Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"West Ham" šķiras no Moiza, "Everton" - no Elardaisa

Andrejs Siliņš

"West Ham" šķiras no Moiza, "Everton" - no Elardaisa
Sems Elardaiss
Foto: Reuters / Scanpix

Noslēdzoties Anglijas Premjerlīgas sezonai, klubi turpina veikt pārmaiņas, jau raugoties uz nākamo sezonu. Futbola klubi "West Ham United" un "Everton" šķīrušies no saviem galvenajiem treneriem - attiecīgi Deivida Moiza un Sema Elerdaisa.

55 gadus vecais Moizs ķērās pie "West Ham" vdīšanas tikai pirms pusgada - rudenī komanda atradās izkrišanas zonā, un klubs atbrīvoja Slavenu Biliču, kura vietā par galveno treneri tika nozīmēts Moizs. 31 spēlē Moiza vadībā Vesthemas komanda izcīnīja deviņas uzvaras, tika pie desmit neizšķirtiem un ieņēma 13. pozīciju tabulā.

Pēc pēdējās sezonas spēles, kurā "West Ham" ar 3:1 pieveica Moiza bijušo komandu "Everton", treneris lika noprast, ka varētu turpināt darbu, lai gan līgums ir spēkā tikai līdz sezonas beigām. Pēc tikšanās ar kluba vadību trešdien vadība nolēma, ka Moizs tomēr neturpinās darbu ar komandu.

No galvenā trenera šķīrusies arī jau pieminētā "Everton", kas sezonu pabeidza astotajā pozīcijā, par pieciem punktiem atpaliekot no septītajā vietā esošās "Burnley", kas līdz ar to spēlēs Eiropas līgas kvalifikācijā. Arī Sems Elerdaiss pārņēma "Everton" vadību pirms pusgada. Komanda spēja pacelties no 13. līdz astotajai vietai, tomēr līdzjutēji nebija sajūsmā par komandas demonstrēto futbolu.

63 gadus vecais Elerdaiss jau pēc darba cikla "Crystal Palace" pagājušā gada maijā lika noprast, ka nevēlas vairs trenēt kluba komandu, taču novembrī piekrita :"Everton" piedāvājumam. Bijušais Anglijas izlases galvenais treneris Elerdaiss paturēja atvērtu iespēju atkal stāties pie kādas nacionālās valstsvienības stūres.

Izmantotie resursi:
BBC

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-16 20:04, pirms 6 gadiem
..bijušais izlases treneris- tas ir kaut kāds joks tipa vai kas par piebildi )))

     [+] [-]

, 2018-05-16 21:00, pirms 6 gadiem
Kommaer/// rakstīja: ..bijušais izlases treneris- tas ir kaut kāds joks tipa vai kas par piebildi )))
Nu, viņš taču dabūja mazliet Angliju patrenēt.

     [+] [-]

, 2018-05-17 01:01, pirms 6 gadiem
Deportivo rakstīja: Nu, viņš taču dabūja mazliet Angliju patrenēt.
Kommaer tajā laikā par futbolu vēl neinteresējās...