
Mača galvenais varonis Dmitrijs Polovinčuks

Šodien futbola Virslīgā tika aizvadītas trīs 14. kārtas spēles. Turnīra līdervienība Daugavpils „Daugava” savā laukumā uzņēma FK „Jelgava”, svinot astoto uzvaru sezonā – 2:0. Vārtus uzvarētāju rindās šodien guva Mihails Ziziļevs un Mamuka Gongadze.

Jelgavnieki šodien uz Daugavpili bija spiesti doties bez sava labākā uzbrucēja Vladislava Kozlova, kuram viens mačs jāizlaiž diskvalifikācijas dēļ. Bez viņa ierindā nebija vēl dažu futbolistu, kuriem ir savainojumi, tādēļ eksāmens Virslīgas līdervienības laukumā solījās būt īpaši smags.

Lai gan labākajā sastāvā šodien nebija arī „Daugava”, spēli mājinieki iesāka ļoti pārliecinoši un mača rezultātu atklāja jau 13. minūtē, kad pa kreiso malu uz pretinieku vārtiem izlauzās Mihails Ziziļevs. Sekoja sitiens no asa leņķa un, lai gan bumbu aizskāra „Jelgavas” vārtsargs Marks Bogdanovs, komandu no vārtu zaudējuma glābt viņš nespēja. Bumba lēni, bet negribīgi šķērsoja vārtu līniju. Spēles 20. minūtē Mamuka Gongadze neizmantoja iespēju rezultāta pārsvaru dubultot, no aptuveni sešiem metriem raidot bumbu garām „Jelgavas” vārtiem. Uz mirkli pie „Jelgavas” vārtiem iestājās miers, taču arī viesi neko ievērības cienīgu izveidot nespēja. Vienīgo reizi pa „Daugavas” vārtiem bīstami sita Boriss Bogdaškins, taču bumba lidoja pāri vārtiem. Tuvojoties puslaika beigām, mājinieki atkal pārņēma iniciatīvu un pa vārtu stabu vienā no epizodēm trāpīja Andrejs Kovaļovs. Mirkli vēlāk vēl viena iespēja tam pašam Kovaļovam, taču atkal nekā. Lieliski pirmajās 45 spēles minūtēs laukumā darbojās Dmitrijs Polovinčuks un vienīgo vārtu autors Ziziļevs. Pēc puslaika līgas līdervienībai minimāls vienu vārtu pārsvars – 1:0.

Kas „Daugavai” neizdevās pirmajā puslaikā, to viņi paveica jau mača 51. minūtē, kad mājinieku pārsvaru dubultoja jau pieminētais Gongadze, kurš pēc Polovinčika centrējuma ar galvu raidīja bumbu „Jelgavas” vārtos. Spēles 58. minūtē vienīgais bīstamais moments pie „Daugavas” vārtiem izveidojās pēc Kaspara Ikstena kļūdas. Bumba nonāca pie Oļega Žatkina, kurš izpildīja centrējumu soda laukumā, taču bumbu no, apmēram, pieciem metriem vārtos neprata raidīt Artūrs Kļimovičs. Pēc brīža jelgavniekiem bija vēl viena iespēja gūt vārtus, taču atkal nekā. Ja viesi kādu no šiem momentiem būtu pratuši pārvērst vārtu guvumā, tad spēlē būtu iespējams kāds pavērsiens, taču tā nenotika un pelnītu uzvaru svinēja „Daugava” – 2:0.

„Daugava” svinēja astoto uzvaru un saglabāja līderpozīcijas Virslīgas turnīra tabulā, bet „Jelgava” cieta jau devīto neveiksmi un šobrīd ar 10 punktiem dala 10. vietu ar „Metta/LU” komandu.

Pēcspēles komentāri

Dainis Kazakevičs, "Jelgavas" galvenais treneris: "Pirms šīs spēles mums nācās sastapties ar zināmām sastāva problēmām. Diskvalifikācijas dēļ nevarēja spēlēt Vladislavs Kozlovs, bet slimības dēļ Valērijs Redjko un Igors Lapkovskis. Meklējām jaunos taktiskos risinājumus. Pat vislabākajā sastāvā mums līdz šim "Daugavu" nebija izdevies uzvarēt. Tā ir vienīgā komanda, kuru Virslīgā ne reizi neesam uzvarējuši. Pirmajā puslaikā neveiksmīgi darbojāmies uzbrukumā, arī aizsardzībā radās problēmas ar pretinieku uzbrucēju apturēšanu. Žēl, ka ielaidām vārtus, kas spēlē pret favorītiem varēja radīt problēmas.

Otrajā puslaikā sākām spēlēt ar diviem uzbrucējiem, izdevās izveidot arī vairākus vārtu gūšanas momentus. Reāli spēle gāja līdz gūtajiem vārtiem. Ja iesistu pie 0:1 vārtus, būtu iespējas aizķerties. Pretinieks meistarīgi izmantoja vienu no saviem momentiem, bet pie 0:2 jau bija grūti, kaut gan iespējas bija. Šo spēli varam atzīmēt ar plusa zīmi, jo pēdējo 4-5 spēļu laikā es beidzot redzēju vienotu kolektīvu. Neskatoties uz rezultātu, komanda centās. Žēl, ka labos momentus, kā piemēram Kļimovam, nerealizējām. Ir pretenzijas gan pret darbību aizsardzībā, gan uzbrukumā, bet par pašatdevi iebildumu nav. Zaudējumi mēdz būt dažādi - šoreiz katrs spēlētājs visa mača garumā darīja visu iespējamo, lai izcīnītu pozitīvu rezultātu.

Grigarāvičs spēlēja ne savā pozīcijā, īsti neizpildot spēles plānu, tādēļ arī viņu nomainīju. Mindaugs centās, taču nespēja īsti iejusties. Ne savā pozīcijā viņš nebija tik kvalitatīvs, kā mēs vēlētos."

Ivans Tabanovs, "Daugavas" galvenais treneris: "Sakarā ar diskvalifikācijām mums bija izmaiņas sastāvā. Arī no olimpiskās izlases atbraukušie spēlētāji nebija īsti formā. Bija uztraukums, jo vairākiem futbolistiem bija jāspēlē ne savās pozīcijās. Rezultāts mani apmierina, jo pretinieks darbojās labi. Bija arī momenti, kad pretinieks varēja mūs sodīt, kas mainītu spēles ritējumu. Šajā ziņā mums paveicās. Galvenais, lai pēc zaudējuma "Skonto" komanda atgūtos. Puiši atrada sevī spēkus šodien uzvarēt.

Man patika Polovinčuka spēle. Viņš tomēr ir kreisās malas aizsargs, bet šodien spēlēja malējā pussarga postenī. Baidījos, ka viņš fiziski neizturēs, jo šeit jāveic lielāks darba apjoms. Nomainīju viņu tikai tādēļ, lai viņš negūtu brīdinājumu, kas viņam liegtu spēlēt nākamajā mačā. Mani viņš pilnībā apmierināja. Jurijs Mamajevs, piemēram, šodien spēlēja pēc ilga pārtraukuma, varēja redzēt, ka fiziski viņš vēl nav pilnībā gatavs. Arī Sokolovu nomainīju kartīšu dēļ. Mums šobrīd uz rezervistu soliņa ir tikai trīs reāli palīgi. Ja kāds no pamatsastāva spēlētājiem izkritīs ārā, mums būs ļoti grūti.

Maksims Rafaļskis jau sācis trenēties ar komandu, bet vēl bez bumbas. Ceru, ka pēc mēneša vai diviem viņš varēs atsākt pilnvērtīgus treniņus. Ļoti ceram, ka viss būs kārtībā ar viņu."

Daugava - Jelgava 2:0 (1:0)
Vārtu guvēji: Ziziļevs 14', Gongadze 51'
Daugava: Ikstens, Polovinčuks (Jermolajevs 66'), Uļjanovs, Cincadze, Logins, Ziziļevs, Simnovs, Kovaļovs, Mamajevs (Volkovs 56'), Sokolovs (Silagailis 81'), Gongadze
Jelgava: Bogdanovs, Daņilovs, Petrenko, Kazura, Gubins (Baturinskis 46'), Lazdiņš, Ošs, Kļimovs, Žatkins, Bogdaškins, Grigaravičius (Bespalovs 46')
Brīdināti: Simonovs, Daņilovs, Lagzdiņš, Baturinskis

Virslīgas 14. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
16.06.18:00Daugava (D) – Jelgava2:0 (1:0)Ziziļevs; Gongadze
16.06.18:00Jūrmala – Metta/LU0:0 (0:0)-
16.06.18:00Gulbene – Spartaks0:3 (0:1)Mickevičs; Jemeļins; Kortess
17.06.14:00Metalurgs – Skonto
17.06.18:00Daugava (R) – Ventspils

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (D)1484224:1628
2.Spartaks1474326:1625
3.Skonto1264217:1122
4.Ventspils1262422:1020
5.Metalurgs1153314:1018
6.Daugava (R)1343614:2015
7.Gulbene1443713:2315
8.Jūrmala1336418:1615
9.Jelgava1331913:2510
10.Metta/LU1424814:2810

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.Mamuka GongadzeDaugava (D)10 (3)
2.Josuke SaitoGulbene9 (1)
3.Davids KortessSpartaks7
4.Patriks TvumasiSpartaks5
Vladislavs KozlovsJelgava5
6.Hairo MoskeraSpartaks5 (1)
Ivans SputajsJūrmala5 (1)
8.Artjoms OsipovsJūrmala5 (2)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-06-16 20:51, pirms 12 gadiem
Kas notiek ar Jelgavu??

  -1 [+] [-]

, 2012-06-16 20:59, pirms 12 gadiem
mitins rakstīja: komentaru vel nav esmu pirmais
Malacis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja