Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Iguodala un "76ers" Filadelfijā centīsies pārņemt vadību sērijā

Iguodala un "76ers" Filadelfijā centīsies pārņemt vadību sērijā
Andrē Iguodala un Pols Pīrss
Foto: AP/Scanpix

Šonakt plkst. 2.00 pēc Latvijas laika Filadelfijā, Wells Fargo Center basketbola arēnā, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra otrās kārtas trešo maču sērijā līdz četrām uzvarām aizvadīs vietējā „76ers” vienība, kura mērosies spēkiem ar Reižona Rondo pārstāvēto Bostonas „Celtics”. Pašreiz sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Filadelfijas „76ers” basketbolisti, kuri 1. kārtā pārspēja regulārās sezonas labāko komandu Čikāgas „Bulls”, ir apņēmības pilni radīt vēl kādu pārsteigumu šīs sezonas play-off turnīrā. Vienu pārsteigumu aizvadītajā cīņā, pieveicot izbraukumā ar 82:81 „Celtics”, viņi jau spēja radīt.

Trešā cīņa šajā sērijā notiks Filadelfijā, kur „76ers” vēl šīs sezonas izslēgšanas turnīrā nav cietusi neveiksmi (bilance 3-0). Izslēgšanas turnīra otrās kārtas mači Filadelfijā nav aizvadīti kopš 2003. gada, kad komandu vadīja Lerijs Brauns un komandas līderis bija Alens Aiversons.

Filadelfijas vienībai regulārās sezonas noslēguma daļā bija problēmas noslēgt sev par labu mačus, kuros uzvarētājs tika noskaidrots tikai mača galotnē, tādēļ nācās piedzīvots vairākus zaudējumus ar mazu punktu starpību, taču izslēgšanas turnīrā „76ers” basketbolistiem divos no iepriekšējiem trijiem mačiem ir izdevies izcīnīt uzvaras saspringtās mača galotnēs. 1. kārtas sērijas sestajā mačā filadelfieši ar viena punkta pārsvaru pieveica „Bulls” ar 79:78, aizsūtot to atvaļinājumā, un arī pirmdien uzvara bostonieši tika pieveikti ar viena punkta pārsvaru.

„Viņi pieveica ļoti labu komandu – Čikāgas „Bulls”,” tā izteicās Rejs Alens, „un tam jābūt par atgādinājumu mums pašiem.”

„Celtics” komandas nometnē galvassāpes rada tas, ka pieredzējušos komandas līderus nomoka traumas. Pols Pīrss izjūt sāpes kreisajā ceļgalā, bet Rejam Alenam problēmas rada labā potīte. Abi divi 2. kārtas sērijas mači ritēja punkts punktā līdz pat mača izskaņai, tādēļ visiem līderiem bija jāatrodas laukumā, kas, protams, tikai vēl vairāk nogurdināja viņus, un arī traumas lika par sevi manīt.

„76ers” līderis Andrē Iguodala zina, ka Bostonas kapteinis Pīrss, neskatoties uz savainojumiem, vienmēr var būt bīstams, ja atrodas laukumā. „Es cenšos viņu nosegt vienalga, vai viņš ir savainots vai nav. Šī ir bijusi grūta sezona daudziem spēlētājiem. Ir dienas, kad jūties labi, bet ir dienas, kad jūties slikti.”

Sērijas otrajā mačā Bostonas vienība pirmās trīs ceturtdaļas ļoti neveiksmīgi apdraudēja pretinieku grozu, un tikai noslēdzošajā desmitminūtē „Celtics” basketbolisti regulāri spēja iekarot „76ers” grozu. Alens vainu novēla uz to, ka uzbrukumā komanda ir aizmirsusi, ko nozīmēt dalīties ar bumbu. Rondo pašam ir jāuzbrūk grozam vai jāizkārto Lielā trijnieka spēlētājiem labi metieni, taču, ja tas neizdodas, rodas problēmas, jo Bostonas vienība saspringtu maču galotnē uzbrukumā nevar uzticēties Brendonam Basam.

„Man nepatīk fakts, ka mača pirmajās trīs ceturtdaļās uzbrukumā mēs nespēlējām pareizi,” tā „Celtics” galvenais treneris Doks Riverss. „Es vienmēr uzņemos atbildību par to. Kaut kā man ir jāizdomā, kā tikt galā ar šo problēmu.”

Sērijas otrā mača lielākais pārsteigums bija „76ers” pirmgadnieks Lavojs Alens, kuru Filadelfija aizvadītā gada draftā izvēlējās otrajā kārtā. Rūkijs pirmdienas mačā guva 10 punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem. ESPN pirms šīs sezonas Alenu ierindoja 500. vietā starp visiem NBA spēlētājiem.

”Thunder” pirms došanās uz Losandželosu centīsies panākt 2-0 sērijā

Oklahomsitijas vienība ar Kevinu Durantu un Raselu Vestbrūku priekšgalā savā laukumā šonakt plkst. 4.30 pēc Latvijas laika cīnīsies pret Kobe Braientu un „Lakers”. Sērijas pirmajā mačā Losandželosas vienībai bija maz izredžu uz panākumu, jo OKC pieļāva vien četras kļūdas visā mačā un arī pretinieku līderi bija gandrīz neapturami.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 34

  • 52


     [+] [-]

, 2012-05-16 19:18, pirms 12 gadiem
Lai šoreiz atkal iet Sixers!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-16 19:43, pirms 12 gadiem
Ja Celtics būs veseli un gatavi spēlei, Sixeri zaudēs savu fanu priekšā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-16 20:18, pirms 12 gadiem
Piirsam 10.5 pts un 25% FG un ar to visu Sixeri uzvar tikai par 1 punktu. Celtics netiek uzskatiiti par favoriitiem, tachu man domaat, ka uzvilks shonakt.

  +3 [+] [-]

, 2012-05-16 20:33, pirms 12 gadiem
sysonpyh Nr.2 rakstīja: Piirsam 10.5 pts un 25% FG un ar to visu Sixeri uzvar tikai par 1 punktu. Celtics netiek uzskatiiti par favoriitiem, tachu man domaat, ka uzvilks shonakt.
ja viņu sedz Igudola, tad viņa stati nav nekāds brīnums,
go sixers

  +1 [+] [-]

, 2012-05-16 21:46, pirms 12 gadiem
Par LAL uzvaru un interesantu speli. GO LAL ,GO KOBE

     [+] [-]

, 2012-05-17 01:51, pirms 12 gadiem
popovich rakstīja: ja viņu sedz Igudola, tad viņa stati nav nekāds brīnums,
go sixers
Nevar nepiekrist,.