Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Zviedriem savainojuma dēļ atsaka Lundkvists, somiem – Koskinens

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zviedriem savainojuma dēļ atsaka Lundkvists, somiem – Koskinens
Miko Koskinens
Foto: TASS/Scanpix

Somijas izlasei, kas 2018. gada pasaules čempionātā spēlēs vienā grupā ar Latvijas valstsvienību, atteikuši vairāki Nacionālās hokeja līgas pārstāvji, kā arī Sanktpēterburgas SKA vārtsargs Miko Koskinens. Savukārt pašreizējiem čempioniem zviedriem nāksies iztikt bez Henrika Lundkvista palīdzības.

Divus metrus garais Miko Koskinens, kuru somi uzskata par savu labāko spēlētāju Eiropā, sargāja izlases vārtus Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, un tieši tādēļ viņš nevarēs doties uz pasaules čempionātu. Dienvidkorejā viņš iedzīvojies savainojumā, turnīru aizvadot ar pretsāpju injekciju palīdzību, un tas turpinājies arī Gagarina kausa izslēgšanas cīņās. Koskinens piedalījās visās 15 spēlēs, bet Sanktpēterburgas SKA pusfinālā zaudēja Maskavas CSKA.

Kā norādīja Koskinens, ķirurģiska iejaukšanās nebūs nepieciešama, bet savainojuma sadziedēšanai nepieciešamas vairākas nedēļas atpūtas. Olimpiskajās spēlēs viņš aizvadīja piecus mačus, tiekot galā ar 93,2% pretinieku metienu. Savukārt Sanktpēterburgas SKA vārtos soms regulārajā čempionātā tika galā ar 93,7%, bet izslēgšanas cīņās – ar 93,5% metienu.

Pašlaik Somijas izlases rīcībā ir trīs vārtsargi – Ville Huso (Dalasas "Stars"/Sanantonio "Rampage"), Ēro Kilpeleinens ("Orebro") un Emils Larmi (HPK). Latvija un Somija, kuras nule tikās pārbaudes mačos, pasaules čempionātā tiksies 6. maijā, un abām komandām tā būs otrā spēle divu dienu laikā.

Somiem atteikuši vēl vairāki hokejisti, piemēram, Nacionālajā hokeja līgā spēlējošie Aleksandrs Barkovs (Floridas "Panthers"), Rasmuss Ristolainens (Bufalo "Sabres") un Jusi Jokinens (Vankūveras "Canucks"), kurš šajā sezonā pielaikoja četru komandu kreklus. Viņu vidū lielākā zvaigzne ir Barkovs. Centra uzbrucējs aizvadīja rezultatīvāko sezonu karjerā, 79 spēlēs izceļoties ar 78 punktiem, taču "Panthers" palika soli aiz Stenlija kausa izcīņas.

Uz pasaules čempionātu nebrauks arī Henriks Lundkvists – vārtsargs, kurš pirms gada palīdzēja Zviedrijas izlasei izcīnīt zeltu. Viņš norādījis, ka vainīgs ceļgala savainojums, kas neliek mieru jau pusgadu. Prioritāte ir veselības savešana kārtībā, līdz ar to pirms pāris dienām viņš par lēmumu informējis arī treneru korpusu.

Izmantotie resursi:
Leijonille lisää jätti-isoja menetyksiä: Mikko...
https://www.svt.se/sport/ishockey/l...

     [+] [-]

, 2018-04-16 14:39, pirms 6 gadiem
LV Hokeja federācija

Verified account

@lhf_lv
4m4 minutes ago
More
Pēc pirmdienas ledus treniņa vairāk ar izlasi kopā netrenēsies Eduards Tralmaks.

     [+] [-]

, 2018-04-16 14:46, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Pat rakstu nelasīju,jo somiem labu vārtsargu ir vairāk nekā mums hokejistu.
NHL šobrīd brīvi no somu kīperiem pagaidām vēl ir tikai Rānta un Lehtonens - jautājums, vai kāds no viņiem pievienosies...

  +2 [+] [-]

, 2018-04-16 14:52, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: NHL šobrīd brīvi no somu kīperiem pagaidām vēl ir tikai Rānta un Lehtonens - jautājums, vai kāds no viņiem pievienosies...
Pasaules čempionāta kontekstā viņiem arī vietējā čempionātā ir ņemami kadri.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-16 15:00, pirms 6 gadiem
Žēl, ka Barkovs atteicis.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-16 15:03, pirms 6 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Žēl, ka Barkovs atteicis.
Tu jau prognozēji, ka Barkovs būs...

     [+] [-]

, 2018-04-16 16:01, pirms 6 gadiem
Atceroties kā H.Lundkvists pagājušajā PČ spēlēja vārtos tas ir liels zaudējums. Liela iespējamība, ka jebkurš cits zviedru vārtsargs tik labi nesargātu.
Un jā, somiem kā parasti liela daļa atsaka

  +1 [+] [-]

, 2018-04-16 16:21, pirms 6 gadiem
Dandris rakstīja: Atceroties kā H.Lundkvists pagājušajā PČ spēlēja vārtos tas ir liels zaudējums. Liela iespējamība, ka jebkurš cits zviedru vārtsargs tik labi nesargātu.
Un jā, somiem kā parasti liela daļa atsaka
Parasti jau zviedri bija naski uz atteikumiem,bet tagad arī somi neatpaliek.

     [+] [-]

, 2018-04-16 16:31, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: Tu jau prognozēji, ka Barkovs būs...
Es biju pārliecināts ka viņš neatteiks.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-16 21:11, pirms 6 gadiem
Vācijai dalību oficiāli apstiprinājuši Draizaitls un Zaidenbergs.