Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa tiesnesis uz mūžu diskvalificēts par spēles sarunāšanas mēģinājumu

Rolands Eliņš

Pasaules kausa tiesnesis uz mūžu diskvalificēts par spēles sarunāšanas mēģinājumu
Fahads al Mirdasi
Foto: Sputnik/Scanpix

Saūda Arābijas Futbola federācija (SAFF) paziņojusi, ka uz mūžu diskvalificēts Fahads al Mirdasi, futbola tiesnesis, kurš iekļauts Pasaules kausa finālturnīra tiesnešu sarakstā.

SAFF pavēstījusi, ka Fahads al Mirdasi ir pats atzinis savu vainu mēģinājumā nelikumīgi ietekmēt Karaļa kausa finālspēles iznākumu starp „Al Ittihad” un „Al Faisaly” komandām. Al Mirdass esot piedāvājis „Al Ittihad” palīdzēt iegūt uzvaru, taču kluba pārstāvji šo komunikāciju nodevuši futbola federācijas un varas iestāžu pārziņā.

32 gadus vecais al Mirdasi ir FIFA kategorijas tiesnesis kopš 2011. gada, un viņš bija arī izraudzīts godpilnajam pienākumam šovasar tiesāt Pasaules kausa finālturnīra spēlēs. Al Mirdasi iepriekš tiesājis arī FIFA Konfederāciju kausā.

FIFA apstiprinājusi medijiem, ka al Mirdasi saņēmis mūža diskvalifikāciju no visām futbola aktivitātēm savā valstī, taču pagaidām FIFA tikai pieprasījusi plašāku informāciju no SAFF par notikumu.

Saūda Arābijas Futbola federācija pavēstījusi, ka al Mirdasi pēc aizturēšanas atzinies varas iestādēm kukuļa pieprasīšanā.

Jāpiezīmē, ka sestdien notikušajā Karaļa kausa finālā „Al Ittihad” tāpat uzvarēja ar 3:1, bet šo maču tiesāja pazīstamais brits Marks Klatenburgs, kurš pirms gada kļuva par šīs valsts futbola tiesnešu biedrības vadītāju.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2018-05-16 14:09, pirms 6 gadiem
Kam interesē viņu muļķīgais karaļa kauss? Būtu mierīgi cilvēkam atņēmuši redzi pēc šariata likumiem un ļāvuši tiesāt tālāk, jo šajā profesijā tas nekaitē.

     [+] [-]

, 2018-05-16 14:16, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Kam interesē viņu muļķīgais karaļa kauss? Būtu mierīgi cilvēkam atņēmuši redzi pēc šariata likumiem un ļāvuši tiesāt tālāk, jo šajā profesijā tas nekaitē.
Hahahaha! Sarkasms vietā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja