Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunajiem talantiem tik veiksmīgais Nāciju motokross šogad nenotiks

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas jaunajiem talantiem tik veiksmīgais Nāciju motokross šogad nenotiks
Edvards Bidzāns 2018. gadā bija viens no Latvijas izlases uzvaras kaldinātājiem. Foto: Junior MX Team Latvia

Ņemot vērā situāciju pasaulē, organizatori bijuši spiesti atcelt šogad Beļģijā plānotās "Coupe de l'Avenir" sacensības, kas Latvijas jaunajiem motokrosa braucējiem ir viens no ikgadēji svarīgākajiem pasākumiem.

"Mums jau bija nojauta, ka par to nāksies paziņot, bet tagad, kad "Youthstream" ir pārcēluši pasaules un Eiropas motokrosa čempionāta Trentino posmu uz 3. un 4. oktobri, mēs esam spiesti atcelt "Coupe de l'Avenir" sacensības," teikts organizatoru izplatītajā paziņojumā. "Sportisti, kas startē Eiropas čempionātā, līdz ar to nevarētu pārstāvēt savas valstis, bet tā kā mums nav iespējas mainīt norises laiku, cita risinājuma nav."

Ik gadu uz Beļģiju piedalīties "Coupe de l'Avenir" motokrosā dodas arī Latvijas komanda.

Pērn otro vietu izcīnīja Latvijas MX65 komanda, bet tās pārstāvim Tomasam Šaicānam bija otrā vieta individuālajā ieskaitē. Tāpat individuāli pie godalgas tika Roberts Lūsis, kurš pārstāvēja EMX86 komandu un izcīnīja trešo vietu. Latvijas izlases kopējo rezultātu ļoti ietekmēja vairāku braucēju kvalifikācijā gūtās traumas.

Tikmēr 2018. gads Latvijas junioru komandai atnesa triumfu "Coupe de l'Avenir" motokrosā. Toreiz MX65 klasē Jānis Reišulis uzvarēja abos braucienos, bet MX85 klasē otro un pirmo vietu guva Edvards Bidzāns.

Neoficiāli "Coupe de l'Avenir" tiek dēvēts arī par Nāciju motokrosu bērniem un jauniešiem, kam tās bieži vien ir gada prestižākās sacīkstes.