Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča iekļūst ceturtdaļfinālā Itālijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marcinkeviča iekļūst ceturtdaļfinālā Itālijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča šodien Itālijas pilsētas Kazertas ITF 25 000 sacensībās ar 7:5, 7:6(5) apspēlējusi Šveices sportisti Viktoriju Golubiču, garantējot vietu šī turnīra ceturtdaļfinālā. Vēlāk vakarā Diāna centīsies sasniegt pusfinālu dubultspēlēs.

19 gadus vecā Marcinkeviča (WTA rangā vienspēlēs 326., dubultspēlēs 303.) šonedēļ spēlē Itālijā – Kazertas ITF turnīrā ar balvu fondu 25 000 ASV dolāru. Vienspēļu turnīrs latvietei sākās ar vienu kvalifikācijas maču, kurā 6:4, 6:4 panākums pret baltkrievieti Aleksandru Sasnoviču (WTA 640.). Vakar pamatturnīra 1.kārtā pretiniekos bija japāniete Misa Eguči (WTA 213.). Gandrīz triju stundu cīniņā Diāna salauza pretinieci ar 6:7(3), 7:5, 6:1.

Šodien 2.kārtas spēle. Tajā pretiniece pēc ranga vājāka – 547. vietu ieņemošā Viktorija Golubiča (Šveice). Arī viņa turnīru sāka no kvalifikācijas, bet 1.kārtā uzveica citu japānieti Juriku Semu (WTA 181.). Abas tenisistes pirms gada bija tikušās turnīrā Čehijā, kad trijos setos uzvarēja šveiciete.

Šodienas spēli labāk iesāka Diāna (3:0), taču pretiniece uzvarēja piecus no nākamajiem sešiem geimiem pēc kārtas, iegūstot iespēju izservēt setu. Savu iespēju šveiciete gan neizmantoja – Marcinkeviča atguva breiku, bet pēc tam uzvarēja vēl divus geimus pēc kārtas – 7:5. Otrā seta ievadā sportistes uzvarēja pie savām servēm, bet piektajā geimā pie breika tika Golubiča (3:2). Latvijas sportiste uz to atbildēja ar trīs geimiem pēc kārtas, nokļūstot tikai geima attālumā no triumfa.

Spēles turpinājums gan aizritēja pēc īstām dāmu tenisa tradīcijām – Diāna palaida garām iespēju izservēt setu (un maču), vēlāk to pašu nepaveica Golubiča (pie 6:5). Tādējādi nācās spēlēt taibreiku. Tajā Latvijas tenisiste bija iedzinējos tikai pašā sākumā (0:1), bet cīņu noslēdza ar sekmīgu saīsināto sitienu – 7:5, 7:6(5). Iekļūšana ceturtdaļfinālā Diānai devusi 15 reitinga punktus (viens no tiem par kvalifikācijas pārvarēšanu). Nākamajā cīņā pretī stāsies serbiete Aleksandra Kruniča, kura šajā turnīrā izlikta ar 7.numuru. Pret šo 19 gadus veco sportisti, kurai rangā 244.vieta, Diāna līdz šim nav spēlējusi.

Vēlāk vakarā Marcinkevičai bija jāspēlē dubultspēļu turnīra ceturtdaļfināla mačs. Viņas pāriniece turnīrā ir rumāniete Laura-Joana Andreja, bet pretiniekos bija ar 4.numuru izliktais Rumānijas un Polijas duets – Madalina Gojnea un Magda Linete. Diemžēl šajā spēlē uzvarēt neizdevās - 4:6, 3:6. Dubultspēļu rangā nopelnīti 14 punkti.

Ne tik sekmīgi šodien veicies citai Latvijas tenisistei Līgai Dekmeijerei. Viņa kopā ar krievieti Mariju Kondratjevu centās pārvarēt Prāgas (Čehija) ITF 100 000 dubultspēļu turnīra 1.kārtu. Pretiniekos bija rangā zemāk esošais mājinieču duets Martina Kubičikova un Tereza Smitkova. Pirmo setu čehietes uzvarēja ar 6:4, bet otrajā Dekmeijere un Kondratjeva revanšējās ar identisku rezultātu. Supertaibreikā Latvijas un Krievijas duets izsēja 5:1 vadību, beigās zaudējot ar 9:11. Līdz ar to viņām šis turnīrs noslēdzies ar viena reitinga punkta iegūšanu. Rīt Prāgas vienspēļu ceturtdaļfinālu centīsies sasniegt Anastasija Sevastova, kuras pretiniece būs Timeja Baboša no Ungārijas.

Izmantotie resursi:
ITF - International Tennis Federation

     [+] [-]

, 2012-05-17 09:12, pirms 12 gadiem
Dekmeijere vairs pat ITF turniros nevar uzzvaret,nesaprotu, ka vina ranga tik augstu turas???
Marcinkevica malacis,ta turpinat!!!