Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Astafjevs un Pučinsks: "Tā bija laba reklāma kausa finālam"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Astafjevs un Pučinsks: "Tā bija laba reklāma kausa finālam"
"Jelgavas" galvenais treneris Vitālijs Astafjevs
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

Jurģis Pučinsks un Vitālijs Astafjevs pēc FK "Ventspils" un FK "Jelgava" "SMSCredit.lv" Virslīgas mača (0:0) bija apmierināti ar komandu parādīto futbolu un izteica pārliecību, ka tāds mačs bija laba reklāma gaidāmajam Latvijas kausa finālam, kur cīņa būs tik pat aizraujoša.

"Kausa fināla ģenerālmēģinājums izdevās. Tā bija ļoti laba spēle, tiki žēl, ka tā noslēdzās 0:0. Neguvām vārtus, lai gan momenti bija arī mums. Bija redzams, ka abas komandas domā par uzvaru un tā arī spēlē, ātri pārvarot laukuma centru. Arī kopumā spēles līmenis bija labs, bet es ceru, ka kausa finālā tas būs pat vēl labāks. Ļoti labi, ka tad neizšķirts nedrīkstēs būt un pēc dažām dienām mēs noskaidrosim, kura komanda tad ir spēcīgāka," laba noskaņojumā pēc mača bija FK "Jelgava” galvenais treneris Vitālijs Astafjevs.

Ventspilnieku vadītājs Jurģis Pučinsks bija nedaudz piezemētāks: "Vispirms gribu pateikties komandai par atdevi laukumā, cīņas sparu un pacietību. Mums tagad ir tāds nopietns posms, daudz labu, spēcīgu spēļu, tāpēc varēja jau paredzēt, ka šodien mums neklāsies viegli. Pēdējā mačā Liepājā paveicām lielu darba apjomu, bijām agresīvi, bet šodien tā nedaudz pietrūka. Nepārsteidza sāncenšu spēle. Viņi gaidīja savas iespējas un sagaidīja – bija gan pārliktnis, gan moments beigās. Man, protams, gribētos, lai mēs tādus posmus ar nopietniem mačiem uztvertu mierīgi. Lai esam tiem gatavi. Šodien it kā jau bijām, tomēr emocionāli nedaudz pietrūka.”

Pučinsks nenoliedz, ka pēdējos mačos ir problēmas ar momentu veidošanu un realizāciju, bet risinājumi tam tiek meklēti. Piemēram, šajā mačā uz aizsardzības flangu bija novirzīts Alans Siņeļņikovs, un treneris uzskata, ka tas darbojās labi: "Šodien pat momentu bija ļoti maz. Ja citās spēlēs momentus tomēr sanāca izveidot, tad šodien vairāk pat bija jānodarbojas ar graušanu nekā veidošanu. Protams, tas, ka negūstam vārtus, uztrauc. Pie tā ļoti nopietni strādājam, arī runājam, jo svarīgs ir arī psiholoģiskais moments. Siņeļņikovs tika novirzīts uz aizsardzības flangu tieši ar domu pastiprināt tā palīdzību uzbrukumā, un viņa sadarbība ar Mordatenko brīžiem nostrādāja ļoti labi. Runājot par Mordateko debiju pamatsastāvā, tad tā bija laba, bet es zinu, ka viņš var vēl vairāk. Protams, saprotu, ka traucēja arī stress. Patīkami, ka izdevies tā pamazām sagatavot spēlētāju debijai pamatsastāvā, kas tikai pierāda, ka tādas iespējas ir katram.”

"Jelgava" pēc maiņām uz brīdi krietni nometa apgriezienus un ilgu laiku spēlēja tikai aizsardzībā. Astafjevs uzsver, ka maiņas nebija veiktas ar domu nosargāt neizšķirtu, bet tieši pastiprināt uzbrukumu: "Maiņas nekādā ziņā nebija ar domu samazināt spēles tempu. Gluži pretēji, vēlējāmies iesaistīt spēlē svaigus spēlētājus, lai noturētu to tempu, kāds bija pirms tam. Protams, ka ap kādu 60. minūti, kad sākās maiņas, spēlētāji jau ir pagurušāki, tāpēc mazāk ir ātru uzbrukumu, taču tas nenozīmēja, ka jau sākām domāt par rezultāta noturēšanu. Mača beigās bija momenti, kas tieši bija šo maiņu sekas.”

Pavisam drīz – 20. maijā – abas komandas Ventspilī tiksies vēlreiz, šoreiz aizvadot Latvijas kausa finālu. Treneri bija vienisprātis, ka šī spēle iezīmēja finālmača norisi un atmosfēru laukumā. "Tas noteikti būs kaujiniecisks mačs, būs daudz cīņas un labs futbols. Citādāk nemaz nedrīkst būt, jo kausa finālā tiekas šī brīža labākās komandas, jo nejauši nonākt tur nav iespējams. Tas būs liels notikums," pārliecināts Astafjevs.

     [+] [-]

, 2015-05-17 16:51, pirms 9 gadiem
Jurģim Pučinskim ar komandu izdevies uzstādīt kārtējo rekordu FK Ventspils vēsturē.Nezinu tikai pie kādiem rekordiem to atzīmēt,pozitīviem vai negatīviem.Drīzāk jau pie otrā varianta.Respektīvi, vēl nakad komanda virslīgā nav nospēlējusi četras spēles neizšķirti pēc kārtas,kā arī trīs pēc kārtas 0-0 nav bijis. Atklāti sakot tāds "sušņaks" neiepriecina.Vairāki labi spēlētāji ar vārdu Latvijas futbolā nav ne tuvu savai labākajai sportiskai formai.Cerams,ka situāciju treneru kolektīvs spēs uzlabot.