Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kārtas centrālajā spēlē prognozē "Metta"/LU uzvaru

Rolands Eliņš

Kārtas centrālajā spēlē prognozē "Metta"/LU uzvaru
"Metta"/LU futbolists Romāns Rožkovskis
Foto: Māris Greidāns

Svētdien, 17.maijā vienā no dienas spēlēm tiks aizvadīta SMScredit.lv Virslīgas 7.kārtas intriģējošākā cīņa - savā starpā tiksies FB Gulbene un FS METTA/Latvijas Universitāte, abām komandām līdzšinējā sezonā vēl neesot piedzīvojušām uzvaras priekus, kā arī tieši starp šīm divām vienībām tiek prognozēta sīvākā cīņa par vietas saglabāšanu Virslīgas čempionātā. FutbolaVirsliga.lv piedāvā sporta žurnālistu viedokli un prognozes par šo spēli.

Pamatojoties uz žurnālistu pirmssezonas prognozēm, tieši starp šīm divām komandām paredzama visintriģējošākā cīņa par vietas saglabāšanu Virslīgā, turklāt arī čempionāta pirmais ceturksnis vēsta tieši šādu situāciju - FS METTA/Latvijas Universitāte ar 6 spēlēs izcīnītu punktu (neizšķirts pret FK Jelgava) ieņem 7.vietu, savukārt FB Gulbene joprojām ir bez gūtiem punktiem un atrodas likumsakarīgi tabulas pašā lejasgalā. Šonedēļ uzrunātie žurnālisti Pēteris Neimanis (Ventas Balss) un Agris Suveizda (Sportacentrs.com) par uzvarētāju domā līdzīgi.

Pēteris Neimanis

Laikraksta ''Ventas Balss'' sporta žurnālists, interneta TV tiešraižu komentētājs Ventspils sporta notikumiem

''Skatoties statistikā, viss liecina par sliktu gulbeniešiem, kuri paši guvuši mazāk (2 pret 3), ielaiduši vairāk (17 pret 13) un pie punktiem arī vēl tikuši nav, kamēr Metta/LU rēķinā ir vismaz viens. Un ja vēl nedaudz vairāk veiksmes, ej nu sazini, vai rīdzinieki nebūtu tikuši vēl pie kāda. No šī viedokļa favorīti ir viesi no Rīgas. Arī spēles ziņā studenti līdz šim it kā jau izskatījušies pārliecinošāk, kaut FB ''Gulbene'' bija pa spēkam sarūpēt lielas galvas sāpes FK Ventspils (1:2), turklāt viņu pašu laukumā. Jau pēc šī mača, kas komandai bija pirmais atgriešanās sezonā Virslīgā, galvenais treneris Vladimirs Pačko izteicās, ka ar nepacietību gaida brīdi, kad izdosies nokārtot visas formalitātes un pieteikt čempionātam leģionārus, taču nu ir skaidrs,ka tik ātri tas nenotiks. Tā kā līdz vasaras vidum nekas cits neatliks, kā mēģināt atrast iespējas punktus paņemt ar tiem spēkiem, kādi nu komandā ir.

Bet Metta/LU noteikti ir no tiem sāncenšiem, pret kuriem punktus vajadzētu ņemt, ja vien tāda punktu ņemšana vispār ir plānos. Spēle notiks Gulbenē, uz dabiskā zālāju, kādu studentu kājas šosezon vēl nav skārušas, turklāt viņiem tas vispār būs tikai otrais izbraukuma mačs, kamēr mājiniekiem – otrā spēle savu līdzjutēju priekšā. Tas viss izredzes vismaz izlīdzina, un, ja vien Metta/LU negūs ātrus vārtus (bet rīdzinieki līdz šim izcēlušies tieši ar ātri zaudētiem vārtiem), mūs gaida 90 minūtes aizraujoša futbola. Futbola ziņā saturīgāk līdz šim tomēr izskatījušies rīdzinieki, tāpēc sava prognozē priekšroku tomēr došu viņiem, neizslēdzot iespēju, ka punktu paņemt tomēr var arī mājinieki.''

Prognoze: 1:2

Agris Suveizda

Portāla Sportacentrs.com žurnālists, futbols interneta TV tiešraižu komentētājs

''Domāju, ka izteikta spēles favorīte būs "Metta"/LU. Ne komandas potenciāls, ne sniegums īsti neatbilst tiem rezultātiem, kādi pagaidām bijuši. To pašu gan nevarētu teikt par rīdzinieku punktu skaitu – tas varēja būt lielāks, taču ne kardināli. Lai precīzāk saprastu domu – "Metta"/LU potenciāla ziņā pirmajam sešiniekam ir krietni tuvāk nekā "Gulbene", taču no tā joprojām atpaliek pietiekami, lai punkti nekrātos tik raiti.

Arī līgas jaunpienācēji pagaidām bijuši pietiekami sarežģīts pretinieks. Varbūt vienīgi spēlē pret "Skonto" gulbeniešiem nebija nekādu variantu un sagrāve bija neizbēgama – jautājums tikai, kad "Gulbene" salūzīs. Toties pārējās spēlēs "Gulbene" aizvadījusi pa vairākiem labiem periodiem, kuros ar veiksmes palīdzību varēja ieķerties spēlē. Un pēdējā mačā pret "Jelgavu" (1:3) arī parādīja, ka tai ir kāds ļoti bīstams trumpis – Jānis Lapss, kurš, ja šādi turpinās, auta metienu ziņā izkonkurēs Mārci Ošu.

Vēl divi nelieli "Gulbenes" trumpīši – mājas laukums un kādreiz ļoti talantīgā Aleksandra Solovjova atgriešanās pēc trīs spēļu diskvalifikācijas izciešanas. Turklāt, kamēr "Gulbenei" atgriežas Solovjovs, "Metta"/LU zaudējusi ļoti būtisku spēlētāju – Ingaru Sarmi Stugli, kurš pēc jelgavnieka Dariuša Latkas kļuvis par otro, kurš jau paguvis sakrāt četrus brīdinājumus. Tas gan nav nekāds pārsteigums, jo, ja konkrētajās epizodēs tiesneši būtu lēmuši stingrāk, Stuglis jau divreiz varēja tikt arī pie sarkanās kartītes.''

Prognoze: 0:2

Spēle notiks rīt Gulbenē, un tās sākums paredzēts 14:00.

Izmantotie resursi:
7.kārtas centrālā spēle: ekspertu prognozes -...

  -3 [+] [-]

, 2015-05-16 13:22, pirms 9 gadiem
nesaprotu, ko šie eksperti tā slavina Mettu un tās potenciālu. Manuprāt, sastāva ziņā, šī ir vājākā Mettas komanda kopš tā bijusi Virslīgā. Ja nu vienīgi pirmajā sezonā, kad studenti sāka spēlēt virslīgā, sastāvs bija par kripatu švakāks.

  -2 [+] [-]

, 2015-05-16 13:26, pirms 9 gadiem
Neizšķirts, 1:1 vai 2:2

     [+] [-]

, 2015-05-16 13:32, pirms 9 gadiem
Es arī domāju,ka Gulbene varētu tikt pie pirma punkta.Tikai tas rezervistu soliņs īss un ar mazāk pieredzējušiem spēlētājiem.

     [+] [-]

, 2015-05-16 14:10, pirms 9 gadiem
Laimes Lāci, ar ko tad piemēram pagājušās sezonas Mettas sastāvs ir labāks, ja pieņem, ka aizgājuši projām ir tikai Pallo, Milašēvičs, Putāns un Kalns, no kuriem par vienīgo vērā ņemamo zaudējumu var uzskatīt Pallo, bet par Milašēviča aizešanu būtu tikai jāpriecājas!
Toties vietā ir Ševeļovs, Pētersons un Daņilovs, kuri ir stabili Virslīgas spēlētāji jau n-tos gadus (it sevišķi pirmais)! Tāpat arī Giļņičs ir ja ne labākais malējais aizsargs (jo Mettā ir spēlējis Gabovs - spīdējis gan vairāk kā balsta pussargs) kādu Metta ir redzējusi, bet labāks par to pašu Rihertu vai Skābārdi ir gan!

     [+] [-]

, 2015-05-16 15:04, pirms 9 gadiem
Centrālā spēle???

Novēlu Gulbenei uzvaru!!!

  +2 [+] [-]

, 2015-05-16 16:43, pirms 9 gadiem
Pēc manām domām Menta uzvarēs ar rezūltātu 2:1 !

  +1 [+] [-]

, 2015-05-16 19:05, pirms 9 gadiem
Metta uzvarēs!!!