Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Masaļskis: "Man tur bija maz iespēju - centos nedabūt pa galvu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Masaļskis: "Man tur bija maz iespēju - centos nedabūt pa galvu"
Edgars Masaļskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Gatavojoties 2016. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas izlase savā laukumā ar 3:2 pēcspēles metienos pieveica Baltkrieviju. Ivars Punnenovs 26. minūtē tika nomainīts pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem, jo iedzīvojās savainojumā. Vietā nākušais Edgars Masaļskis pēc kautiņa tika izraidīts tribīnēs, tāpēc lejā no trešā stāva metās un desmit minūtēs saģērbās Jānis Kalniņš. "Mazliet piemirsu par faktu, ka Ivars nevar spēlēt. To sapratu vien brīdī, kad ģērbtuvēs redzēju Jāni," Masaļskis norādīja sarunā ar portālu Sportacentrs.com.

46. minūtē Latvijas izlasei izdevās panākt izlīdzinājumu, pretuzbrukumā ar metienu tālajā stūrī izceļoties Kasparam Saulietim. Cīņa sākās no jauna - hokejisti atdeva visus spēkus par katru laukuma centimetru un nevienu netaupīja, vairākos gadījumos emocijām ņemot virsroku. Kulminācija tika sasniegta sešas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām, kad Latvijas vārtu priekšā grūstīšanās ātri pārauga kautiņā. Uz ledus pakritušajam Rodrigo Ābolam virsū metās baltkrievu aizsargs Iļja Šinkevičs.

"Ābols bija uz ceļiem, bet viņš turpināja sist. Gribēju palīdzēt. Nemaz nedomājot, ka iešu kauties. Gribēju viņu novākt nost, tāpēc gāju palīgā. Sanāca pabeigt maču," sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica Masaļskis. "Gaidīju. Kad biju ielīdis pirmajā kautiņā, zināju, ka cilvēks no otras puses visdrīzāk nāks. Nebiju baigi pārsteigts. Kad biju bez spēkiem un pagriezies pret laukumu, redzēju, ka viņš nāk. Man tur bija maz iespēju. Centos nedabūt pa galvu."

"Nesanāca nomest cimdus, jo man grūtāk noņemt ķērājcimdu - nevaru tā uzreiz," norādīja Masaļskis, kurš atcerējās, ka karjerā izkauties gadījies arī iepriekš - spēlējot Baltkrievijas čempionātā. "Toreiz gāja labāk - es viņu nogāzu. Starp vārtsargiem nekāda kaušanās nesanāk - pacīnās un kurš kuru nogāž. Satikāmies laukuma centrā."

Pieredzējušais vārtsargs atzina, ka pēc laukuma pamešanas galvā bijusi tikai viena doma: gribu atvilkt elpu. Taču ģērbtuvēs sagaidījis pārsteigums: "Mazliet piemirsu par faktu, ka Ivars vairs nevar spēlēt un ka man jāiet prom. Iegāju ģērbtuvēs un redzēju, ka Jānis sāk gatavoties. Tad sapratu, ka par traku izpildījos. Bet tāpat domāju, ka tādas lietas nāk par labu komandai. Šodien uzvarējām, un tas ir pozitīvi."

"Domāju, ka komandas rokraksts stipri atšķiras no pagājušā gada. Nebija tāda rakstura, nebija cīņasspara. Šogad ir pavisam cita lieta: visi sitas, visi pārbaudes mačos bloķē metienus. Jau ir pilna ģērbtuve ar šuvēm, katru dienu tiek taisīti rentgeni. Cilvēki sevi nežēlo, un tā ir lielākā atšķirība," atzīmēja Masaļskis. "Treneri māk saliedēt kolektīvu. Nezinu, kā klāsies Maskavā, bet jābūt labāk nekā pērn. No citām šī komanda atšķiras ar cīņassparu un raksturu."

"Ar Baltkrievijas izlasi vienmēr ir principiāli dueļi. Vakar bija daudz asumu, šodien viss turpinājās. Domāju, ka čaļi sagāja kopā un parādīja raksturu, un cīnījās cits par citu. Tādos gadījumos kautiņi ir neizbēgami."

Sezonu Masaļskis aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas klubā Toljati "Lada", 38 spēlēs atvairot 92,5% sāncenšu metienu un vidēji ielaižot 2,22 ripas. Lai gan viņš sākotnēji parakstīja tikai pārbaudes laika līgumu, 36 gadus vecajam vārtsargam ātri izdevās iekarot vietu vārtos. "Laikam atgriezīšos," plānos par nākamo sezonu dalījās Masaļskis, kurš nodzīt bārdu apsolīja pēc iekļūšanas pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

 +20 [+] [-]

, 2016-04-16 00:57, pirms 8 gadiem
Malacis, Edgar! Reaali raksturu paraadiija... Sarauj Latvija!

 +23 [+] [-]

, 2016-04-16 01:17, pirms 8 gadiem
Malacis Edža, patīkami redzēt, ka pēc OZO aiziešanas ir kas pastāv par jaunajiem.

 +10 [+] [-]

, 2016-04-16 01:28, pirms 8 gadiem
Bij labs, pret baltkrieviem parasti labs, derbijs ☺

  +9 [+] [-]

, 2016-04-16 01:35, pirms 8 gadiem
Izcils sovs bija arena!

  +7 [+] [-]

, 2016-04-16 03:08, pirms 8 gadiem
malacis Edgars,domaaju ka dzeki laukumaa ar noveertee vinja dariito

  +9 [+] [-]

, 2016-04-16 03:55, pirms 8 gadiem
Malacis Edža, arī citi čaļi labi nodeva! Komanda top! Viens par visiem, visi par vienu! Tā turpināt, tādā veidā var sasniegt daudz!

  +7 [+] [-]

, 2016-04-16 08:09, pirms 8 gadiem
"Domāju, ka komandas rokraksts stipri atšķiras no pagājušā gada. Nebija tāda rakstura, nebija cīņasspara. Šogad ir pavisam cita lieta: visi sitas, visi pārbaudes mačos bloķē metienus. Jau ir pilna ģērbtuve ar šuvēm, katru dienu tiek taisīti rentgeni. Cilvēki sevi nežēlo, un tā ir lielākā atšķirība," atzīmēja Masaļskis. "Treneri māk saliedēt kolektīvu. Nezinu, kā klāsies Maskavā, bet jābūt labāk nekā pērn. No citām šī komanda atšķiras ar cīņassparu un raksturu."

Šim citātam var piekrist.Un varbūt labi,ka izlasē nav tie "meistariņi",kuru dēļ mikroklimats komandā sabojājās.

  +6 [+] [-]

, 2016-04-16 08:28, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: "Domāju, ka komandas rokraksts stipri atšķiras no pagājušā gada. Nebija tāda rakstura, nebija cīņasspara. Šogad ir pavisam cita lieta: visi sitas, visi pārbaudes mačos bloķē metienus. Jau ir pilna ģērbtuve ar šuvēm, katru dienu tiek taisīti rentgeni. Cilvēki sevi nežēlo, un tā ir lielākā atšķirība," atzīmēja Masaļskis. "Treneri māk saliedēt kolektīvu. Nezinu, kā klāsies Maskavā, bet jābūt labāk nekā pērn. No citām šī komanda atšķiras ar cīņassparu un raksturu."

Šim citātam var piekrist.Un varbūt labi,ka izlasē nav tie "meistariņi",kuru dēļ mikroklimats komandā sabojājās.
Jā. Pie tam tie "meistariņi " nav jau nemaz tik ļoti meistarīgāki par tiem kas ir.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-16 08:30, pirms 8 gadiem
Nekas, drīz klāt būs velviens cīnītājs - Girgensons.
Viņam arī patīk spēka spēle un gulšanās zem ripām. Izkauties arī var.
Slēpts komentārs: Cofijs

     [+] [-]

, 2016-04-16 08:39, pirms 8 gadiem
Lūk vārdi ,kuri it kā iepriecina un reizē biedē.
"visi pārbaudes mačos bloķē metienus. Jau ir pilna ģērbtuve ar šuvēm, katru dienu tiek taisīti rentgeni. Cilvēki sevi nežēlo, un tā ir lielākā atšķirība," atzīmēja Masaļskis. "

Biedē tikai viena iemesla dēļ-traumas.Arī mokrotraumas nav tas labākais pārbaudes spēlēs. Ja mums būtu garš rezervistu soliņš, tad cita lieta, bet jebkurš notraumētais ir liels mīnuss.

     [+] [-]

, 2016-04-16 10:13, pirms 8 gadiem
Raksturs un cīņas spars ir laba lieta un tas ir labi, ka čaļi tā kapājās jau pārbaudes spēlēs, bet tikai ir viens "bet".... lai tik arī nepārcenšas tagad ar to kapāšanos, jo galvenās cīņas būs PČ un negribētos, ka ar šādu kapāšanos mums uz PČ aizbrauc pavisam citi spēlētāji, jo patreizējie (liela daļa) pie šādas kapāšanās var būt traumēti....

  +2 [+] [-]

, 2016-04-16 10:20, pirms 8 gadiem
Ļoti labi,ka veidojas labs kolektīvs un vēlme cīnīties-tad mēs varam kaut ko paveikt arī Maskavā-pareizi Edža saka-nu nebija tādas attieksmes pagājušogad!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-16 10:28, pirms 8 gadiem
tomer Masala nedaudz taja bridi domaja ar galvu bet vienalga loti riskeja... tur vairak ir jautajums laukuma speletajiem un tiesnesiem...ka vini pielava tadu cirku?? tiesi vartsargu kautinu...un to ir japrasa ari belariem...kadel neviens laukuma speletajs no Baltkrievijas izlases neapstadinaja savu 21gadigo "molotciku"... interesanti butu paklausities ko par so visu pateiktu Batka, ja vins butu Riga... pateiktu laikam kaut ko sada stila "Raspustilis negodniki, vseh uvolu...

  +3 [+] [-]

, 2016-04-16 11:43, pirms 8 gadiem
Aplauziens Ļoņkas nolicējiem, prieks izlases līdzjutējiem! Izklausās (un arī izskatās), ka būs feini!

  +3 [+] [-]

, 2016-04-16 12:59, pirms 8 gadiem
Prieks kā mūsējie cīnās

     [+] [-]

, 2016-04-16 16:22, pirms 8 gadiem
Cofijs rakstīja: glābējs NHL čekeris. Ak, mazais.
Durak, es saku ka viņš ir cīnītājs, nevis nācijas glābējs.

     [+] [-]

, 2016-04-16 16:58, pirms 8 gadiem
vairogss rakstīja: tomer Masala nedaudz taja bridi domaja ar galvu bet vienalga loti riskeja... tur vairak ir jautajums laukuma speletajiem un tiesnesiem...ka vini pielava tadu cirku?? tiesi vartsargu kautinu...un to ir japrasa ari belariem...kadel neviens laukuma speletajs no Baltkrievijas izlases neapstadinaja savu 21gadigo "molotciku"... interesanti butu paklausities ko par so visu pateiktu Batka, ja vins butu Riga... pateiktu laikam kaut ko sada stila "Raspustilis negodniki, vseh uvolu...
Nafig baltkrieviem to apturēt? Tas bija taktiski pareizs gājiens priekš belariem- viņiem ir ko vietā likt ,mums vai nu laukuma spēlētājs vai auksts Kalniņš..

  +1 [+] [-]

, 2016-04-16 21:09, pirms 8 gadiem
dueto rakstīja: Nafig baltkrieviem to apturēt? Tas bija taktiski pareizs gājiens priekš belariem- viņiem ir ko vietā likt ,mums vai nu laukuma spēlētājs vai auksts Kalniņš..
aukstais kalniņš palika neieņemts un sauss...