Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2728, Did:0, useCase: 3

Paste: Fināla, kura favorīte ir Kanāda, likteni izšķirs vairākums un vārtsargi

Guntars Paste
Guntars Paste

Paste: Fināla, kura favorīte ir Kanāda, likteni izšķirs vairākums un vārtsargi
Sergejs Bobrovskis
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

2015. gada pasaules čempionāta hokejā finālu šodien sasniedza Kanādas (pusfinālā 2:0 pret mājiniekiem čehiem) un Krievijas (4:0 pret amerikāņiem) izlases. Pēc Olybet eksperta Guntara Pastes domām, par turnīra izšķirošās spēles favorītiem uzskatāmi kanādieši, kuri gūs vismaz divus vārtus un fenomenāli darbojas vairākumā. Tāpat lielu lomu spēlēs vārtsargi - Maiks Smits un Sergejs Bobrovskis.

Kanādas izlase pusfinālā laukuma saimniekus čehus apspēlēja ar lielu rezervi. Uzbrukumā izmantoja divas iespējas, aizsardzībā bija pārliecinoša - ja pretiniekiem izdevās tikt līdz vārtiem, tad aizsargi un Maiks Smits, kurš aizvada labu pasaules čempionātu, briesmas novērsa. Protams, nelāgu pēcgaršu atstāja Čehijai neieskaitītais vārtu guvums, jo tas būtu atjaunojis intrigu. Jā, Petrs Koukals ar vienu kāju atradās vārtsarga laukumā, bet netraucēja, jo ripa izlidoja starp kājsargiem. Pie 1:2 mačs noteikti izvērstos intriģējošāks, taču, skatoties no otras puses, čehiem atmaksāja par ceturtdaļfinālu, kad somiem neieskaitīja vārtu guvumu.

Nedomāju, ka ir pareizi izmaiņas noteikumos ieviest pirms lielajiem turnīriem, nevis ļaut sezonas gaitā spēlētājiem pielāgoties. Starptautiskā hokeja federācija iešāva sev kājā, vienā no pusfināliem nodzēšot intrigu, jo Kanāda pēcāk bija nesatricināma, mierīgi uzvarēja un varēja skatīties otru pusfinālu. Iedomājieties, kas notiktu, ja šādi noteikumi būtu Ziemeļamerikas mazajos laukumos. Vārtu priekšā spēle nenotiktu, visas ripas tiktu izmestas no aizsardzības zonas. Kad tad metīsim golus?

Krievijas un Amerikas Savienoto Valstu duelī pēc 40 minūtēm radās iespaids, ka paši krievi vairs netic, ka var iemest 21 gadu vecajam Konoram Helebakam. Piemēram, Iļjam Kovaļčukam vienas maiņas laikā bija divas iespējas, bet viņš nepārtraukti lādēja iekšā vēderā. Bija nolemtība, zuda ticība saviem spēkiem, kamēr amerikāņi izskatījās labi - kustējās, atvērās, pieturēja ripu. Un gribēja iemest tālajā stūrī. Nesanāca, Sergejs Bobrovskis atvairīja ripu pie Sergeja Mozjakina, kurš pretuzbrukumā ar fenomenālu metienu devītniekā guva uzvaras vārtus.

Un nodeva sveicienu Krievijas izlases iepriekšējam galvenajam trenerim Zinetulam Biļaļetdinovam, kurš Mozjakinu uz Soču olimpiskajām spēlēm nepaņēma ar vārdiem, ka "viņš nemaz nebūtu ticis līdz pretinieku vārtiem". Redz, tika un iemeta, tāpat trešajos vārtos atdeva rezultatīvu piespēli. Jā, Mozjakinam nav nekāds lielais ātrums, bet viņš izmanto savus plusus - atstrādāts metiens, piespēle, labi lasa spēli.

Dažiem Latvijas izlases spēlētājiem vajadzētu ņemt piemēru - nevis iedomāties, ka esi Mozjakins, bet strādāt pie metiena tā, kā to dara viņš.

Pamatus uzvarai ielika arī Aleksandrs Ovečkins, kurš padzēsa manas šaubas par pievienošanos komandai. Viņš pierādīja, ka ir augstas raudzes spēlētājs: bija moments, tas tika izmantots, plus beigās nepaskopojās un ļāva tukšos vārtos iemest Jevgeņijam Malkinam. Krievijas izlase ir vienota, nav žēl padalīties, un tieši to prasa Oļegs Znaroks. Lai cits par citu kristu un celtos, lai nebūtu individuālistu, kuriem personīgais labums svarīgāks par komandas panākumiem.

Pēc hokeja skaistuma, kombinācijām un zīmējumiem Kanāda pasaules čempionātā izskatās vislabāk. Otrajā vietā liktu zviedrus, kurus Krievijas izlase jau izsita. Taču fināla favorīti noteikti ir kanādieši. Domāju, ka izšķirošajā mačā vismaz četrus piecus vārtu guvumus ieraudzīsim, Kanāda iemetīs vismaz divus.

Visu izšķirs vārtsargi - Smits un Bobrovskis -, kā arī skaitliskā vairākuma realizācija. Kanādieši pārsvaru izmanto fenomenāli - ja viņiem finālā būs trīs vairākumi, tad būs vismaz viens vārtu guvums -, kamēr Krievija pret amerikāņiem mocījās un neko sevišķu neparādīja. Šaubos, ka aizsardzībā redzēsim rupjas kļūdas, jo abās komandās ir augsta kalibra spēlētāji.

  +3 [+] [-]

, 2015-05-17 00:31, pirms 9 gadiem
Krievi zaudēs dēļ savas aizsardzības un kanādas krutākajām izspēlēm.
P.S vai var šeit neiejaukt politiku!!!

  +5 [+] [-]

, 2015-05-17 00:42, pirms 9 gadiem
No vienas puses jau pozitīvi - sen gaidītā tikšanās - Kanāda varēs parādīt, kas ir kas, kurš kuram un ko kur stūķē... nu, domu sapratāt.
Ar visām četrām par Kanādu un graujošu rezultātu!
Slēpts komentārs: raivisra

  +6 [+] [-]

, 2015-05-17 01:03, pirms 9 gadiem
" ar visām 100 par to lai RUS vinētu "

jo patiikamaak buus man ja Kanaada uzvarees pufaikas!
tik loti patiik krievinju aplauzieni finaala krievinju nodurtaas galvas gribeesu redzeet

     [+] [-]

, 2015-05-17 01:07, pirms 9 gadiem
ar visu par to, lai būtu airaujoša spēle.

     [+] [-]

, 2015-05-17 01:34, pirms 9 gadiem
Kanāda izvazās urālus kā mazas meitenes.

  +8 [+] [-]

, 2015-05-17 01:43, pirms 9 gadiem
Bez politikas mūsdienās neiztikt, un par to Krievija pati "rūpējas". Lai kā es varētu cienīt atsevišķu krievu hokejistu meistarību un viņu treneru prasmi, hokejs tomēr ir komandu spēle, un, kamēr šie hokejisti (un treneri) startēs zem agresoru karoga, es būšu pret šo KOMANDU. Jo labi zināms, kādiem mērķiem Kremlis izmanto visus savus sporta sasniegumus. Es varu priecāties par foršiem Ovečkina goliem NHL, bet ne PČ.
Un, pat atstājot malā politiku, katrā gadījumā būšu par kanādiešiem, jo tieši viņi ar savu pārliecinošo spēli ir pelnījuši būt par čempioniem!

  +3 [+] [-]

, 2015-05-17 01:58, pirms 9 gadiem
Krievija ne tuvu nestāv Kanādai, kanādieši pārbrauks pāri RUS. Par CAN!!

  +1 [+] [-]

, 2015-05-17 03:16, pirms 9 gadiem
Šī frāze ir ļoti laba:" Dažiem Latvijas izlases spēlētājiem vajadzētu ņemt piemēru - nevis iedomāties, ka esi Mozjakins, bet strādāt pie metiena tā, kā to dara viņš."
Par politiku diemžēl tā ir, ka kremlis politizē jebko, uz kā fona stāstīt cik viņi bezgalīgi pārāki... un tas ar domu, ka visur apkārt ir fašisti!!! Īstenībā baigi vienkārša smadzeņu pārprogramēšana, turklāt Čerčils, ja nemaldos bija tas, kurš teica, ka nākotnes fašisti būs zem anti fašistu ādas tērpušies.
Ja godīgi, tad olimpiāde paskaidroja labi, kas ir kas. Bet finālā Krievija un Kanāda tik un tā ir interesanti! Vienā pusē Krosbijs, otrā Malkins, utmldz.

     [+] [-]

, 2015-05-17 03:28, pirms 9 gadiem
raivisra rakstīja: ar visām 100 par to lai RUS vinētu
es ari dodu visus 100,ka tu neesi isti riktigs

  +1 [+] [-]

, 2015-05-17 07:36, pirms 9 gadiem
ja krievi būs piečurājuši bikses kā pret asv pirmos divus perīodus ļīdz gūtajiem vārtiem, tad kanāda sagraus viņus

  -2 [+] [-]

, 2015-05-17 09:04, pirms 9 gadiem
Kanāda uzvarēs, ir viņi pelnijuši kļūt par čempioni.
P.S nevajag jau krievus saukt par urāliem, bet kam es te stāstu? Jums rietumu propaganda iebāza galvā faktu ka visi krievi ir putini?

     [+] [-]

, 2015-05-17 09:06, pirms 9 gadiem
ja nepažēlos kā to izdarija pret čehiem un iemetīs tukšos, tad rezultāts būs 4:2 can labā pēc čempionāta pēdējās sirēnas.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-17 09:21, pirms 9 gadiem
vienīgā reize kas esmu par CAN ir tad kad viņi spēlē pret Krieviju

  -2 [+] [-]

, 2015-05-17 09:26, pirms 9 gadiem
Krieviem līdz šim vāji pretinieki bijuši, tādēļ tagad smagi norausies. Sudrabs garantēts.

     [+] [-]

, 2015-05-17 09:32, pirms 9 gadiem
krieviem ir daži lieliski meistari un vārtsargs kuram gan smagi klāsies pret Kanādas uzbrukumiem. bet vai ar to pietiks lai uzvarētu tādu mašīnu kā Can, stipri šaubos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-17 09:40, pirms 9 gadiem
girgersons rakstīja: Kanāda uzvarēs, ir viņi pelnijuši kļūt par čempioni.
P.S nevajag jau krievus saukt par urāliem, bet kam es te stāstu? Jums rietumu propaganda iebāza galvā faktu ka visi krievi ir putini?
Krievija pati ir uztaisījusi sev tēlu pasaulē. agresija pret kaimiņvalstīm, neticami meli un vēstures sagrozīšana, mūžīgā jaukšanās kaimiņvalstu iekšējās lietās bet nerunāsim tagad par politiku. krievi gandrīz visi ir tikai par putina politiku, ja kas bet šo tēmu tagad atstāsim jo tas var pāraugt garās, neauglīgās diskusijās

     [+] [-]

, 2015-05-17 09:41, pirms 9 gadiem
hilss rakstīja: Putins 8 vārtus guva veterānu spēlē. Tur spēlēja tādi hokejisti kā Burē un Fetisovs. Putins ir īsts prezidents un paraugs savi tautai un citām tautām.
īsts vadonis un fīrers. Kims nobāl un var ūdeni pienest. Kārtīgs austrumu despots un krievu tautas saimnieks.

     [+] [-]

, 2015-05-17 09:41, pirms 9 gadiem
Znaroks pēc spēles intervijā: nu eta kanada!! Ceru ka laba spēle būs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-17 11:44, pirms 9 gadiem
hilss rakstīja: Putins 8 vārtus guva veterānu spēlē. Tur spēlēja tādi hokejisti kā Burē un Fetisovs. Putins ir īsts prezidents un paraugs savi tautai, un citām tautām.
Nu Putins ir Meistars ar lielo burtu! Ja Znaris pakāsīs Kanādai, tad žurnālisti, federācija un Mutko viņu dzīvu apēdīs, kāpēc nav paņemts izlasē.

     [+] [-]

, 2015-05-17 13:47, pirms 9 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: " ar visām 100 par to lai RUS vinētu "

jo patiikamaak buus man ja Kanaada uzvarees pufaikas!
tik loti patiik krievinju aplauzieni finaala krievinju nodurtaas galvas gribeesu redzeet
nu nav tev prieka dzīvē , nu nav

     [+] [-]

, 2015-05-17 14:04, pirms 9 gadiem
Nav jābūt speciālistam, lai pateiktu, ka spēles likteni izšķirs vairākums un vārtsargs.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-17 14:51, pirms 9 gadiem
Lai arī būšu par kanādiešiem,nudien neesmu pārliecināts,ka Kanāda pārbrauks pāri Krievijai.Nevajag noniecināt pretinieku,kurš ir pietiekoši spēcīgs.Tāpēc nevajadzētu mētāties ar lozungiem ,lai pēc tam nedabūtu tos pašus sejā no dažiem SC hokeja foruma "austrumu drauģeļiem"

     [+] [-]

, 2015-05-17 15:12, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Lai arī būšu par kanādiešiem,nudien neesmu pārliecināts,ka Kanāda pārbrauks pāri Krievijai.Nevajag noniecināt pretinieku,kurš ir pietiekoši spēcīgs.Tāpēc nevajadzētu mētāties ar lozungiem ,lai pēc tam nedabūtu tos pašus sejā no dažiem SC hokeja foruma "austrumu drauģeļiem"
es pat draugu loka derībās lieku uz KRE
kaut kāda sajūta, ka tie austrumu lamzaki izlīdīs