Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Rennes" īpašnieks ziedos 100 miljonus Parīzes Dievmātes katedrāles rekonstrukcijai

Agris Suveizda

"Rennes" īpašnieks ziedos 100 miljonus Parīzes Dievmātes katedrāles rekonstrukcijai
Fransuā Anrī Pino. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Franciju vakar šokēja ugunsgrēks, kas nodarīja smagus bojājumus Parīzes Dievmātes katedrālei. Kā vēsta franču mediji, virkne franču uzņēmumu katedrāles atjaunošanai saziedojuši jau ap 700 miljoniem eiro.

Viens no lielākajiem ziedotājiem ir Fransuā Anrī Pino, kura vadītajai grupai "Kering" pieder tādi luksusa preču brendi kā "Gucci", "Yves Saint Laurent" un citi. Pino pieder arī holdinga uzņēmums "Groupe Artemis", kas nodarbojas ar mākslu, izsolēm, apdrošināšanu un medijiem un kas ir Francijas futbola kluba "Stade Rennais" īpašnieks. Rennā dzimušais Pino katedrāles atjaunošanai apsolījis ziedot 100 miljonus eiro, kas ir krietni vairāk nekā futbola kluba gada budžets.

"Iepriekšējā vakarā, gluži kā daudzi francūži, skatījos, kā katedrāle traģiski nodeg manu acu priekšā. Biju ārkārtīgi šokēts un, tāpat kā visi pārējie, raudāju. Un sacīju, ka man kaut kas ir jādara," ziedošanas iemeslus komentēja Pino. "Šī katedrāle ir cilvēces kultūras mantojums." Pa 200 miljoniem eiro katedrāles atjaunošanai apsolījuši ziedot arī "LVMH Moet Hennesy Louis Vuitton" grupas vadītājs Bernārs Arno un Fransuāzas Betenkūras Mejersas ģimene, kurai pieder uzņēmums "L'Oreal". Savukārt 100 miljonus atjaunošanai atvēlējusi naftas un gāzes uzņēmums "Total".

"Rennes" šajā sezonā ar 43 punktiem 32 spēlēs ieņem tikai desmito vietu Francijas čempionātā, taču ir iekļuvusi Francijas kausa finālā, kur spēlēs pret PSG, un sasniedza UEFA Eiropas līgas astotdaļfinālu, kur ar 3:1 un 0:3 tomēr atzina Londonas "Arsenal" pārākumu. Komandas lielākā zvaigzne ir Hatems Ben Arfa, bet kluba kopējie ienākumi iepriekšējā sezonā bija nepilni 75 miljoni eiro. Gandrīz pusi "Rennes" ieguva par televīzijas raidtiesībām (32,6 miljonus), bet vēl 20 miljoni tika iekasēti par spēlētāju pārdošanu. Pusi no šiem 20 miljoniem veidoja Adamas Diakabī pārdošana "Monaco".

Izmantotie resursi:
https://edition.cnn.com/2019/04/16/...
https://www.euronews.com/2019/04/16...

  -1 [+] [-]

, 2019-04-17 06:01, pirms 5 gadiem
Kāds ļoti labi uzvārīsies no ziedojumiem.